מתי בודקים?

GiliDa

New member
מתי בודקים?

אז בהמלצת הרופאה שלי, מהרגע שלקחתי את הגלולה האחרונה בחפיסה אנחנו מקמפרים יום כן, יום לא. במקום לבדוק מתי אני מבייצת כי היא טוענת שזה מכניס לחץ מיותר ובסופו של דבר לבדוק הריון אם אני לא מקבלת מחזור.
הבנתי שאני אמורה לקבל מחזור בסוף החפיסה אם אני לא ממשיכה לחפיסה הבאה ולא קיבלתי מחזור.
* גלולה אחרונה לקחתי ב-3.1.17
(לפני הגלולות המחזור שלי היה מדויק כמו שעון)
השאלה שלי היא- ממתי רלוונטי לעשות בדיקת הריון?
אני מרגישה מבולבלת כי לא קיבלתי מחזור איך שנגמרה החפיסה.
תודה!!!

mmm2016

New member
לפי דעתי

עוד מוקדם לבדוק.
כשמפסיקים עם הגלולות לוקח זמן לגוף להסתנכרן ולחזור לעצמו. אני יכולה להגיד לך שאני הפסקתי גלולות לפני חצי שנה ועדיין לא מצליחה לעקוב כמו שצריך אחרי המחזור שלי, ואצלי הוא גם היה מדויק על השעון לפני הגלולות.
יכול להיות שעוד לא קיבלת מחזור בגלל הלחץ וההתעסקות סביב הניסיונות. ובניגוד להמלצת הרופאה שלך אני דווקא חושבת שנורא מתיש לקמפר יום כן יום לא לאורך כל החודש- אולי עוד לא נראה לכם כי אתם רק בניסיון הראשון אבל לאורך זמן זה גובה כוחות נפשיים במיוחד אם לא מצליחים להיכנס להריון אחרי כמה ניסיונות. אצלי מה שיותר "מרגיע" בתהליך הוא דווקא השליטה במעקב אחרי הביוץ, כשאני יודעת לעקוב אחרי ההפרשות ולבדוק עם בדיקת ביוץ ולכוון את ימי הקמפורים לשבוע אחד במקום לחודש שלם.
אבל יכול להיות שבאמת נקלטת (מחזיקה אצבעות) ואם כן, אז לדעתי כדאי לחכות עוד שבוע לפחות עד שתעשי בדיקה.
תשובה חיובית ודאית בבדיקת דם או ערכה ביתית מתקבלת רק לאחר שבועיים מיום הביוץ ולכן חבל על עוגמת הנפש והכסף המיותר בבזבוז בדיקה...

GiliDa

New member
זה הגיוני ואפשרי?

תודה רבה על התשובה המהירה!
לגבי החשיבה של לקמפר יום כן, יום לא אמרנו שננסה לחודש הראשון ואם לא יעבוד אז נשתמש במעקב אחרי הביוץ.
&nbsp
לגבי האפשרות להיקלט, זה הגיוני/אפשרי שאיך שסיימתי את הגלולות אז בייצתי ויכולתי להיקלט כבר?

mmm2016

New member
אמממ

אם הבנתי נכון, סיימת חפיסה ובאותו שבוע התחלתם לקמפר?
מסיימים חפיסה בדיוק בשבוע שלפני קבלת המחזור, לא?
לא חושבת שהחודש בייצת כי עדיין היית בהשפעת הגלולות אבל אני ממש לא בטוחה בתשובה וכבר קרו דברים מעולם, הגוף שלנו לא בדיוק פועל לפי הגיון...

hadarh111

New member
בוקר אור

קודםכל בהצלחה לכם!

אני לא רופאה או כל מומחית אחרת, רק אשתף במה שיצא לי לשמוע לאורך השנים..
יצא לי להיתקל ב2 דעות:
1. אחרי סיום לקיחת גלולות, הגוף מאוד פורה, יש שיגידו אפילו שזה יכול להעלות במידת מה את הסיכוי להריון מרובה עוברים.
2. לגוף לוןקח זמן להתאפס על עצמו אחרי גלולות, ולכן יש נשים שלא מבייצות בכלל בחודשים הראשונים, והכל מאוד מבולגאן ולא ברור בווסת.

