מתי מתחילים IVF?

שלי12342

New member
מתי מתחילים IVF?

היי, אני בת 33 לאחר לאחר 3 הזרעות שלא הצליחו, נאמר לי מהמרפאה כי הטיפול הבא כבר הולך להיות IVF, מחר אני נפגשת עם הרופא להסבר אבל אשמח לקצת חכמת המונים.. למה לרוץ כל כך מהר לIVF? מה היתה הסיבה שאמרו לכן להתחיל ולאחר כמה נסיונות של הזרעה?
תודה לעונות!

haych

New member
את לא חייבת

נהלי משרד הבריאות *מאפשרים* לעבור ל-IVF לאחר 3 הזרעות כושלות עם הורמונים.
זה לא אומר שאת חייבת, פשוט מניחים שמי שלא מתקדם לה בהזרעה תרצה למקסם את הסיכוים ולעבור שלב.
אם יש לך סבלנות וזמן (מבחינת גיל) - את יכולה גם לעשות עוד נסיונות.

haych

New member
מוסיפה

בעיניי, IVF, על אף שהוא נשמע מאיים, הרבה יותר פשוט בעיניי מאשר הזרעות.
הזרקות יש בכל מקרה. המינונים אמנם משתנים ואולי צריך להזריק קצת יותר, אבל התרגלת לזה אני מניחה. המעקבים הם אותם מעקבים. הפעולה של ההחזרה מאוד דומה.
ההבדל העיקרי הוא שהשאיבה נעשית בהרדמה (כייפית) ושיש אחריה כמה ימים של כאבים, אבל היתרון בעיניי הוא שברגע ששאבו לך את הביציות ויש הפריות יפות - יש לך חופש של כמה חודשים מהזריקות! בהזרעות כל חודש צריך להזריק מחדש. ב-IVF את מחזירה את העוברים שלך בבודדים או בזוגות, ורק אחרי שהמלאי נגמר את צריכה להתחיל שוב להזריק.

PAND76

New member
מה שחייץ' אמרה.

אם אתם לא מוסברים, אפשר ללכת ל IVF למרות שאת נחשבת צעירה. לחלופין, אפשר לפחות להתחיל תהליך של בדיקות וכו', כדי לקבל לפרוצדורה הזו אישור. אם יש הסבר למה טרם נקלטתם, אולי הרופא יסכים שתנסו עוד הזרעות. לי אישית, לא הייתה ברירה אלא לפנות ישר להפרייה, בגלל הגיל ובגלל שהערכים בזרע הבעלול, לא אפשרו אפילו ניסיון בהזרעות קודם לכן, כי ממש לא היו טובים.

בהצלחה ובידיים מלאות בע"ה, במהרה.

דילוגית

New member
כמו שכתבו לפניי, לא חייבים לעבור ל- IVF בשלב הזה

גם אני הייתי בגיל 33 אחרי 3 הזרעות כושלות. הרופא אמר שתלוי בי אם אני רוצה לנקוט בגישה יותר אקטיבית או לא, ושבגיל הזה אפשר בהחלט לנסות עוד הזרעות.
&nbsp
אני יכולה לומר לך שמניסיון אישי אני מאוד שמחה שכן החלטתי לעבור ל- IVF.
אחרי הרבה קריאה כאן בפורום הסתגלתי לרעיון והבנתי שזה לא כל כך מפחיד כמו שזה נשמע בהתחלה.
מבחינתי ההזרעות עם ההורמונים היו סיוט, ואמנם בחודש של השאיבה היה קשה יותר, אבל לפחות בחודש שאחרי עשיתי החזרה על בסיס טבעי שזה הרבה יותר קל לדעתי (זה אפשרי רק אם המחזור סדיר). אם יש הרבה עוברים והרבה קפואים, התהליך הופך לפשוט יותר משמעותית.
אני נקלטתי חודשיים אחרי השאיבה, בעוד שבהזרעות לא היה נראה שמשהו זז.

PAND76

New member
נכון, אין מה לפחד מ IVF

אני התחלתי אתו ישר. המילה "טיפולים", הפחידה אותי. ניסיתי להתמקח עם הרופא והוא היה מאוד נחרץ. ישר טיפולים. מכלום בדיקות נשיות ופחד אימתני ממחטים, עברתי בבת אחת להכל. שום החזרות על בסיס טבעי. וגיליתי די מהר, שזה באמת לא ביג דיל. החלק היחיד הטורדני, זה המנהלות שקשורות בנושא (ריצות ותורים בקופ"ח ובבתי מרקחת לתרופות וכו', קימה מוקדם בבוקר לבדיקות ולזריקות), אבל גם לזה מתרגלים וזה הופך חלק מהיום יום שכבר לא מתייחסים אליו. כמו צחצוח שיניים. ואין לשכוח - התוצאות יכולות להיות מבורכות עד מאוד.

בהצלחה ובידיים מלאות בע"ה, במהרה XOXO

תו123456

New member
Ivf

ממליצה בחום לעבור.... הסיכוי גבוה יותר .
אם יש לך עוד סבלנות את יכולה להחליט אחרת.
אבל בתכלס ivf ממקסם סיכויים.
בהצלחה

kai83

New member
אני דווקא התעקשתי לעבור מהר יחסית לIVF

הזרעה ראשונה עשיתי טבעי (ללא הורמונים), הזרעה שניה ושלישית עם הורמונים, ההזרעות לא צלחו והתעקשתי לקבל אישור לIVF למרות שהרופאה שלי טענה שאפשר לנסות עוד מס' הזרעות (למרות שחצוצרה אחת אצלי חסומה).
חודש לפני גיל 35, מודה לאלוהים על כך שנקלטתי בשאיבה ראשונה/החזרה ראשונה והיום אני בשבוע 19.
בכל הזרעה היה לי רק זקיק אחד שגדל באופן מספיק, לעומת זאת בIVF שאבו 18 זקיקים, ככה שעכשיו יש לי גם 3 מוקפאים מצוינים.
IVF ממקסם את הסיכויים שלך ולי היה חשוב לא לבזבז את הזמן...
המון בהצלחה

למעלה