מתי משתמשים בצינור שרשורי, קוברה ושחור

chipopo4

New member
מתי משתמשים בצינור שרשורי, קוברה ושחור

שלום,
אני לקראת עליה לקרקע לבניית שלד.
אני אעסיק כמובן חשמלאי עם רישיון.

1. איפה רצוי (ולא רצוי) להשתמש בצינור שרשורי, קוברה ושחור?
האם מהפילר לארון חשמל מומלץ להשתמש בקוברה 50 ?

2. יצא לי להבין שיותר קל להשחיל חוטים בשרשורי, מה בכל זאת החיסרון?

3. לפני יציקות איך לוודא שהחשמלאי תפס את הצינורות מחוברים היטב לקופסאות ושלא יתנתקו בזמן יציקות ?

4. האם עדיף השחלות עם שטלבנד או שיכינו חוט משיכה עם שואב אבק ?

5. האם זה ישים להכין צינור מתעל ובתוכו צנרת מיזוג אוויר (2 גז + חשמל)?

6. הצינורות מיזוג אוויר מגיעים כבר עם בידוד (FEMOXLINE), נראה לי שבמצב כזה אי אפשר להשתמש במכופף תקני. איך בכל זאת אפשר לפחית סיכוי ל "קנקים" בצינורות גז בעת כיפופים?

בברכה,
נירו

רשר

Well-known member
מנהל
צנרת חשמל ותקשורת לבניה מבוצעת לפי תנאי המקום ומה שיכנס

1 קוברה הנו צינור בעל דופן כפולה חלקה וגמישה מבפנים שרשורית מבחוץ כך שמקבלת חוזק מכני בינוני מבחוץ ונוחות השחלה מבפנים, לרוב משמשת להשחלת כבלים החל מ קוטר 15 מ"מ 10-50 ממ"ר, הגמישות מאפשרת קשת בזוית די צרה וההחלקה עםכבל קלה במיוחד עם משחת החלקה,
מהפילר יש דרישה של חח"י לצינור 50 מ"מ לפחות,
2 "שרשורי" הכוונה לצינור דק דופן חלש מכנית אך מאפשר פניות מאוד חדות יחסית לצינור "מריכף" ולכן משמש בעיקר לכסוי תחת או בעצם למקומות שפספסנו את מוקם המוצא, חשוב לחבר עם מופה תקנית (מגיעה בחתיכות של מטר אורך וחותכים לפי הצורך) כדי שלא תהינה בעיות השחלה,
3 לנסות למשוך כל צינור ביד - הוא לא אמור להמשך והקופסה לא אמורה לזוז,
אם משהו זז הוא יזוז גם בזמן היציקה כי פועלי הבניין אלימים מאוד תחת לחץ הבטון והזמן,
4 סטלבנד מודרני https://www.talmir.co.il/troicms/phpThumb.php?src=/gallery/1439233743.jpg&w=180&q=100
יכנס ויגיע לכל מקום בכל סוג צינור המשמש לבניה אם הצינור הונח בצורה נכונה, אפשר להשתמש בשאיבה אבל היא עלולה להעביר חוט משיכה במקום שכבל לא יעבור בעתיד לכך יש פתרון ע"י משיכה של קפיץ בקוטר הכבל והחלפת חוט המשיכה,
5 שאלה ליוסי זיו, אבל בעצם תלוי בתאום שלך עם מתקין המיזוג
6 ראה 5 אך כחובב הבונה לראשונה עדיף להעזר בבעל מקצוע שיתן גם אחריות ולא לשבור יד, ראש וצינור

אלו שאלות של אדם שרוצה לבצע הכל בעצמו למרות שאין לו את הידע

ובטח לא את הרשיון.
לא מבין למה אתה עונה על זה?

אים אפשר למה לא ?

אים יש לו כבר מונה עם מתח . אז זה לא בעייה
ואים אין מונה חשמלאי חבר יחתום לו על העבודה
לי חתם חבר . על החלפת מונה ל3 פזות . נתתי לו 500 ש"ח . וחברת חשמל התקינה לי מונה 3 פזות

א. יש חוק במדינה הזו, והוא לא סתם.

זה לא שיש איגוד סודי של חשמלאים שפעלו שיחוקק החוק הזה. הוא נועד להציל חיים ורכוש של אנשים.

ב. זה לא רק שאין לו רשיון, אלא גם אין לו מושג מה הוא עושה. אפילו לא קצת. הרצון לחסוך כמה לירות מעביר אנשים על דעתם.

chipopo4

New member
תודה רבה לכל העונים

חלק מהעונים, עדיין לא מאוחר ללמוד דרך ארץ ולדון אדם לכף זכות (אבל זה שיעור בחינוך - לא קשור לדיון).
המטרה היא לבקר בשטח ולראות שקבלן החשמל לא חוסך ע"י שימוש בצנרת נוחה לעבודה ופחות עמידה במקומות המתאימים.

שבוע טוב ושוב תודה,
נירו

אתה צריך לבחור בעל מקצוע שאתה סומך עליו, ולתת לו לעבוד בשקט

אף בעל מקצוע, סבלני והגון ככל שיהיה, לא יסבול התעסקות שלך בכל בורג וצינור שהוא שם.

היו לי 2 מיקרים

שהלקוח נידנד לי כול הזמן. למה למה . למה אתה לא שם בטון וכו /
בסוף פירקתי את המערכת ונסעתי הלאה . זזה אסון שלקוח כול הזמן יושב לך על הווריד

chipopo4

New member
אני חושב ששניכם עלולים להתבלבל

מסיבה פשוטה, אם תקראו מחקר של המכון לחקר הבניה (של הטכניון) שבחן את הסיבות העיקריות לסטייה ניכרת בתקציב הבנייה,
תראו שרוב הסטיות בעלויות בנייה לזכות בעל המקצוע (הגורמות לפעמים לבעל מקצוע להיראות כ "גנב" או לא ישר) נובעת מסיבה עיקרית של מפרט לא מדוייק.

אני מאמין שישבו אנשים רציניים שביצעו את המחקר ותוצאותיו נשמעות הגיוניות...
בברכה,
נירו

אז מאוד פשוט

תביא מהנדס . שיכתוב לך איילו חומרים צריך . לכול דבר . תיבדוק שאתה מקבל מה שהמהנדס כתב . ומשחיל מה שהמהנדס כתב
ובא לציון גואל

למעלה