מתי להתחיל לעצב?

N a m e r

New member
מתי להתחיל לעצב?

שלום לכולם, זו ההודעה הראשונה שלי בפורום. בדומה לרוב המתחילים, גם אני קיבלתי כמתנה שני "Mini Trees", זית ופיקוס פנדה (שניהם בני 5-6), וכעת אני מעוניין להתחיל לעצב אותם כ"בונסאי". בסוף השבוע שעבר העברתי אותם לכלי גדול לצורך התפתחות, וגזמתי את הענפים מתחתית הגזע. הייתי רוצה לדעת אם עלי למהר ולהתחיל בליפוף הענפים/גזע כעת, או להמתין מספר שבועות ולתת לעץ להתפתח. מצורפות שתי תמונות של העצים, אם יש צורך בעוד מידע אנא אימרו לי. תודה מראש, ד.

סן תאי

New member
בוקר טוב ד.

עד כה נראה שעשית טוב. הנח לעצים להיקלט מספר שבועות, לבלוב חדש יהווה אינדיקציה טובה לכך. את הפיקוס לא הייתי מלפף אלא מאפשר לו במשך שנה-שנתיים לגדול, להאריך ענפים, להתעבות ורק אז מקבל החלטות הקשורות לעיצוב. הזית נראה מעניין יותר, אבל הצילום ששלחת לא מאפשר בחינה מלאה של האפשרויות, נסה להעלות צילומים נוספים חזיתיים בגובה העיניים מארבעה כיוונים. בהצלחה

סן תאי

New member
צר לי לאכזב

משום מה הצילום הראשון העביר לי תחושה מעט יותר מבטיחה. אבל אני מתרשם שהזית עדיין שתיל צעיר יחסית ואין יותר מידי מה לעשות בשלב זה. הנח לו לצמוח כפי שהמלצתי עם הפיקוס. במקביל צא למשתלות וחפש חומר גלם טוב יותר, רק לפני כן כנס וקרא קצת במאמרי הפורום איך ומה לחפש. עלה והצלח.

אולמוס

New member
הזית שברשותך

ערב טוב מהתרשמות ראשונית של הזית שהצגת - הוא עדיין עונה להגדרה של MINI TREE ולא בדיוק בונסאי אבל יש בו פוטנציאל מסויים שדורש זמן וסבלנות. כל שניתן לעשות בשלב זה הוא לדלל מעט את העלווה ולחשוף את מבנה הענפים כדי להתרשם מהפיצול והחלוקה. בשלב הבא יש לפתוח את מבנה הענפים החוצה והצידה ע"י לפוף או קשירה ע"מ שיקבל את המראה של זית בטבע במבנה דומה פחות או יותר לצורת נוף מבנה הדולב בתמונות שהציג היום איתן.. בכל מקרה יש לתת לו זמן להתפתח במקביל לעיצוב ולעבות את הגזע. יצויין הזית האירופי איטי יחסית בצימוח. במקביל הייתי מחפש עוד מין עץ מתאים כגון אחד ממיני הערער או אחד ממיני הפיקוס ומתחיל גם בהם תהליך של עיצוב וטיפוח. שיהיה לך בהצלחה...

N a m e r

New member
בונסאי נוסף

קודם כל תודה לשניכם. אני שמח לשמוע שיש לי עוד זמן עד ששני העצים יתחילו "להניב פירות", ככה אקבל עוד זמן אימון. לי אמרו, שבעוד מספר חודשים ענפי הזית יהיו קשיחים ולא יהיה ניתן לכופפם, ועל כן עדיף לעשות זאת כעת (מה שלא נכון לגבי ענפי הפיקוס הגמישים). האם מישהו מכם יוכל להמליץ לי על משתלה בה אוכל למצוא ערערים (במסר אישי, גמובן, ללא חשש פירסום). ובפעם האחרונה... האם אפשר לקבל הסבר מעט יותר בהיר על ההבדל בין Mini tree לבונסאי? חיפשתי באינטרנט אך לצערי לא מצאתי. תודה מראש, ד.

N a m e r

New member
נ.ב

איתן העלה שתי תמונות של הדלב, האם אתה מתכוון לתמונה הראשונה או לתמונה השנייה (של העץ העירום)?

סן תאי

New member
Mini tree מול בונסאי

רק לפני כן לגבי הזית - הענפים יוותרו גמישים עוד חודשים רבים, אל חשש. כמעט בכל משתלה ניתן למצוא פינת ערערים, עם מעט מזל אפשר לשים יד על משהו ראוי לעיצוב. ולעניין. ההבדל בין Mini tree לבונסאי הוא בהשאלה קצת כמו ההבדל בין חולצת טריקו זולה לבין חליפת מעצבים איטלקית שנתפרה למידותיך. הראשון הוא מוצר מסחרי, זול, מיוצר ללא תשומת לב לפרטים ובהשקעה מינימלית. השני הוא מוצר ייחודי, מושקע, עתיר עבודה והקפדה על פרטי פרטים, ניכר בו מגע ידו על אמן ובהתאם המחיר (אם הוא כלל עומד למכירה). אי אפשר לטעות בהבחנה. אם תראה לפנייך גזע זית/הדס/פיקוס וכיוצ"ב חשוף בעובי של סנטימטר בגובה של 10 סנטימטר ומקודקודו מתפצלים כמה ענפונים לא תוכל אלא להבין שלפנייך Mini tree. לעומת זאת אם תביט בעץ שבבסיסו נבארי (בסיס הגזע) מתרחב באופן שמעניק תחושה של עץ זקן הנאחז בקרקע בעוצמה, גיזעו מתחדד כלפי מעלה כפי שגזעיהם של עצים בטבע מתחדדים באופן טבעי, ענפיו מתפצלים ונוטים לצדדים בכבדות כמו ענפים זקנים, וכל הפאר וההדר הזה שתול בעציץ בונסאי שנבחר בקפידה על מנת להשלים תמונה הרמונית. אז לבטח תדע שמולך בונסאי.

למעלה