אז מה אנחנו לומדים מזה? שאי אפשר לדעת כלום:)
אולי תקלטו מיד, אולי ייקח זמן..
אי אפשר לדעת.
אתם יכולים לקמפר יום כן יום לא אם מתאים לכם, אתם יכולים להחליט לבדוק ביוץ..
אתם יכולים לקחת את זה באיזי אם מתאים לכם, או להיות מאוד מאוד מודעים..
בסופו של דבר זה פשוט איזו גישה מתאימה לאופי שלך כנראה:)

ממה שלי יצא לראות, ייקח זמן עד שתתאפס לך שוב הווסת בצורה סדירה,
וכנראה ייקח עוד כמה זמן עד שתקלטו,אבל אולי אני טועה פה..

המון המון בהצלחה!

GiliDa

New member
תודה רבה! אתן מקסימות!!!

הרופאה שלי גם טענה שהגוף מאוד פורה איך שמסיימים את הגלולות ולכן אמרה לי להתחיל איך שמסיימים את הגלולות.
לא חשבתי שישנה אפשרות לא לקבל מחזור אחרי שאני מפסיקה עם הגלולות ולכן הרגשתי קצת מבולבלת וגם ככה אני לא יודעת מתי אני אמורה לקבל כדי להבין שמאחר ואולי כדאי לבדוק הריון.
אז עזרתן לי מאוד.
תודה רבה!!! :)

Atlantis K

New member
יש לי 3 חברות שנכנסו להריון חודש אחרי שהפסיקו עם הגלולות

אז בוודאי שיש סיכוי. אבל כמו שכתבו לפני, אם רק השבוע הפסקת אז זה יהיה מאד נדיר שכבר היה ביוץ.
מציעה לך לא להיות לחוצה בינתיים ולהנות מהתהליך ןלנסות לעקוב אחרי הימים הפוריים שלך. כמו כן יש המלצה ליטול חומצה פולית גם לפני הכניסה להריון וכמובן להקפיד על תזונה, קצת כושר וכל מה שגורם לך להרגיש טוב עם הגוף שלך.
אם יש כאן מישהי שיש לי מידע אחר בנוגע לחומצה פולית אז אשמח לשמוע.

WaitingForIt

New member
היי :)

באמת לא קיבלת מחזור איך שהחפיסה הסתיימה? זה מוזר!! אם תקראי את ההודעות שלי בחודש האחרון תראי מה קורה אחרי שמפסיקים גלולות...:/ לפחות לי..חח.. אני כל כל התחרפנתי שבבדיקה אצל הרופאה (בגלל פריחה בנרתיק) באלטרסאונד התגלתה ביצית/ זקיק (וזה היה ביומ 19 אחרי קבלת מחזור אחרון של גלולות) ודי מיד קיימנו יחסי מין..אבל מה? היו לי כל התסמינים, כולל דימום השתרשרות ואין כלום!! אל תבהלי, אם כמוני, לא יהיה הריון אבל לא יהיה מחזור.. הגוף צריך לחזור לעצמו אחרי הגלולות ולפי הספרות המקצועית 5 חודשים בלי מחזור זה נורמלי..וזה אפילו לא נחשב לחודשים של נסיונות..אני כמובן מאחלת לך שזה לא יקרה אבל גם ממליצה לא לעשות בדיקות הריון כל הזמן.. אני עשיתי 4 החודש וזה נורא!! כל פעם לראות שלילי..

GiliDa

New member
טוב, אז בדיקות ביוץ- מלא שאלות :)

קודם כל תודה על התגובות!
אז אחרי מחשבה אני מבינה שאולי באמת כדאי פשוט לעשות את הבדיקות ביוץ
1. איך זה עובד? זה כמו בדיקת הריון? שתן על מקל פעם ביום? יש תנאים מסויימים? אם כן, איזה? קראתי קצת באינטרנט וכל פעם קראתי משהו אחר, אז אשמח לשמוע מהמנוסות פה :)
2. יש חברה/בדיקה מומלצת?
3. עושים את הבדיקה כל יום?
תודה! :)

