מתי מחליפים קלאץ'?

vovka43r

New member
מתי מחליפים קלאץ'?

שלום לכולם, מצאתי רכב למכירה. הבעלים אומר שהכל תקין ועובד טוב. לרכב כ100K ק"מ אבל הוחלף קלאץ' ב95K. לפני שאני עושה שטויות רציתי לשאול אנשים שמבינים בזה. מתי מחליפים קלאץ'? מה זה אומר על הרכב אם החליפו ב95K ק"מ? האם יש מצב להמנוע עדיין במצב טוב? תודה

רפי לין

New member
החלפת מצמד (קלאץ')

המצמד הוחלף כי היה לא תקין או שחוק ואין עקב כך כל נזק נלווה לאיזו מערכת אחרת במכונית. יש רק לקוות שהמצמד החדש, שהוחלף, הנו של יצרן טוב. בברכה - רפי לין

חן 1111

Active member
אין קשר בין המנוע לקלאצ'.

המצמד (קלאצ') הוא חלק מתכלה כלומר הולך ונשחק עד שמחליפים אותו. אם המצמד הוא מסוג טוב, ועם קצת מזל, הוא יחזיק לך אפילו עוד 100K. את המנוע צריך לבדוק בנפרד.

free ride

New member
אורך חיי המדמד תלוי בסוג הנהיגה

אורך חיי המצמד תלוי מאוד בנהג ובאופי הנהיגה ברכב. רכב שנוסע הרבה בתוך העיר ועומד הרבה בפקקים יצטרך החלפת מצמד העיתים יותר תחופות מרכב שנוסע בכבישים פתוחים. נהיגה אגרסיבית וזינוקים פרועים תוך כדי סיחרור גלגלים כמובן אינה תורמת לאורך חיי המצמד. לסיכום החלפת מצמד לאחר 95K ק"מ אינה חריגה אבל בנהיגה רגוע ונכונה אפשר החלט להגיעה לקלמטרז' גבוה יותר

iddo20051

New member
כל מילה בסלע...../images/Emo45.gif

אני נוסע על אותו המצמד כבר 230 K (טפו טפו טפו)....

גרמי

New member
החוקים האלה לא כל כך ברורים...

היד הראשונה של האוטו שלי היה סבא שלי, והוא החליף קלאץ' אחרי 28000 ק"מ בלבד, ואני יכול להבטיח לך שהוא לא נהג אגרסיבי וגם לא הרבה בפקקים. הקלאץ' השני של האוטו נמצא עליו עד היום ועבר 150000 ק"מ, כאשר 80000 מהם האוטו אצלי. אומנם אשתי נוהגת רוב הזמן אבל אני 'התעללתי' לא מעט באוטו בג'ימקאנות, נהיגות הרריות ועוד, והקלאץ' עדיין עומד איתן.

David Ochayon

New member
כנראה שלא הבנתם את הבחור

לא מעניין אותו הקלאץ' עצמו וכנראה הוא גם יודע שהתעללות בקלאץ' בלבד לא אמורה להשפיע על המנוע. הוא רוצה לדעת מה אורך חייהם הכללי של קלאצ'ים כדי לקבל תמונה כללית על מצב שאר הרכיבים ואופי תחזוקתם לפי האימרה שכמעט תמיד נכונה: "כל המתעלל במערכת אחת, כאילו התעלל ברכב כולו."

David Ochayon

New member
נכון, אבל יש להניח שהבחור

רצה לדעת את המידע הזה כדי למנוע הוצאה כספית על בדיקה שהיתה יכולה להסתמן כמיותרת עוד לפני כן. באותה מידה שאני מניח שרוב האנשים פה לא היו לוקחים לבדיקה רכב עם מנוע שהוחלף ב-100K, כי למרות שמנוע חדש, על פניו, זה יתרון (שד"א הרבה מוכרים ידעו לנצל אותו בצורה טובה). החלפה כזו תרמז על חיים לא קלים שהרכב ושאר המכלולים שלו עברו, ועל המצב שהם כנראה שרויים בו.

vovka43r

New member
תודה לכם, עזרתם לי מאוד.

קיבלתי את כל התשובות וסליחה אם לא הייתי ברור.

למעלה