מתי אומרים די?

red vixen

New member
מתי אומרים די?

אני אנסה לקצר:
אנחנו ביחד כמעט שנה וחצי.
4 חודשים ראשונים היו חלום, תחושה מושלמת, ידענו שנועדנו זו לזו.
אחרי 4 חודשים דברים התחילו להתדרדר, כל פעם מסיבה אחרת, שחשפה יותר ויותר חוסר התאמות בינינו.
אחרי שנה של קשר נפרדנו - לקחתי את הדברים שלי והלכתי. לא יכולתי יותר לסבול להרגיש רע.
אחרי שבועיים של גיהנום חזרנו.
הרגשתי כאילו אני בקשר חדש - כמו בהתחלה שלנו, אבל מפוכחים יותר.
היו ריבים וחיכוכים, אבל אני ראיתי אותם כחסרי חשיבות. אז רבנו והשלמנו, אז מה?
לפני כמה ימים רבנו שוב, הוא טען שהוא מרגיש שאני לוקחת אותו כמובן מאליו (הוא כירכר סביבי ואני הייתי אדישה אליו, היה לי שבוע מאוד מאוד עמוס בלי שינה כמעט).
הריב הזה גרר עוד ריב, שהתפתח לממדים לא צפויים. כרגע אנחנו על סף הפרידה.
מתברר שכבר 3 חודשים, בזמן שאני מרגישה שהכל מתקתק, הוא מרגיש שהוא הולך על ביצים ונזהר לא להגיד שום דבר שיגרום לריב.
גם אני מיתנתי את הדעות שלי, אבל זה לא הפריע לי כל כך.
עוד משהו - אני התפשרתי בשבילו בשביל נושא מאוד מהותי בשבילי (ילד, הוא רוצה אני לא) והוא משתדל מאוד ללכת לכיווני בתחום אחר שהוא קריטי בשבילי - בע"ח. הוא אוהב מאוד, אני יותר מאוהבת. שאיפת חיי היא להיות פעילה ככל האפשר בתחום העזרה וההצלה של בעלי חיים.
אני יודעת שקשה לו עם זה.
הוא מפחד לחיות בבית מחסה, אני מפחדת להגיע עם חיה פצועה ולשמוע "לא". למעשה, זו באמת הדאגה האחת והיחידה שלי בנוגע למערכת היחסים שלנו. זה הדבר היחיד שגורם לי לשאול את עצמי אם הוא הגבר של חיי. עם כל השאר אני יודעת שנתמודד ויהיה בסדר. אפילו בנושא הילד.
התחושות שלו שונות. הוא כל הזמן מעלה 20 אלף בעיות שונות ומשונות שלדעתו מפריעות בקשר. הוא מפחד מחוסר הרצון שלי בילדים. הוא מפחד מזה שאנחנו רבים. הוא מפחד מזה שהדעות שלנו שונות. אני כל הזמן מרגישה ממנו חוסר ביטחון בקשר שלנו.
אני יודעת שהוא אוהב אותי. אבל אני חושבת שבמבט לעתיד הרחוק, הוא לא רואה אותי כאישה איתה הוא רוצה לבלות את כל חייו. יותר מדי דברים בי מפריעים לו.
כשאמרתי לו את זה הוא בכה. אמר שאני מכאיבה לו. ביקש עוד יום אחד לחשוב.
נמאס לי. אני עייפה. גם הוא.
מצד אחד אני מרגישה שצריך להמשיך הלאה, מצד שני אני אוהבת אותו כל כך וכואב לי לחשוב שאני אאבד אותו.
אני מפחדת שאם נסיים את זה זו תהיה טעות.
איך, איך עושים את ההחלטה הזו? כל פעם אני אומרת לעצמי שדי, נפרדים, וכל פעם שאני שומעת את הקול שלו אני רק רוצה להתחנן אליו שננסה שוב.

נשמע כאילו את רואה בו

עוד חיה פצועה - מישהו פגוע שצריך לטפל בו עד שהוא מבריא או הולך לעולמו, מה שבא קודם ובכל מקרה, לא פוטנציאל למערכת יחסים ארוכת טווח.

