מתי מספרים לילדים?

mommy72

New member
מתי מספרים לילדים?

רוצה להתייעץ אתכם, לגבי פרידה שיתוף הילדים בבשורה. יש לנו שניים, הגדולה בת 5, ילדה מאוד רגישה!! אנחנו ממש בתוך ההליכים (סיפור קשר בפני עצמו) אבל עדיין גרים יחד , הו מחפש דירה. רציתי להתייעץ מתי ואיך מספרים לידלים, אם יש רעיונות ספציפים לאיך כדאי לעשות או עם מי להתייעץ? תודה

felka

New member
זאת שאלת השאלות....

אני אישית מאמין שצריך לספר כמה ימים לפני שבן זוג עוזב את הבית או יותר מדויק כמה ימים שילדים אמורים לדעת שבן זוג עוזב. אנחנו סיפרנו לבת שלנו שאני עובר לגור בנפרד חודש אחרי שעזבתי את הבית, למרות שהייתי כל ערב עד שהיא הלכה לישון. שנהיה לי קשה עם זה החלטנו שנספר לה. מכיוון שאני גר ליד אחי וחברים טובים שלנו שיש פה אחיינים בכמויות אז בעית הלבד של בת שלי נפתרה. אנחנו החלטנו לא להסתיר ממנה את כל המריבות כי היא למדה דרך זה את הדרך להשלים זה עם זה. היא ידע שאנחנו לא מסתדרים אבל שהיה מדובר בה אנחנו תמיד נתנו את אותה אהבה וצומת לב.

שחR

New member
יש לי רעיון

תגידו לילדים כששינכם יחד מולם. שמעכשיו יהיו לנו שני בתים. אחד של אבא, בנוסף לזה שלנו. תוכלו לבקר את אבא בבית החדש שלו והוא ימשיך תמיד להיות אבא גם אם הוא כבר לא יגור איתנו. אצלי זה עבד, בדיוק בגיל הזה של 5, כמעט לא היו סצינות.

אנחנו הודענו לילדים

יום או יומיים לפני שהוא עזב את הבית. וזה למרות שכל התקופה שקדמה לה לא ישנו ביחד. לילדים תחושת הזמן שונה משלנו. אין טעם להעמיס עליהם את הדברים מוקדם מידי. בהצלחה

Rtitan

New member
אתם ההורים שלהם ../images/Emo13.gif../images/Emo68.gif...

אין אף אחד בעולם שיידע לעשות את זה יותר טוב ויותר נכון מכם. ממש כמו שידעת לגדל אותה למרות שמעולם לא למדת, וכמו שאבא שלה ידע לגדל אותה למרות שלא למד בשום מקום - כך גם הפעם, תנו ל"הורה" שבכם לספר לה. מה שכן, ההמלצות כאן הן הכי טובות שכל אחד מצא לעצמו - קחו את הרעיונות ובנו את הדרך שלכם. ה-5 סנט שלי יהיו: ספרו יחד, לא חבוקים כי זה יבלבל אותה (אבא ואמא מחובקים ונפרדים ??
) - אבל שבו איתה יחד, קרוב אליה ודברו איתה בשקט. הכי חשוב שהיא תמשיך להרגיש "אבא ואמא הם עדיין אבא ואמא שלי - הם לא נפרדים ממני". בהצלחה.

mommy72

New member
תודה ועוד שאלה

באמת תודה לכל אחד והאיך שלו, מטריד אותי, כי התייעצתי עם הפסיכולוגית שלי (כן לא עוברת את זה בלעדיה) שממליצה להתחיל לדבר על זה לאט לאט ובתהליך אפילו שעדיין הוא בבית ... נראה לי קצת מוקדם, מצד שני אולי כי אני פשוט מפחדת להתעמת עם הסיטואציה.... מה דעתכם?

אני לא בעד.

