מתי זוג הופך למשפחה?

מתי זוג הופך למשפחה?

האם ילדים הם הדבר היחיד שהופך זוג- למשפחה, או שאולי יש עוד "סימנים" או שלבים - שאחריהם אנחנו כבר משפחה?

נועה רז

New member
השאלה החביבה עלי

ולמה יש לי דה-ג'ה-וו מהדיון? לדעתי משפחה זה כשמרגישים שמחויבים לחיים משותפים ביחד. זה משהו אמורפי כזה. עניין של הרגשה, לא של סמלים. זה גם נורא שונה מזוג לזוג. בדיון דומה לזה שנערך לפני כמעט שנה, אני אמרתי שאני והגרי זה משפחה בדיוק כמו מישהו עם ילד. לגיטימי. מיז פיגי אמרה שלטענתה זה תלוי ילד. לגיטמי גם כן. כאמור, לא יודעת. שאלה של הרגשה.

colourful

New member
המינוח המקובל למשפחה

הוא שני מבוגרים פלוס ילד אחד לפחות. לפני כן זה נחשב "זוג צעיר" עד היום, כשההורים שלי מוצאים את עצמם לבד בשבת, בלי אף ילד לסעוד על שולחנם, הם אומרים: "השבת היינו זוג צעיר". אבל אצלינו למשל, אנחנו כבר מזמן מרגישות משפחה, ולפעמים יוצא ששבלולית אומרת לי או אני לה (בדרך כלל זה מלווה בעיניים נוצצות וחיוך) אנחנו משפחה? נכון? (אחורי זה בא חיבוק ארוך) אבל אולי זה בגלל שיש לנו 2 חתולים?
הכי אנחנו אוהבות למצוא את עצמינו שרועות על הספה, או על המיטה והחתולים מתכרבלים איתנו, אז אנחנו אומרות: "כל המשפחה ביחד איזה יופי!" (אושר גדול וכיפאק לשמאלץ)

מקובל איפה?

שאני אסדר לך לינץ' בפורום חד-הוריות? מה ? חד הוריות לא משפחה???

colourful

New member
החלטתי למחות ולהתלונן

ולהעביר את הלינץ' אלייך! שימי לב, ששאלת שאלה מטעה! בכלל לא היה בשאלתך מלכתחילה מקום לחד הוריות...

פלפלת32

New member
יקירותי

למה בכלל זה חשוב? חלק יגידו אמא+ילד= משפחה, חלק יגידו אישה+אישה= משפחה או שלא. מה החשיבות של השאלה? מה זה אמור לסגור?

הלינץ' - עליי ../images/Emo178.gif

אבל... לא ביקשתי הגדרה כללית מהי משפחה, אלא להתעמק בחלק מנושא המשפחה הרחב: מתי זוג - מתחיל להיות משפחה? אה? (אף אחד לא מבין אותי
)

colourful

New member
הנה לך תשובה:

כשהזוג מרגיש ככה! ובהמשך לזה - שכל הזוגות יעשו "בחן את עצמך": "האם אנחנו מרגישותים משפחה?" ושוב, אני חוזרת לשאלה של פלפלת, למה זה חשוב?

colourful

New member
הנה לך תשובה:

כשהזוג מרגיש ככה! ובהמשך לזה - שכל הזוגות יעשו "בחן את עצמך": "האם אנחנו מרגישותים משפחה?" ושוב, אני חוזרת לשאלה של פלפלת, למה זה חשוב?

פלפלת32

New member
אני אנסה

האם זה חשוב מבחינה אישית, של הזוג בהגדרת עצמו? האם יש לכך חשיבות פוליטית, חברתית, קהילתית? משהו אחר?

אבא גאה

New member
מיד אחרי הסקס

טוב נו, יד לאחר שהזוג החליט שאת חייהם הם רוצים לבלות יחד וכשהם עוברים לגור יחד (לא חשוב באיזה סדר) האמת היא שכל הרכב שהוא (שתיים ומעלה) מקובל ויוצר משפחה, זוג עם או בלי ילדים, חד הוריות עם ילד אחת או חמישים... הכל הולך אם יש אישה אחת שנורא אוהבת את עצמה ואין לה בתן זוג וגם לא ילדים היא יכולה להיות משפחה?

אולי..

כשמתחילים לשלם תמשכנתא.. תמיד אמרתי שצריך להיסתכל על חצי הכוס המלאה.. אבל בעצם היתכוונתי כשמפסיקים להחזיק בשני בתים...

נו באמת...

זה שלא צריכה את אמא ואבא כשכמעט מיתרסקת... והאשה שלי לבד יכולה לגרום לי להיתרומם חזרה ולראות את השמש בשמיים... אם זה לא עושה אותנו מישפחה אז מה כן...

MIRa111

New member
אני נגד הורות הומולסבית

הומוסקסואליות היא נטיה מינית ותו לא. ואם לאפשר הורות הומולסבית למה לא לאפשר הורות לכל זוג אנשים שרוצים בכך? אני וסבתי החורגת ביחסים מצוינים ומעוניינות לאמץ ילד. למה לא? יש סיבה לכך שעל מנת להוליד ילדים דרושים איש ואישה

שמנתולה

New member
ברוכה הבאה! ../images/Emo39.gif

גם הטרוסקסואליות היא נטיה מינית ותו לא, ואם לכל דבר יש סיבה, איך זה שלא תמיד איש ואשה מצליחים להביא ילדים? מה דעתך, לא לאפשר לזוגות עקרים להנות מפלאי הטכנולוגיה? לא לתת להם לאמץ? וסתם לידיעתך, אין דבר כזה "לאפשר" הורות הומולסבית, הומואים ולסביות יכולים להיות הורים ואף עושים זאת כל הזמן, בדיוק כמו כל אדם אחר...

למעלה