והלחץ שלך נובע מכך שלא זה ולא זה לא קורים, העניין הזה נסחב הרבה מעבר לתוחלת החיים הקצרה הטבעית שלו ואת עייפה אבל כל זמן שהוא עדיין פצוע לא יכולה להתנתק.

ועצה קטנה - במערכת היחסים הבאה שלך תשתדלי להצניע את העניין האובססיבי שלך בחיות פצועות. גברים נורמטיביים נוטים לנוס על נפשם במקרים כאלה.

ובצדק
.

סטנגה Joe

New member
עזבי

אתם לא מתאימים.
מישהו צריך לעשות את הצעד הכואב ולסיים את הקשר.

מריוס זכריה

Member
מנהל
על עניין בעלי החיים

אני רוצה לא לבקר אותך על מי שאת, אלא לדבר איתך על גבולות.

על הרצף בין אוהבי חיות לאדישים לחיות אני נמצא מאוד עמוק (יחסית לציבור הרחב) בצד של אוהבי החיות. תמיד גידלתי חיות, והרבה פעמים לקחתי חיה פצועה לווטרינר. אז את לא תוכלי לתייג אותי כאחד שלא מבין או לא שייך.

היחס שלך לחיות יכול להיות מאוד מבורך, אבל הוא מטיל מגבלה רצינית ביותר על היכולת שלך למצוא זוגיות מהסוג המשפחתי, כלומר קשר אחד מתמשך וקבוע. כי כדי שגבר יחיה איתך בהרמוניה, הוא צריך להיות מאוד דומה לך בדעותיו. אני אישית מכיר בדיוק גבר אחד כזה (והוא אגב פנוי
), אבל זהו. מבחר הגברים שיחיו עם זה בהרמוניה, עד כדי ויתור על הורות, הוא מאוד מצומצם. וכמובן שמתוך המבחר הזה - לא כולם מתאימים או ימצאו חן בעיניך.

אין בעיה שיהיו לך כל החיים ידידים ויזיזים וסטוצים ומערכות יחסים עם גברים נשואים וכל קומבינציה שאיננה בלעדית. אבל אם את כן רוצה קשר זוגי עם אדם שנמצא יותר לכיוון אמצע הדרך (כמו בן זוגך הנוכחי) את צריכה לפי דעתי להגדי איפה עוברים הגבולות שלך בעניין: אפיה את הולכת לגור, וכמה בעלי חיים יכולים להיכנס לבית אחד, וכמה משעות היום שלך תקדישי לעניין, וכמה ישאר לדברים אחרים. הגבולות הללו צריכים להיות כנים, כלומר את צריכה להתכוון למה שאת אומרת, והם צריכים להיות מוסכמים על שניכם.

לגבי ילד: זה בהחלט ויתור משמעותי מצידך אם את בעצם לא רוצה ילד אבל מסכימה לעשות לפחות אחד בשביל בן זוגך. יחד עם זאת, זה עדיין מותיר את הרושם שאת לא באמת בעלת אינסטינקט אימהי (או שהוא פשוט מופנה לבעלי החיים), ועל כן אפשר להבין למה זה ירתיע גבר.

לסיכום העניין, אורח חייך מאוד לגיטימי וגם ערכי, אלא שהוא - על סולם אובייקטיבי - קצת קיצוני. אין בעיה להיות קיצונית, זו לא מילה גסה (חמרות הקונוטציה הרעה שיצאה למילה בתחום הפוליטי). אלא שהקיצוני צריך גם לדעת שהוא עומד לשלם מחיר על קיצוניותו או חריגותו. אם המחיר הזה משולם באהבה - מה טוב. אם לא - ראוי לבחון שוב את גבולות הגיזרה.

---

לגבי הקשר הנוכחי: אני חושב שאת אולי יכולה להחזיק בו, אם תבטיחי ותקיימי בחינה משותפת מדוקדקת של הגבולות שלך ושלכם יחד. אם תגיעו להסכמות.

