ובגיל 27 זה בסדר?
אתה באמת חושב שאם תתחיל "לבנות קריירה" בגיל 27 זה יהיה בלי פער? תמיד יהיו כאלה שיתחילו לפניך ויהיו כבר מבוססים, בין אם אלו אנשים שלא עשו צבא, או כאלה שהתחילו ללמוד מייד אחרי הצבא (ובנות משתחררות מוקדם יותר מבנים...), או כאלה שבכלל לא למדו אבל התמקצעו במשהו. וכמוהן יהיו גם תמיד כאלה שיתחילו אחריך. אני, לדוגמא, התחלתי ללמוד בגיל 23 (אני בת 25 כיום, ואסיים את התואר בעוד שנה). ביחד איתי לומדים אנשים שקטנים ממני בשנה ואפילו מעט שבשנתיים, כמו גם אנשים שגדולים ממני בשנה ו-3 ו-4 שנים. אם אתה חייב כסף בשביל הלימודים, אז תעבוד שנה ותחסוך. אבל אם יש לך מספיק משאבים בשביל לימודים (מתוך נקודת הנחה שבשנה-שנתיים הראשונות אתה לא עובד בכלל) - תתחיל ללמוד עכשיו, לא בגלל הגיל, אלא בגלל שחבל על הזמן. יותר מדי אנשים שאני מכירה התחילו לעבוד במקום ללמוד בשביל "לעשות כסף", ונשארו תקועים בעבודה כי הם "כבר שם" וכבר התרגלו לרמת חיים מסויימת, ומהנקודה הזו נורא קל לחשוב שאולי בעצם לא צריך תואר ואפשר להסתדר ככה. (ואז מתחילים ללמוד בגיל 30, כמו כמה אנשים שלומדים איתי אחרי שנים של עבודה שחורה בהיי-טק). חוץ מזה, לך תדע מה יקרה בעוד שנה-שנתיים. אולי יהיו לך בעיות כלכליות או משפחתיות? ומה עם נסיעות לחו"ל? ואולי תרצה להתחתן? הגילאים האלה, של ה20 וקצת הם הגילאים הכי נוחים ל"השתעבדות" ללימודים. חבל לדחות את זה בלי סיבה. אם אתה כבר יודע מה אתה רוצה, ומכוון לקריירה מסויימת- לך על זה עכשיו ותגמור עם זה. אח"כ יהיו לך מספיק שנים של עבודה.