מתי להתחיל גן

מתי להתחיל גן

היי כולם... אז ככה הלל בן שנה וחודש. יש לו שני הורים שעובדים אבל גם יש לו סידור נחמד. שתי הסבתות ושני הסבים מתחלקים באחריות לטיפול בשעות שאבא אמא בעבודה. אבל אמא חושבת שאולי עדיף גן כי הילד צריך חברה... כל היתרונות אצל הסבתות מלבד כך רק האלמנט של חברה. זה לא שאין לו בכלל חברה הוא שוחה מגיל שלושה חודשים בשחיית תינוקות בגן שעשועים לפעמים יש ילדים, קצת מהמשפחה המורחבת. באופן כללי לא נראה שזה ממש מזיז לו אם זו חברה של מבוגר או ילד למרות שלדעתי יותר כיף לו עם מבוגר. אולי יש בזה משהו, אבל לדעתי השקט שיש שהוא במסגרת הכי טובה והכי ראויה לאמון שיש. קצת יותר משחקת תפקיד בעיני מאשר חברה של עוד כמה דרדקים. בקיצור יש איזה קריטריון כרונולוגי או אחר שבו באמת כדאי וזה כבר לטובתו לשים את הילד במסגרת כלשהיא. נורא אעריך כל תשובה.

נעה גל

New member
כמו בכל דבר - אין אמת אחת

הכל מאוד אישי. אישתך לא היחידה שחושבת שצריך חברה. והיא גם לא טועה - כל ילד צריך חברה מגיל אפס. השאלה היא, האם גן היא המסגרת הכי טובה לקבל את החברה הזו? לדעתי האישית, לא. בגילאים האלה (וגם בגילאים מאוחרים יותר ) ניתן לספק לילד את כל הדרישות החברתיות שלו במסגרות אחרות, אם לא בבוקר עם סבא וסבתא אז אחה"צ בגני שעשועים או במפגשים עם חברים שיש להם גם ילדים. זו דעתי האישית בלבד - יש הרבה שחושבים אחרת.

לאה_מ

New member
מצטרפת לדעה האישית של נעה

הלל עדיין צעיר מאד, ובגיל הזה, גם בעיני, עדיף טיפול פרטני של אחד על אחד. על הצורך החברתי בגיל זה קל מאד לענות במפגשים עם ילדים במסגרת חוגים, פגישות חברתיות והגינה הציבורית אחר הצהרים. גם באספקט הבריאותי, אני אישית מאמינה, שככל שהילד גדול יותר, המערכת החיסונית בשלה יותר להתמודד עם החשיפה למחלות של החורף הראשון בגן. יש הורים שמאמינים שלא רק בגילו הרך של הלל אין צורך במערכת חינוך מובנית, ועדיף לחנך את הילדים בבית, ועל כך אתה יכול לקרוא גם בפורום חינוך ביתי וחלופי. השיקולים "נגד" הגן מתעצמים, לדעתי, במקרה שלכם, בו אין ספק שהלל זוכה לטיפול מסור, אוהב ואיכותי, לפי התיאור שלך. אני, אישית, הייתי נוטה להשאיר אותו בבית בינתיים. תוכלו לשקול שוב הכנסה לגן באפריל או בספטמבר הקרובים, ובכל מקרה, כל החלטה שתקבלו לא תהיה בלתי הפיכה, נכון?

בלתי הפיכה לא...

שוב תודה, ואני מאוד מעריך גם את הקישור לחינוך ביתי וחלופי.

למעלה