מתי יורד ברד?

taleylon1

New member
העננים צריכים להיות מספיק גבוהים

כדי שירד ברד, והעננים כרגע במערכת הם נמוכים לרוב...

barnea1

New member
תגיד אתה בכלל מודע לזה שאתה

מדבר שטויות ללא סוף, ובנוסף גם מטעה?..

גבוהים ../images/Emo12.gif

אולי הוא התכוון שהם צריכים להיות מפותחים מספיק?

ברנע תרגע, סך הכל הוא התכוון שפסגות

העננים צריכות להיות גבוהות ואילו כרגע פסגות העננות הנמוכה מאוד לא מרשימות. עם את חשוב לציין שככל שהטמפרטורה בקרקע קרובה ל-0 כך יתכן ברד גם בעננות לא מפותחת במיוחד.

ברנע תרגע, סך הכל הוא התכוון שפסגות

העננים צריכות להיות גבוהות ואילו כרגע פסגות העננות הנמוכה מאוד לא מרשימות. עם את חשוב לציין שככל שהטמפרטורה בקרקע קרובה ל-0 כך יתכן ברד גם בעננות לא מפותחת במיוחד.

Deanb

New member
מה ההבדל בעצם

בין ברד רך לברד רגיל? האם יכול גם לרדת גשם כשהטמפ' מתחת לאפס בקרקע?

taleylon1

New member
נראה לי...

בו כדי שלא יהיו אי-הבנות, אני לא מבין כזה גדול במז"א, אני עוסק בזה רק כמה שנים.. עוד לא למדתי על העננים אני יודע בכלליות, ואולי זה נראה שאני כזה "מטומטם" שלא יודע מהחיים שלו, אבל בכל זאת אני מנסה. במקום להאשים אותי וגם לפגוע בי, אולי תתקנו אותי.
חוץ מזה ממה שהבנתי ברד רך זה שהטמפרטורה נמוכה וברד רך קרוב יותר לגמב"ש.

beborn2

New member
ברד רך הוא למעשה

משקע שבין גשם לשלג שיורד כאשר הטמפ' קרה וקרובה ל-0 ועובר ענן מפותח. ברד רגיל, כמו שנכתב גם היום, יכול לרדת גם בטמפ' שקרובה ל-30 מעלות כאשר יש התפתחות אנכית חזקה והפרשים גדולים מאוד בטמפ' בין שכבות הענן.

barnea1

New member
אוקיי, לא הבנתי אותו נכון, פשוט

הניסוח שלו בהודעה גרם לי לחשוב שהוא מדבר על המערכת עצמה כולה שהעננים נמוכים ולא גבוהים (הוא בוודאי התכוון מפותחים). בכל אופן אם התנפלתי עליו מצטער

taleylon1

New member
אנסה לנסח את תשובתי שוב...

קראתי מספר מטראולוגיה, שמספרים בו שהברד נוצר מעננים גבוהים מאוד ומפותחים, מעל 1000 מטרים. הרוח יכולה להעיף אותם אפילו ל-15,000 מטרים. העננים האלה הם בעצם ענני גשם, רק שבגלל שהם כל-כך גבוהים, אז הם מספיקים לקפוא ואז יורד ברד. ככל שזה גבוה יותר, הטיפות יספיקו לקפוא יותר, ולהפוך לברד כבד יותר. וכשהעננים הנמוכים מפותחים או לא מפותחים זה פחות משנה, אז הסיכוי לברד הוא נמוך יותר. אלא עם כן, קורה מצב שבו הטמפ' למטה יותר נמוכה מהטמפ' למעלה, כך שמהענן הנמוך יורד גשם והוא קופא בדרך למטה. מקווה שהבנתם
טל

xact

New member
לא מדוייק

ברד נוצר כתוצאה שמחוסר יציבות בין שכבות בתוך הענן. חור היציבות היא מה שיותר את הרוח האנכית בתוך הענן (אם אני לא טועה) ואז זה גורם לטיפות מים לעלות ולרדת בצורה אנכית בתוך הענן. כשהטיפה נמצאת בחלק התחתון של הענן היא במצב של מים, כשהיא עולה למעלה היא קופאת, וכך זה חוזר חלילה, היא מתכסה בשכבות של קרח אחת על גבי השנייה, וכשהיא יותר מדי כבדה היא נופלת למטה בצורה של ברד. בגלל זה, אם לוקחים כדור ברד וחוצים אותו באמצע אמורים לראות שהוא בנוי משכבות (נראה לי). לגבי ברד רך אני לא בטוח, יש כאלה שקןראים לו גשם קפוא. לפי דעתי זה פשוט גשם ממש חזק כתוצאה משבר ענן, שפשוט קופא בדך למטה. ההבדל בינו לבין שלג הוא ששלג מגיע כבר מהענן בצורה של שלג (הערכה שלי, שמישהו יתקן אותי אם אני טועה). מה שכן, הוא מופיע כמעט תמיד כשיש איזה שבר ענן כזה עם ברקים ורעמים נראה לי.

למעלה