העובדה ש-3 חודשים הוא הלך על בהונות ואת לא הרגשת בזה, אומרת שלא היית מכווננת להקשיב לו, וזה בפני עצמו לא טוב. אולי אם תקשיבי לו עכשיו, זה יוכל להסתדר.

Aski7

New member
נשמע

כאילו אתם חיים כשאת הדמות הראשית והוא דמות המשנה..
בכל זוגיות יש צד דומיננטי אבל כאן נראה שהוא רק צופה בהערצה עלייך ומוותר על עצמו ולפעמים מצליח להשיג איזה נקודה לזכותו. אבל נראה כאילו כואב לו כל כך כי הוא באמת אוהב..אבל יודע שבחיים לא יזכה ממך במה שהוא צריך.
אני באמת חושבת שלאהוב חיות (הבאתי מספיק חיות פצועות הביתה!) זה נהדר וטוב ולעזור להם..וזה באמת אחלה לעשן חשיש..אבל להכל צריך להיות גבול ואיזון..
ואיך מוצאים אותו?
הגבול נמצא איפה שהחסרון בקיצוניות הזה פוגע בדברים אחרים שאת לא באמת יכולה לוותר עליהם..
זה אומר שאם תמתני את הדברים הקיצוניים האלה עדין תרוויחי את שניהם ועניין הכלבים לצורך הדוגמא יהיה במינון מעט פחות.
בקיצוניות אין מקום לפשרה וכשאין יכולת להתפשר לא תהיה זוגיות.
עכשיו תחליטי אם את מוכנה לשלם את המחירים ומה באמת יותר חשוב לך. אגב זה לא רק החיות זה נכון לגבי הכל.

גארוטה

New member
גם אהבה גדולה

לא תמיד יכולה לגשר על תפישות עולם כל כך שונות.
את מנסה להציג את השוני ביניכם בצורה קלילה כאילו לא מדובר בדרך חיים ופה הטעות שלך/שלכם.
ההבדל ביניכם הרבה יותר מהותי ממה שנדמה לכם וההתפשרות שלך בנושא ילדים, בין לא להביא אותם כלל לעולם,
לא להיות אמא לעולם לבין "טוב אני מוכנה למענך להביא רק ילד אחד" זה לגמרי לא ההבדל בין לאהוב סרטי דרמה ולהתפשר על
סרטי מתח. כנ"ל לגבי הרצון שלך להקדיש את חייך להצלת בעלי חיים לבין אהבתו לבעלי חיים בצורה המקובלת מבלי להפוך את ביתו
לבית מחסה לחיות פצועות ואבודות.

הוא לעולם לא יסתפק בילד אחד
ואת לעולם לא תוותרי על הרצון שלך לטפל בכל החיות הפצועות והעזובות.
את לעולם תזכרי לו את הויתור שלך לגבי ילדים והוא לעולם לא יעריך את זה כמו שאת חושבת שהוא צריך.

גם אם עכשיו נראה לכם שאולי אולי תצליחו לגשר על הפערים, ביום הדין, כשאת תהפכי לאמא נגד רצונך והוא לדייר בבית מחסה
לחיות, זה יתפוצץ לכם בפרצוף.

seeyou

New member
אם יותר מדי דברים בך מפריעים לו.

למה בכלל לחשוב להתחנן אליו שתנסה שוב.???

הרי את לא מוכנה להשתנות או להתפשר בשום תחום

לדעתי יש טעות לרצות זוגיות עם או בלי תעודות במצב כפי שאת מתארת

את מבינה יותר בנפש החיות מאשר של גברים

ייתכן שבשלב הזה של החיים הקשר עם גברים יהיה מוגבל לצחום מסויים ולא ממש זוגיות

יוסי

אייבורי

New member

זה קורה לא מעט, כאשר החלום של אחד הוא הסיוט של השני.
אז עבורך החודש האחרון היה חלום ועבורו די סיוט.

אני חושב שאת צריכה להפסיק לחשוב במקומו
את צריכה להפסיק את תסמונת האלוהות הזאת
[חיות פצועות זה רק דוגמא]
וכדאי שתתמקדי במה שאת מרגישה במקום ניתוח מה הוא מרגיש.

למעלה