מתייעצת.....

שיר29

New member
מתייעצת.....

כן שוב עניין הנשיכות,,,, יש לי ילד בגן שנושך באופן קבוע, מדי יום או שכמעט ילד ננשך או שהוא מצליח ונושך, הילד בן שנה ו11 חודש פיקח מאוווד, חמוד שאפשר למות, אבל נושך ונושך ונושך,,, מכייון שאני נגד להפריד אותו מחברת הילדים, הוספתי לגן עוד מטפלת בכדי שיהיו עוד עינים בגן, והוא צמוד לאחת מאיתנו, כל היום,,, אבל עדיין אנחנו מחויבות לתת לו את החופש והעצמאות שלה הוא זקוק,, אני מדברת איתו המון,,, בימים שהוא מצליח לשלוט בעצמו אני נותנת מדבקה או כל פרס אחר, כשהוא נושך אני מחבקת ומסבירה לו שזה לו נעים לנו כשהוא נושך, שאנחנו מדברים עם הפה ולועסים עם השיניים, ושאם הוא כועס אנחנו תמיד שם בשבילו, וכלום. רגע הוא מנשק וברגע השני נושך,,, כששואלים אותו מדוע נשך או אומרים אסור לנשוך,, הוא אומר נתתי נשיקה ל- ולא נשכתי. שוחחתי עם האם והיא אמרה שבבית זה אוו הדבר והם מדברים המון,,, יש לו אחות גדולה וההתמודדות איתה לא קלה לו, לטעמי הוא מוציא הרבה אגרסיות בגן,,,וצועק לחום ואהבה,,, הוא מקבל המווון חיזוקים אבל גם כעס כי אי אפשר להתעלם מעניין הנשיכות, זה הגיע למצב שהבוגרים בגן לא רוצים לשבת לידו במפגשים ובשעת האוכל, לא מוכנים לשהות לידו,ופוחדים ממנו נורא. היום לאחר שלוש תקריות , בפעם הראשונה בכל שנותי כגננת, שהרמתי את הקול וממש כעסתי,,,, וניטרלתי אותו לזמן מה מקבוצת הילדים,,, מצפוני מייסר אותי, הדמעות חונקות אותי ואני כועסת על עצמי,,על הרמת הקול, הוא התעורר מהשינה עצוב, לא רצה כלום, מה שלא מתאים לו,,,, אני כבר מחכה למחר לחבק ולנשק אותו ולהצטער על הרמת הקול לומר לו שאני מבקשת סליחה על שהרמתי את הקול אבל שזה לא נעים לי כשהוא נושך,,,,,ושזה עושה אותי עצובה. בנות האם יש לכן רעיונות להתמודד עם הילד המשגע הזה..? מה עושים כשהילדים לא רוצים בחברתי? ומה לעשות שההורים כבר יצרו סטיגמה סביבו. שיר שממש עצובה היום.

לאה_מ

New member
לא בטוחה שיש לי מה לחדש לך -

נשיכות בגיל 1.11 הן כמעט תמיד ביטוי לצורך אוראלי. תני לו דברים שהוא יכול לנשוך - פירות, ירקות, "נשיקה" של לחם, אפילו צעצועים מסויימים. הגננת של אורי היתה מכינה "שולחן נשיכות", שיש עליו דברים נשיכים, ומי שרוצה לנשוך אמור ללכת לשם ולנשוך משהו ש"מותר". אמנם זה קשה לכוון אותם, כי לדעתי זה כמעט דחף לאו בר כיבוש אצלם, אבל הרעיון נראה לי טוב. משהו שמטריד אותי הוא שכתבת "מה עושים כשהילדים לא רוצים בחברתו?" - מנסיוני עם הבן הצעיר שלי, שנשך לא מעט במשך מספר חודשים, הבחנתי בעיקר שהילדים, רובם ככולם, ממש לא עשו עניין מהנשיכות. מקסימום בכו או התרחקו ממנו ממש לפרק זמן קצר. הם שכחו וסלחו פשוט תוך דקות, וודאי שלא הביעו חוסר רצון לשחק איתו. לכן מטריד אותי שאת אומרת שהילדים מתנכרים לו, כי אולי זאת אומרת שבכל זאת הצוות משדר משהו בקשר לילד הזה שמחלחל לילדים האחרים. אין לי עצה קונקרטית לתת לך, רק לנסות לעשות לעצמך ולצוות שיקוף ולבדוק לעומק את הנקודה הזו. לגבי ההורים - אולי אפשר לתלות בגן איזה דף שמסביר את נושא הנשיכות בגיל הזה. הייתי גם מסבירה לנציגות ההורים את המאמצים שאתן עושות כדי למנוע נשיכות. הטיפול שלכן בגדול נשמע לי נכון.

מטפל

New member
תשובה ל-שיר29

נשיכות בגילאים אלו, הינן תופעה נורמטיבית של הוצאת התסכול והתוקפנות, באמצעות כלי הדיבור העיקרי שלהם - הפה. מאחר ואינם בוגרים ואין שפה בה ניתן להתבטא ברהיטות, הרי שהנשיכה הינה הדיבור. מה שאת מתארת זה מראה על חריגה מסוימת מהנורמה, ואם זה נמשך, אז אני הייתי שם את מוקד הבעייה על ההורים, בניסיון לברר עימם כמה סוגיות הקשורות בהם באופן אישי, כי ניראה שהילד הרך "מנקז איזשהו סימפטום". ברצוני שאני מסייג את דבריי, מאחר והאינפורמציה הינה חלקית ביותר. בברכה אלון

אלדורית

New member
מה שהגגנת שלנו עושה

זה לקחת שולחן, להניח עליו תפוח, בננה, ואולי עוד דברים (נניח "נשכנים" של תינוקות מגומי), לקחת את הילד הנושך (כשיש אחד כזה שנושך במיוחד) ולומר לו: אלה דברים שמותר לנשוך. כשאתה רוצה לנשוך בוא לכאן ותנשך אחד מהם. היא טוענת שזה עובדת. את מוזמנת לנסות ולדווח לנו.

למעלה