מתילדה כהן סראנו

edaly1973

New member
מתילדה כהן סראנו

שלום חברים יקרים, בשבת לפני שבועיים היה סרט תיעודי בערץ 8 על מתילדה כהן - סראנו ולצערי הדלקתי את הטלויזיה 2 דק' לפני שהוא הסתיים. מישהו יודע על מה דובה בסרט בדיוק ואיפה ניתן לראותו שוב? תודה

faridi

New member
אני ראיתי

מדובר על ריכוזי קהילות ספרדיות שאט אט דועכות. יש לי ידיד שאף הקליט לי את הסרט. אם את/ה רוצה לראות, צלצל/י אליי ל 0547-922204

levanasivilia

New member
הסרט...

הסרט היה על מסעו של אליעזר פאפו אשר חקר את פיזור הקהילה היהודית של ספרד. הוא עבר בין כל הקהילות מסריבו ,טורקיה ,יון ,איטליה ,וישראל.הוא הוכיח שמה שמייחד אותנו זו הלאדינו וחבל שלא יהיו לה ממשיכים. מטילדה כהן סרנו הופיעה בסוף הסרט ודובר על פעילותה המבורכת לגיבוש וחיזוק שפת הלדינו.

Sarika

New member
שם הסרט-"היהודי הספרדי האחרון

מסע מרתק דרך 500 שנות גלות, מטולדו ועד ירושלים, במאמץ לאתר את התרבות שאבדה עם גירוש ספרד. יוזם ועורך המסע הוא אליעזר פאפו, רב צעיר ומורה ללדינו בירושלים, שמוצאו בסרייבו, שיוצא לחפש את שורשי יהדות ספרד: בסלוניקי שביוון, בירת הקהילה לפני מלה"ע ה-II, באיסטנבול, בסרייבו, באי הקריבי קורסאו, וכמובן בספרד. פאפו נודד אחורנית בזמן ומרחב, במטרה להתחקות אחר הגירוש הגורלי של יהודי ספרד, ותוצאותיו.

מירי88

New member
|כלשבת שלום .קי דיאה דה שבת קון סול

לסאייל מאבי ,דיאה קלרו

aviev1

New member
גם אני פיספתי את זה וחבל.. אם אנני

טועה היה ליהורם גאון לפני שנים סדרה על יהודי ספרד הסדרה צולמה בספרד ובסדרה יש את הסיפור של יהודי ספרד שאף מכרו את זה בחנויות הרבה זמן.

Sarika

New member
אבי, יהורם גאון הפיק קלטת

בשם "מטולדו לירושלים"

אסטרלו

New member
אכן, גם אני ראיתי את זה לפני

שבועיים. לגמרי במקרה שוטטתי בטלויזיה וראיתי די מההתחלה. אני משערת שיש שידורים חוזרים מדי פעם.

למעלה