בדיקות ביוץ

קודם כל אגיד שמסכימה עם הרופאה שלך....בשלב ההתחלתי של אחרי הגלולות זה ממש מיותר לבדוק ביוץ כי
את עדיין לא יודעת את אורכי המחזור שלך ואת את סתם מבזבזת בדיקות אולי בימים הלא נכונים...ולחץץץ המון לחץ וציפייה ומרדף ומחשבות ואווייש זה קשה.
מה היו אורך המחזורים שלך לפני הגלולות?
בכל מקרה בדיקות ביוץ בדרך כלל מתחילים לבדוק החל מיום 10 (במידה ואורכי המחזור שלך הם נגיד פחות מ30 יום...
הסטיק נראה כמו בדיקת היריון... צריך לבצע את הבדיקה משעות הצהריים ואילך כאשר את שעתיים לפני זה ממעטת בשתייה על מנת שיהיה שתן מרוכז. עושים פיפי בכוס וטובלים את הסטיק לכ10 שניות ואז שמים במשטח ישר. לאחר כ10 דקות מסתכלים על הבדיקה ורואים.... אם יש פס שני פסים חזקייים... קולולו הביוץ קרב וקרוב לוודאי שיתרחש ב72 שעות הקרובות... יכול להיות 12 שעות ויכול להיות 48 שעות לא ניתן לדעת בוודאות.... אם יצא פס אחד או פס חזק ופס חלש זה אומר שהבדיקה שלילית.
מרגע קבלת 2 פסים אםשר לקמפר כל יום או יום כן יום לא. למשך כשבוע. לא חייב להמשיך לעשות את הבדיקות אבל לפעמים אנחנו ממשיכות כי אנחנו מתמכרות לזה וכאשר הבדיקה חוזרת להיות שלילית בדרך כלל זה אומר שזה יום הביוץ... שוב לא ניתן לדעת בוודאות אלא רק להעריך.
אני הזמנתי את הבדיקות ביוץ שךי באייבי... כמות גדולה כך שיכולתי לבזבז בלי להתחשבן... בארץ הבדיקות יקרות ולא השתמשתי כך שלא יודעת להמליץ.
בנוסף שיטה טובה לאיתור הביוץ זה חום השחר... תקראי עליו קצת ואם תרצי אסביר עליו.

GiliDa

New member
המלצות לבדיקות ביוץ (פה בארץ לא מebay)

תודה אבטיח מתוק!!! :)
&nbsp
לפני הגלולות, הייתי מקבלת מחזור כמו שעון כל 28 יום למשך 5 ימים וגם אפילו הייתי מרגישה את הכאב של הביוץ שבועיים בדיוק (הייתה אפילו פעם אחת שהלכתי למיון נשים כי לא הבנתי את משמעות הכאב ואז הסבירו לי)
&nbsp
אז זה אומר שכרגע אני פשוט אעשה כל יום בדיקת ביוץ? כי בכלל לא קיבלתי מחזור מאז שהפסקתי עם הגלולות?
&nbsp
מי שמכירה פה בדיקות ביוץ בארץ, אשמח להמלצות.
תודה!!! איזה כיף שיש את הפורום הזה!!!

&nbsp

נתחיל בזה ש...

נבין למה לא קיבלת ווסת מאז סיום הגלולות...אולי רק אולי לבצע בדיקת היריון לוודא? כן או לא... ולהמשיך לחכות...
אם מחזורים של 28 ימים אז להתחיל בדיקות ביוץ ביום 11 למחזור...

GiliDa

New member
התבלבלתי קצת

אפשרי שאיך שנגמרו הגלולות הספקתי להכנס להריון? ואם כן, אז מתי נכון לעשות את הבדיקת הריון? (עבר שבוע מאז שהפסקתי עם הגלולות)
שאת מתכוונת בדיקת ביוץ ביום 11 זה אומר שאני סופרת 11 יום מהיום הראשון שקיבלתי ? כולל היום הראשון?
&nbsp
תודה!!!

ענית לי על כל מה שרציתי לשאול

אני רק רוצה להבין משהו בוודאות
שהבדיקה מראה חיובי, זה אומר שיש לי כמה ימים לקמפר?
זה שלא חיובי יום אחד וזהו, נכון?
אם אורך המחזור שלי הוא 28 יום, אני מתחילה לבדוק ביום ה10.
ברגע שאני רואה חיובי אני מקמפרת לסירוגין?

