מתי מוגדר "סיום י"ב"?

ע ל ו מ ה

New member
מתי מוגדר "סיום י"ב"?

בהסכם הגירושין כתוב "ועד הגיע כל אחד מן הילדים לגיל 18 או עד תום י"ב- המאוחר מבין המועדים".
עולה מהניסוח, שאושר בבית-משפט, ש"תום י"ב" הוא מועד ברור.

והנה בכל זאת יש חוסר הסכמה. אשמח לעצה.

בדד1

New member
סיום י"ב

20 ביוני שהוא סוף שנת הלימודים
או בחינת בגרות אחרונה שבאה מקסימום איפה שהוא בחודש שאחרי
חודש הפרש, אין לכם משהו יותר עקרוני לריב עליו?

אני מקווה בשבילכם שאתם מסכימים על התאריך של גיל 18

ע ל ו מ ה

New member
תודה על התשובה

גם אני סברתי שהתשובה היא 20 ביוני, או בחינת הבגרות האחרונה שגם היא היתה ביוני, או מסיבת הסיום, שגם היא היתה ביוני.
אני סברתי שיוני נחשב עדיין כחודש של מזונות במתכונת הרגילה.
לכן הופתעתי כשהתשלום של יוני קוצץ, וכששאלתי הוא ענה שהילד "סיים רשמית את כיתה י"ב במאי 2015".

בדד1

New member
כמו שאמרתי כבר קודם

תמצאו לכם דברים יותר עקרוניים לריב מאשר 1/3 חודש של מזונות
אגב עכשיו הוא אמור לשלם לך סכום מסויים עד תום השירות הצבאי של הנער
ואני מקווה שהוא מוסיף לו בעצמו

ע ל ו מ ה

New member
כל אחד ומודל החיים שלו

מצד אחד אתה אומר "אני מקווה שהוא מוסיף לו בעצמו" (קרי, הוא צריך להוציא כסף), מצד שני אתה מתעקש ששליש חודש של מזונות זה לא עקרוני (קרי, הוא לא צריך להוציא כסף).
&nbsp
לגבי "מוסיף לו בעצמו", הנער עבד וחסך ממתנות, ואינו זקוק לכסף למימון הבילויים שלו. אז אין צורך שיוסיף לו בעצמו.
מה שנער צריך מאבא, לא מתבטא בכסף אלא בנוכחות ותמיכה - בשיחות אישיות, אם תוך כדי טיול עם הכלב או בניגוב חומוס אחד-על-אחד מדי פעם, בבילויים משותפים, במעורבות בחיי הילדים והאירועים בחייהם, וכו'.
את יש אצלנו בשפע. אין תלונות. לא מצדי ולא מצד הנער.
אם לאמץ את צורת ההתנסחות השיפוטית שלך, אני מקווה שגם אתה מבלה מספיק עם הילדים ומהווה דמות משמעותית בחייהם, ולא מסתפק רק בכסף.
&nbsp
לגבי עקרוניות שליש חודש של מזונות - קודם כל מדובר על קיצוץ של 2/3 (משלמים שליש). שנית, מדובר בסכום משמעותי עבורי ולא נראה לי הגיוני שהוא פשוט יקוצץ.
&nbsp
ואם הוא יקצץ לי את השני שליש האלה מהמזונות, ואז "יוסיף לו בעצמו" או יקנה לו דברים, זה הגיוני? זה לא כאילו אני הוספתי או קניתי, אבל בלי ששאלו אותי?

0אחד0אחד

New member
כמו שאמר בדד1 תמצאו על מה לריב!

את אומרת שהוא אבא בסדר גמור שאיכפת לו מהילדים ושיש מעורבות בשפע, אז אתם רבים על פחות מחודש מזונות?
תשאלי את הגרושות כאן, החיים שלך דבש!
לידיעתך שהוא בכלל יכול לשלם את המזונות עכשיו ישר לבן ולא לך.

בעיה ידועה

כי משרד החינוך מגדיר תחילת שנת הלימודים ואחרי זה יציאה לפגרת הקיץ. לא מגדיר סוף שנת הלימודים. אאל"ט יש פסיקה שזה מה שמוגדר באותה שנה היציאה לחופשה.

ע ל ו מ ה

New member
מוזר, שאם הבעיה ידועה, עורכי דין ממשיכים להשתמש בניסוח הזה

תודה על התשובה

משרד החינוך מגדיר את סוף שנה"ל ב- 31/8 .

בדיוק יום לפני שמתחילה שנה"ל הבאה ב- 1/9.
כך גם המחנכות/יועצות/פסיכולוגיות וכו' - כולם אחראיות על ילד עד סוף שנה"ל, כלמור, עד 31/8.

(לצורך הענין, שקיץ שעבר כשהיתה המלחמה, המחנכות קיבלו הוראה להיות בקשר עם תלמידיהן. ולכולם היה ברור שהתלמידים הם אלה שחינכו כל השנה ושהם שייכים להם עד ה 31/8. ב 1/9 היו כמובן מקרים של התחלפות המחנכת.)

בדד1

New member
זו הגדרה

שמיועדת למורים ולא לילדים
ילדים יוצאים לחופשה הגדולה ב20/6 בכיתות הגבוהות וב30/6 בכיתות הנמוכות
אם קורית תאונה לילד בקיץ אז אין כאן שום אחריות בית ספרית (למשל)

זה לא מה שאני יודע אבל יכול להיות

יודע שכשרצו לרשום משהו כזה אצלנו, העו"ד שלי קפצה כמו מוכשת נחש ודרשה תאריך.

למעלה