מתי לחבוש כיפה ?

ארמוני

New member
מתי לחבוש כיפה ?

מאלו מהמקרים הבאים ראוי להוציא כיפה מהכיס ולחבוש אותה, כדי לרצות את הסביבה ? 1)כשנמצאים בבית ההורים 2)כשנמצאים בבית של אח\אחות 3)כשנמצאים במכונית של הורה\אח\אחות 4)כשנמצאים ברדיוס של מאה מטר מבית הורה\אח 5)כשנמצאים בשכונה של הורה\אח 6)כשנמצאים בשמחה משפחתית 7)כשהולכים עם הורה\אח\אחות ברחוב 8)כשמבקרים הורה\אח בעבודתו 9)בסביבה בה אחיינים רואים אותך

uty76

New member
כמו נושא משרה ציבורית

אני חובש כיפה כמו נניח ראש ממשלה, קרי: בר מיצוות של חברי מרכז חתונות של תורמים פוטנציאלים חגים מרכזיים יום השואה ביקור אצל הרב עובדיה

אומי5

New member
כמה שפחות (פ דגושה יא סוטים)

1)כשנמצאים בבית ההורים- אני גר אצל ההורים ,שם כיפה לפעמים כשיש אורחים וכשרוצים שאני ישתתף בזימון (למה הם כל כך רוצים שאני ימלמל משהו לא ברור....) 2)כשנמצאים בבית של אח\אחות- בדרך כלל לא שם כיפה ,הם לא אומרים על זה כלום ,ואני מאמין שבאמת לא אכפת להם ,העיקר שאני בא. 3)כשנמצאים במכונית של הורה\אח\אחות נו באמת... 4)כשנמצאים ברדיוס של מאה מטר מבית הורה\אח כנ"ל 5)כשנמצאים בשכונה של הורה\אח נו... 6)כשנמצאים בשמחה משפחתית או ,פה הבעיה ,בדרך כלל אני לא מגיע, ואם כן ,או כיפה סימלית או כלום. 7)כשהולכים עם הורה\אח\אחות ברחוב ממש... 8)כשמבקרים הורה\אח בעבודתו ברור שלא 9)בסביבה בה אחיינים רואים אותך לא,שילמדו שיש כל מיני סוגי אנשים (ולרוב הם די פתוחים לזה.)

יש הבדל בין חרד"שים לדתל"שים.

בבית דתי יש יותר סלחנות לנושא בבית חרדי כמעט ואין פשרות. זו דעתי האישית בלבד.

אבי1985

New member
פשוט מאוד

אם אני אוכל בשבת או בחד בבית אני שם כיפה... לפעמים מתוך כבוד לאבא באירועים משפחתיים מהצד שלו אניט שם כיפה סמלית אבל לא יותר מזה....

uri80

New member
אני אישית שם כיפה בדר"כ בארועים

משפחתיים של המשפחה הקרובה מאד או בהלוויות וכו'. לא מאמין בלהעמיד פנים יותר מדי.

L i k o

New member
כשאתם לומדים גמרא אתם שמים כיפה?

כי האמת שכשאני לומד עם החברותא שלי במשרד אני לא שם, אבל מרגיש לא נוח עם זה. ולמה אני לא שם כיפה בכל זאת? כדי שלא יתחילו לרכל "הנה זה חוזר בתשובה" - אין לי כוח להסביר לכל אחד מי אני ומה אני.

יש לך אישור מרבי יהודה בן הרא"ש

הוא כותב שבימות החמה הוא מתיר ללמוד ללא כיסוי ראש כיון שהוא מאוד מכביד. (למרות שעל עצמו הוא מחמיר ולובש כיסוי עשוי כותנה שהוא קל יותר)

מזה כיפה?

בדרך כלל מי שעוזב תדת עוזב את הבית בדרך כלל ללא יכולת חזרה (אני מדבר על משפחה חרדית) לכן לא נראה לי שיש מצב כזה להיות בקירבת המשפחה כך שהשאלות אינם רלוונטיות אני כרגע לובש כיפה בעתיד (הקרוב או הרחוק) לא נראה לי שישאר בי סממן דתי כלשהו ולא נראלי שיהיה מצב לכיפה כנ``ל

למעלה