מתייעצת גם פה...

מתייעצת גם פה...

לפני יומיים בעת צחצוח השיניים היומי של צ'אנס (אני מצחצחת לו כל יום...) שמתי לב למעין גולה שהופיעה לו בחניכיים, מאחורי הניב. הגולה מחוברת לחניכיים רק מהצד היותר אחורי שלה ולא נראה שהיא מפריעה לו במיוחד.
בהתייעצות עם הווטרינרית היא לא מאוד התרגשה מזה וייעצה לי בינתיים רק לעקוב.
וטרינר אחר דווקא חשב שליתר ביטחון כן כדאי להוריד את זה, אבל לא בא לי להכניס אותו סתם לפרוצדורה ניתוחית, קצרה ככל שתהיה...
הוא לא צריך ניקוי שיניים או משהו אחר שגם ככה מצריך הרדמה.
מידע נוסף: צ'אנס הוא טרייר מעורב בן 14, מסורס, מחוסן ומטופל להכל באופן שוטף, בריא בד"כ.
לפני כחודש עשה בדיקת דם שגרתית שיצאה מושלמת.
יש לו כמה פפילומות בשפה שנמצאות כבר המון זמן ולא מפריעות לו.
בקיצור - מה לעשות?..
צירפתי תמונה, מצטערת אם האיכות לא מספיק טובה, קצת קשה לצלם כשהכלב לא מפסיק לזוז...

מוסיפה

מבחינת אבחנה - הווטרינרית חושבת שזה היפרפלזיה של החניכיים או אפוליס. בשלב הזה היא לא חושבת שדחוף להעיף את זה.
אני מאוד סומכת עליה אבל עדיין מפחדת שזה משהו יותר חמור....
מצד שני, כפי שציינתי, לא בא לי לטשטש / להרדים שלא לצורך.

תשובה

התמונה באיכות טובה דווקא. הגוש נראה כמו אפולי( EPULI)-גידול שפיר של החניכיים. למרות הסבירות לכך שהוא שפיר ממליץ להסירו כי הוא עשוי לגדול ככל שהזמן יעבור וכן יכול לעבור התמרה סרטנית. לשלוח להיסטולוגיה בכל מקרה(מה שבטוח). אחרי ההסרה צריך להקפיד לצרוב את בסיס הגידול כדי למנוע חזרתיות . גושים מהסוג הזה עשויים עלולים להופיע גם במקומות אחרים בחניכיים.
אם בדיקות הדם תקינות וצילום בית חזה תקין לא צריך לחשוש מהרדמה קצרצרה .
בהצלחה
עמיחי

תודה רבה על ההתייחסות

הבוקר לקחתי את צ'אנס לווטרינר הוותיק שלו שאני מאוד סומכת עליו.
גם הוא חושב שבינתיים כל עוד הגידול לא מפריע לו, לא גדל ולא מדמם אין צורך להרדים רק בשביל להוריד את זה. והוא אישר שלא צריך ניקוי שיניים כרגע.

אז אם שני וטרינרים שאני סומכת עליהם מאוד אומרים שאין צורך להוריד כרגע, אני הולכת איתם. החלטתי ללכת על הגישה השמרנית.
כמובן שהגידול יהיה במעקב צמוד וייבדק, ימדד ויצולם על ידי כל יום, ואם יהיה שינוי כלשהו כמובן שנוריד אותו ונשלח להיסטולוגיה.

אגב, אין לי בעיה עם הרדמות בגיל מבוגר. גם לא לווטרינרים.
אבל אני לא רוצה להכניס להרדמה שלא לצורך.

למעלה