מתייעצת

• פותח הנושא r122
  • פורסם בתאריך

r122

New member
מתייעצת

אני מצטרפת עם שאלה דחופה. יש לי בת 13.5 ידעתי שהיא מתכתבת באתר הכריות של בני נוער והיום " הצצתי" להודעות שלה ראשית מה דעתכם על כך? האם זה בסדר להסתכל איפה הילד גולש ? ומה הוא כותב? גיליתי שהיא התכתבה עם "ילד" בן 14 לפחות לי זה לא נראה כמו ילד שכתב לה הודעה שבה יש מילות סקס מפורשות [לא מתאימות לבן 14] לפי מה שראיתי היא לא ענתה למרות שהתכתבה איתו לפני כן נראה לי כאילו שהיא נבהלה ממה שנכתב שם. היא עדיין לא חזרה מטיול ואני מתלבטת מה לומר ואיך לנסח את הדברים. ההתלבטויות שלי הן:האם לאסור עליה לגלוש באתר הזה? האם להתלונן במשטרה [יכול להיות סוטה מין או השד יודע]? מה להגיד? אייך לפעול?

nutmeg

New member
אני הייתי פונה למשטרה

בעיקר לאור הנתונים שנאספו בזמנו ולאור העובדה שיש יחידה מיוחדת שהוקמה לתפוס את החארות האלה.

בלי שום קשר לפניה למשטרה

שראוי לטעמי לעשות לשוחח עם הבת לאלתר וליתת לה חומת ביטחון והגנה לפקוח לה את העיניים התמימות בגיל שלה לא בריאה במצב שכזה שמרי עליה

r122

New member
כן זה מה שנעשה

מזל שכשראינו את זה הילדה הייתה בטיול וככה זה נתן לנו זמן לחשוב על אייך לדבר ? ומה להגיד? השיחה אתמול היתה רגועה היא לא כככעסה שהסתכלו בהודעות כי היא היתה מבוהלת מההודעה. הסברנו לה את הסכנות שבגלישה באינטרנט. וכמה זה היה מסוכן עם היא היתה מחליטה להפגש איתו [והוא הזמין אותה], דיברה גם על הרגשות שלנו על כמה נילחצנו כשראינו את ההודעה.. אנחנו נתלונן במשטרה מהסיבה שאם אכן מדובר בבן אדם מבוגר יכול להיות שהוא מתחיל עם נערות נוספות.

ברוכה הבאה אלינו../images/Emo140.gif

אני חושבת שאתם פועלים נכון . צריך להסביר לה את הסכנות שיש באינטרנט - וכובן את היתרונות שלו. צריך להשגיח היטב על מה שקורה שם כי ילדות תמימות עלולות ליפול למלכודות של אנשים שכוונותיהם אינן כנות.

אני הייתי פונה למשטרה אבל לפני כן

הייתי משוחחת עם הבת לא ממקום של כעס אלא ממקום של אזהרה מפני סוטים שקל מאוד לפגוש באינטרנט ואומרת לבת שאת רוצה לפנות למשטרה כי את חוששת לשלומה ולשלום בנות אחרות שיכולות ליפול בפח הטמון כאן. אני רוצה לספר לך על תלמידה שלי שנפלה קורבן לאחד הפדופילים שנתפסו השנה והכל התחיל משיחות תמימות באינטרנט - אז קודם כל כל הכבוד לך על העירנות ותרגישי טוב עם העובדה שהצצת להודעות שלה - בתקופה שבה אנו חיים הצצה כזו היא בפירוש לא חדירה לפרטיות של בת 14 אלא דאגה אמיתית! וכל הכבוד לך על כך

עד כה בחרתי שלא להגיב אבל

חפשי אחורה משהו כמו חודשיים אחורה תחת הניק שלי ויש סיפור דומה. אצלנו נגמר בכי טוב. ללא התערבות של אף גורם אם כי עם המון בכי ומצב רוח לא נעים לילדה כי אצלנו הילד בגלל כל כך הרבה מגבלות שהטלתי עליהם והועברו אליו החליט לנתק על דעת עצמו את הקשר איתה וזה אחרי שלטענתו היה מאוהב בה עד מעל לראש. בכל מקרה מאחלת לך בהצלחה בכל דרך שתנקטי. ראיתי שהציעו לך לפנות למשטרה אני לא בטוחה שזה הכתובת הנכונה קודם כל תפני להנהלת האתר אם זה מאוד מציק לך ושנית שימי עין יותר על הילדה, הכנסי באופן שיטתי ועקבי לחדר שלה, מכל מיני סיבות שיראו לך גם טיפשיות העיקר שאת תהיי רגועה. מצד שני בהחלט ליידע אותה שאת יודעת מהסיפור ותראי לפי התגובה שלה איך זה ימשיך הלאה. אני ידעתי מהסיפור כי הילדה בחרה אחרי תקופה לערב אותי בגלל ה"ביקור" שלו שהוא החליט להתנחל אצלנו בבית (גם את זה אני יודעת עכשיו בדיעבד כשהסיפור נגמר).

נירה63

New member
אצלנו היה מקרה דומה משהו ואז..

יסלחו לי כל מי שיכתוב שזה ממש לא יפה לקרוא מה שהילדים שלנו כותבים במסנז'ר או ב-אי סי קיו, אני בגישה שזכותי כהורה כן לקרוא בכדי להגן ולמנוע ממנו/ממנה להפגע בצורה שלא תהיה אפשרות לתקן, ראו מה קרא בזמנו לאופיר רחום ז"ל. המקרה שלנו היה ש...בוקר אחד מוקדם בבוקר נכנסתי ל-אי סי קיו של הבן שלי לקרוא מה הוא בדיוק כותב ומקבל מחבריו... הבן שלי היה בן 12 וחצי. ואז בוקר אחד חשכו עיני. נער אחד שכתב שהוא בן 13 כתב לו, שישנה פיצוציה קרוב לביתו ושם מוכרים כדורים טובים. המשכתי לקרוא מה אותו ילד כתב לבן שלי, והרגשתי שהלב שלי יוצא החוצה... אותו נער כתב לבן שלי, שכדאי לו לבוא ביום שישי בערב למרכז ההוא (בעיר מגורינו אבל לא בשכונת מגורינו). מיד אבל מיד כשהבן שלי התעורר, אחרי התארגנות ישבנו ושמתי את הכל על השולחן. אמרתי לו: כן אמא קוראת מה שאתם כותבים, וכן תראה מה אותו נער כתב לך, הסברתי הייטב מהם ההשלכות, הודעתי לבן שלי שמיד הוא חוסם את אותו נער ואם אדע שהוא בקשר איתו, המחשב יוצא מהבית ואני אעקוב אחרי הבן שלי. בקיצור, הבן שלי בהתחלה כעס ובכה ובא בטענות שאני אמא חפרנית אבל... כשאני בתור הורה העמדתי את הדברים בצורה מאוד ברורה, כשהבן שלי ראה שאני איתנה בדעתי וכי מה עלול לקרות לו הוא הבין. לא שיתפתי את המשטרה, לדעתי לא היו עושים דבר, ואולי זו היתה טעות , לא יודעת...עברה כמעט שנה ויש שקט .

למעלה