אני חושבת שאם את רוצה להתייעץ בעניין הזה - עדיף להתייעץ עם אשת מקצוע שקשורה בילדים ולא בעצמך (סליחה.) אני אחפש לך קישור להודעה שכתבתי בפורום אחר בנושא. <תיכף אשוב>

שבתי../images/Emo20.gif

זה מה שכתבתי אז. מקווה שזה יוכל אולי לעזור לך. יכולה לספר לך שבאמת כך עשינו. סיפרנו לשניהם ביחד. הגדול קיבל את העניין בצורה יותר קשה (כצפוי). במקרה שלנו היתה חזית אחידה מול הילדים כל הזמן ולא מולם - כמעט כל הזמן (היו משברים אבל עברנו אותם). לקחנו אותם ביחד להראות להם את הבית החדש של אבא (ושלהם). הם בחרו את החדר שיהיה שלהם. מההתחלה שיתפנו את הצוות המקצועי בגן ובפעוטון. הכל היה מאוד חשוף, ובכוונה. לא נתנו לאנשים את האפשרות לדבר מאחורי הגב שלנו (וליד הילדים) על כל מני ספקולציות וכו'. הכי חשוב היה לנו, לספר לילדים לפני שהם ישמעו את זה בחצי אוזן מאיזו נשמה טובה. בעיקר בגלל שאנחנו גרים בישוב קטן. (בסופו של דבר, באופן מאוד מפתיע, השמועה ביישוב נפוצה רק למעלה מחודש אחרי שהאיש עבר לבית אחר). בין התגובות דווקא בחלקו הראשון של השרשור ההוא, יש תגובה של אישה שהניק שלה הוא "סוס של נייר". היא אשת מקצוע (והיא גם כותבת את זה שם. אני, כמובן, לא עושה לה אאוטינג). היא כותבת "העצה הכי טובה שאני יכולה לתת היא לא להפסיק לחשוב כהורים. לפתור כל מחלוקת בגישור, גם במחיר של ויתורים מפליגים. כי אין מה שהילדים סובלים ממנו כמו קונפליקט בלתי נגמר בין ההורים." אני יכולה לומר לך כיום, ממרחק של שנתיים וחצי - היא מאוד צודקת. יש הרבה ויתורים במהלך הדרך. של שני ההורים. אני חושבת שהויתורים שעשיתי שווים את הבריאות הנפשית של ילדיי (מלבד השריטות שאחרות שאנחנו מספקים להם, תורשתית וסביבתים, בלי קשר לגירושן
).. את הידיעה העמוקה שלהם שיש להם אבא ואימא שאוהבים אותם מאוד, גם אם הם לא חיים ביחד. הם יודעים יש להם משפחה אצלי. הם יודעים שיש להם משפחה אצל האבא שלהם. האמירה "אני גר גם ב *** וגם ב ******* היא אמירה קבועה שלהם, ואני מאוד אוהבת לשמוע אותה. הילדים בגן ובכיתה יודעים שההורים שלהם גרושים וזה, מבחינתי, אחד הסימנים לכך שהם לא זוקפים את עובדת היותם בנים להורים גרושים לרעתם (החברתית). אולי זה יגיע בגיל יות ראוחר, ואז נתמודד עם זה. כרגע לפחות - זה המצב. בהצלחה

אי אפשר לצפות איך יגיבו הילדים

אני חשבתי שהילד הגדול יהיה אדיש והוא פרץ בבכי מר. אין דבר כזה להכין בהדרגה. אני מניחה שהם מרגישים שדברים לא כתמול שלשום. תודיעי, לדעתי, ברגע האחרון. אני מאוד מבינה את הפחד שלך. אם את שלמה עם ההחלטה שלך, אז תזכירי את זה לעצמך כל הזמן. את עושה משהו, שבסופו של דבר, יהיה טוב גם לילדים שלך (כי ילדים מאושרים כשההורים שלהם מאושרים)

אין חוקים

הכל עניין של בגרות ילדייך ואת זה יודעים הכי טוב רק ההורים ולא אף אחד אחר, כולל בעל מקצוע הכי נחשב...

mommy72

New member
תודה לכולכם ושוב תודה

כנראה שהרבה באמת יבוא מאינטואיציות אישיות, אפילו אחרי התייעצות עם בעל מקצוע. אבל תודה שחלקתם איתי את הניסיון שלכם, לא להאמין כמה שזה עוזר.

למעלה