mmm2016

New member
אני חושבת

חישוב יום הביוץ הוא מהיום הראשון של הדימום, לדוגמא, ביוץ ביום מחזור 14 הכוונה 14 יום מתחילת הדימום. מישהו המציא את ההנחה שבמחזור של 28 יום הביוץ לרוב מתקיים ביום ה14 מיום הדימום ה1. אני לא מכירה אפילו אחת שזה ככה אצלה אז צריך לקחת את זה בערבון מוגבל... שנית, אני יכולה לספר לך מהניסיון הלא רב שלי- הפסקתי גלולות לפני חצי שנה והנחתי שהביוץ יהיה ביום ה14 מיום הדימום אז בחודשיים הראשונים לקחנו את כל העניין באיזי כדי להתרגל לרעיון וקמפרנו רק סביב יו"מ 14. אחרי זה התחלתי לקרוא יותר על השיטות השונות והחלטתי לנסות לעקוב אחרי הביוץ בעזרת מקלונים וחום השחר. הגעתי לאיזה שהוא ממוצע של חישוב שאורך המחזור בסביבות 31 יום. התחלתי לבדוק ביוץ החל מיום מחזור 15 ובחודשיים שבדקתי יום הביוץ היה סביב יום 20... בקיצור, ממליצה לשלב גם מקלוני ביוץ וגם מדידת חום השחר כי זה מקנה לך תמונה רחבה יותר על הגוף שלך ואיך הוא מתנהג במחזור. אגב, ממליצה גם כדי לא לבזבז יותר מדי כסף, לקנות ערכות ביוץ בצורה של סטריפים ולא מקלונים. 20 סטריפים עולים בערך כמו 5 מקלונים כך שזה הבדל משמעותי.

GiliDa

New member
סטריפים

מה ההבדל בין הסטריפים למקלונים?
איפה אפשר לקנות בארץ סטריפים?
יש חברה מומלצת?
&nbsp
מכיוון שלא קיבלתי מחזור אחרי שהפסקתי את הגלולות אני כנראה אצטרך לעשות כל יום בדיקה.

mmm2016

New member
אפשר לקנות

בסופרפארם. אני מכירה של חברת לייף. אם אני זוכרת נכון זה עולה 100 שח לחבילה של 20 סטריפים. החיסרון שלהם בעצם שפחות אסתטי להשתמש בהם כי זה רצועת קרטון (כמו נייר בוחן בשיעור ביולוגיה אם את מכירה) ומקלוני ביוץ נראים ממש כמו בדיקת הריון, מפלסטיק

GiliDa

New member
אז ההבדל הוא רק מבחינה אסתטית?

אני כנראה אלך מחר לקנות.
אז רק כדי להבין- אני עושה את הבדיקה כל יום ורק אם יש 2 פסים חזקים אז לקמפר במשך שבוע יום כן, יום לא?
&nbsp
תודה רבה על הסבלנות והעזרה!!!

haych

New member
ראי מה עניתי לצ'ומפי בעניין הקימפורים

לא מתחילים לקמפר כשהבדיקה חיובית, אלא לפני.

הסטריפים (ת'כלס עד עכשיו קראתי להם מקלונים... סיים שיט מבחינתי :) ) ממש קלים לשימוש והם ממש אותו דבר בעיניי כמו המקלונים. לא השתמשתי במקלונים לבדיקות ביוץ אלא בדקתי איתם פעמיים הריון, אבל העקרון הוא אותו עקרון ואופן הבדיקה הוא אותו דבר. אני גם מאוד אוהבת בסטריפים שהם דקיקים וקל להחביא אותם - ככה כשאני עושה בדיקות ביוץ בעבודה, קל לי לצאת מהשירותים עם הסטריפ בכיס ולהציץ עליו כעבור מספר דקות (בהתאם להוראות שכתובות על כל סוג בדיקה) ולא לנסות להחביא מקלון גדול.
ממליצה לך בחום להזמין מאיביי, במיוחד אם אין לך כיוון למועד הביוץ ואת מתכוונת לבדוק כל יום! אם תמהרי להזמין אולי הם יספיקו להגיע עד לחודש הבא (בתקווה שתקלטי ולא תצטרכי). הן עולות ממש גרושים, המחירים בארץ הם גזל והאיכות אותה איכות.

יש לי סטירפים, הזמנתי מאיביי

אתחיל לבדוק ביום ה10
לי משום מה, יש הרגשה שהביוץ מוקדם
אבל לא מבינה דבר אחד
אם המקל נראה חיובי, כלומר ביוץ
ואני יודעת שהביצה שורדת 24 שעות בגג
אז איך יש לי 3 ימים לקמפורים?

למעלה