מתי אצליח לסלוח...

שאנל 25

New member
מתי אצליח לסלוח...

להורים שלי שעשו לי כ"כ הרבה נזקים..אני לא מצליחה להתרפאות מהם.מהשנאה ומהאשמה.

loveu30

New member
לשאנל

תראי, אני לא יודעת במה מדובר אבל ברור שזה תהליך שקשור גם למודעות עצמית וגם הבנה שיש דברים שנעשו בלי שליטתך כמובן ואולי גם לא בשליטתם, את צריכה דבר ראשון לנסות להנתק מהם רגשית, כי הרגשות שלך השלילים מזיקים, תפתחי אדישות ואז אני מקוה שיהיה לך יותר קל לסלוח עצם זה שאת בכיוון של סליחה זה טוב ! חזקי ואמצי !!

totis

New member
התחושה מוכרת מאוד.

התחושה מאוד מוכרת לי.גם אני נורא כועסת על ההורים שלי שעשו לי המון נזקים נפשיים. אני לא יודעת איך זה אצלך.אבל אחת מהבעיות שההורים שלי שהם לא עשו זאת מרוע. הם פשוט יקיים -קפואים,הולכים לפי הכללים ישר יותר מסרגל (לא משנה אם אתה הבן שלהם או...).לכן אני לא יכולה לשנוא אותם או להתנתק מהם.אם זה היה מרוע ההייתי בלת בררה מתרחקת מהם.שונאת אותם-זה היה יותר קל לי הם אנשים בשנות השישים לחייהם והם תלויים בי .אני קרובה אליהם וממשיכה לסבול מהם.(שגם בלעדיהם אינם קלים). יש לי תסבוך שלם מזה.אני לא יכולה לשמוע שירים על אמא.אני לא יכולה להגיד לאמא שלי מילה טובה.אני בוכה המון בגללה. החלום הכי גדול שלי (שלא יתגשם לעולם) שתהיה לי אמא.עם כל המובן של אמא.

שאנל 25

New member
בהתחלה חשבתי.

שמה שעשו זה מתוך מסכנות שלהם/חוסר מודעות/או חסך שלהם היה אך היום שאני אומרת ומסבירה להם שהם הזיקו ומזיקים לי הם ממשיכים עדיין ולכן היום אני חושבת שזו רשעות לשמה עם הרבה אנוכיות

totis

New member
גם אצלי אני מסבירה וממשיכים.לא בטוח

לא בטוח שזו רשעות.אחים שלי ואני מליון פעם הסברנו להם.והם בוכים מתחרטים ואח"כ בא משהו חדש ואז את קולטת שהם לא מבינים ולא יכולים להבין את מה שנראה הכי מובן והכי פשוט. זה סוג של נחות נפשית. הם לא חלילה אלימים פיזית.זו צורת התנהגות ודברים שהם אומרים.

שאנל 25

New member
ואת ...

סולחת להם בלב שלם???אני מאוד רוצה לסלוח..אבל שיש לי קושי גדול...שאני מרגישה שהם אשמים בו אני לא תמיד מסוגלת להתנתק ואני מתפוצצת בתוך עצמי מכעס.

שלוק29

New member
את לא חייבת. . .

לסלוח!!! את לא חייבת להפסיק להאשים. . . מותר לך לכעוס עליהם ולראות בהם כשלון חינוכי... רק דבר אחד את חייבת לעשות! לצעוד בשביל של חייך תוך כדי נטילת אחריות על מעשיך, לחוש בשלמות צעדיך ואז לצעוד בראש מורם מבלי להרגיש צורך להסב את הראש ולהביט לאחור. . . אם כך תעשי אחותי, לא תרגישי אף פעם בצורך להאשים או לכעוס על דעות של אנשים ואפילו הקרובים לך ביותר... שימי זין על כל העולם ואשתו כי בחירותיך הם שלך ורק שלך. . . . בי סטרונג מאי סיסטר (אנגלית את כבר יודעת בזכות עצמך)

שאנל 25

New member
הלואי שזה היה קל..

כמו שזה נשמע..אני בדרך הזו כבר הרבה זמן.וזה לא קל .דבר אחד אני בטוחה רק כשארגיש עצמאות באופן טוטאלי.אוכל לא להתיחס באמת לאף אחד.

ysph

New member
לסלוח

כאשר תשני את היסתכלותך על הדברים שהורייך עשו לךאוליי תוכלי לקבל אותם כפי שהם .חישבי על זה שמה שהם עשו הם עשו מתוך חשיבה שזה הנכון לעשות וכך הם רצו לחנך ,לגונן עליך.זו הבנתם את הדברים וזאת הדרך הנכונה לדעתם .ולא מתוך רועה לב או כוונה ליפגוע או להציק לך.מאוד יכול ליהיות שהם טועים.אך הם לא מודעים לכך.אז הכעס והשינאה יעלמו מעצמם.ואם תוכלי לשבת איתם ולדבר על זה. ברמה של דיבור .ולא ברמה של טענות או כעס .אני מעמין שהדברים ישתנו.בשני הצדדים

JudyWn

New member
את לא חייבת לסלוח

את יכולה לקבל החלטה שזה המצב הקיים ולהתמודד איתו - לשים מאחוריך את מה שהיה ולומר לעצמך "הם אנשים מסוג מסויים ואני לא יכולה לשנות אותם" ולתת להם יחס בהתאם - לא לקחת כל מה שהם אומרים/עושים ל

למעלה