מתי יצא הספר החדש?

arths

New member
מתי יצא הספר החדש?

אני לא מעודכן, מתי יצא הספר החדש בבקשה?

esfe

New member
17 לאוקטובר בבריטניה,

ה 8 לנובמבר בארצות הברית. ובדיקה קצרה הייתה מגלה לך שכבר שאלו וענו את אותה שאלה בעמוד הזה.

BaTaTaיאמי

New member
רגע, מרטין בריטי לא?

אז הוא יוצא קודם כל באנגליה? אני הבנתי שהוא יוצא באנגלית לחג המולד.. ושבעיברית יש לאופוס בעיות להוציא אותו, ושום דבר לא בטוח בקשר לתירגום... אבל זה נשמע לי ממש ממש תמוהה מהרגע הראשון, ולמי שאמר לי את זה. יש הומור ציני מגעיל...

הלדין

New member
כן.

הוא אמריקני. זה כתוב אפילו כתוב בביוגרפיה שלו באתר שלו. אפשר גם להבין את זה מזעקות השבר שלו מבחירתו של ג'ורג בוש הבן בפעם השנייה לנשיאות ארה"ב.

כריכרכה

New member
זו דווקא לא הוכחה טובה

בהכללה גסה אפשר לומר שבאמריקה שמחו על בחירת בוש ובמערב אירופה ממש לא.

אגב, למי שקורא באנגלית זה ברור מראש

הניב של מרטין הוא אמריקאי בבירור, אף על פי שהוא פה ושם משתמש במלים שנלקחו מסלנג אנגלי: "bloody" "bugger" וכו'. כנ"ל האיות - מרטין כותב color, לא colour, ו-honor, לא honour.

Rare Force 1

New member
כן, ככה הבנתי שהוא אמריקאי.

אף סופר בריטי לא היה מעז לכתוב Grey Wind.

איך את יודעת

שיש לאופוס בעיות בהוצאה ? ומה לא בטוח בקשר לתרגום? תוכלי להרחיב קצת..?

BaTaTaיאמי

New member
טוב האמת שכבר הצגתי את מקורותיי

אבל... אני אגיד שוב.... שאלתי את חבר שלי. שמכור לסדרה יותר ממני. ויודע הרבה יותר ממני על הסדרה. אבל עם מתחשבים בכך ששאלתי אותו שלוש פעמים לפניי שקיבלתי תשובה! ושיש לו הומור ציני מגעיל. אפשר לעשות 2=1+1 ולהסיק שהוא שיקר\המציא. מצד שני יש לי תחושה רעה שהוא דיבר אמת. כי חיפשתי מידע על התרגום של הספרים בכל מקום נידח ברשת האנטרנט. ובדרך כלל כשאופוס עומדים להוציא ספר לאור הם מפרסמים המון זמן מראש. ולא נראה לי סביר שלא מצאתי שום פיסת מידע דלה. במידה וזה יתורגם... לא יודע... אלה העובדות... שיפטו לבד... מה נכון ומה לא?

esfe

New member
האמת היא שהשאלה כוונה לכריכרכה

ואני שואל שוב: איפה ומתי אמרו שאולי יצא באוסטרליה ב 28 בספטמבר? בקשר לתרגום: אני לא אשקר ואגיד שאני מחכה לאופוס, כי אני ממש לא. אבל למרות שמרבית הפורום קורא את ששאו"ק באנגלית אין לזלזל בחשיבות התרגום. וזאת מכיוון ש: א) יש קהל לא קטן של קוראים שמתקשה עם האנגלית וקורא רק בעברית. ב) הרבה אנשים (ואני ביניהם) לא היו מתחילים לקרוא את ששאו"ק אם לא היה תרגום. אז אם אופוס באמת לא מתכוונים לתרגם, זו הולכת להיות מכה אנושה לתקווה שלנו להתרחבות קהל היעד של ששאו"ק. לכן אני מקווה שהחבר שלך הוא סתם בנאדם עם הומור ציני מגעיל שהרגזת יותר מדי. ו... אף פעם לא הטלתי ספק במין שלך.

BaTaTaיאמי

New member
תודה! אני סומך על המילה שלך!

אתה בטוח יותר אמין מהחבר הציני שלי!

כריכרכה

New member
אז מספיק שמשחקי הכס תורגם, לא?

אם המטרה היחידה של התרגום היא "להכנס לסדרה", לא? בכל אופן, מישהו בפורום העולמי כתב שקיבל דואל מהרפר-קולינס באוסטרליה שהם יוציאו את הספר ב-28 בספטמבר, אבל כאמור, זה לא מבוסס.

לא, זה לא מספיק.

בגלל שיהיו כאלה שמאד יאהבו את הספר הראשון, אבל הם לא יכולים ולא רוצים לקרוא את הבאים באנגלית. יהיו כאלה שלא יצליחו להשיג את הספרים הבאים באנגלית, ואז הם פשוט יעזבו את הסדרה. ת'אמת, שהתרגום של ששאו"ק הוא דווקא אחד התרגומים שאני כן אהבתי, ומאד (במיוחד של הספר הראשון והשני). התרגום מובן, ומעביר את הרוח והקסם של הספר בצורה מצויינת. המונחים, מושגים, מקומות ושמות תורגמו בצורה יפיפה, ולעיתים אף יותר יפה מהצורה האנגלית, לדעתי. לדוגמא : זאב הבלהות של ג'ון באנגלית הוא ghost , ובעברית : אוב. זה נשמע הרבה יותר טוב בעברית, לדעתי. אוב - ולא רוח כמו שמתרגמים אחרים בטח היו עושים. Riverrun = נהרן. אחד התרגומים שיותר אהבתי בסדרה. High Gardens - רמות גנים. כל תרגום בעברית פשוט נשמע *טוב*, נשמע מתאים ולא משהו שרואים שהוא "תורגם" כמו תרגומים של ספרים אחרים. בקיצור, אני חושב שהסיבה היחידה שיש פה עכשיו קהילה של ששאו"ק היא בגלל התרגום, ותגידו מה שתגידו על אופוס או על המתרגמים, זה עדיין נכון. כמובן שהיה אפשר לעשות את זה בצורה הרבה יותר טובה (עטיפה נורמלית וכו'), אבל זה מה שיש. אהוד

יש ויש

יש המון תירגומים מעולים דוגמה שאני אהבתי במיוחד היא צור-מגור. תרגום גיאוני. מצד שני יש גם פשלות -תרגום הפרולוג הראשון לא הועבר טוב לטעמי.לא ניתן הייה להשוות את הרגשות בקריאת הספר בעיברית לבין המקור.

למעלה