מתייעצת אתכם...

מתייעצת אתכם...

כמו תמיד זוכה כאן לתגובות והארות מסייעות ביותר.
הבן שלי עולה בשנה הבאה לחטיבת ביניים. בית הספר ממליץ על כיתה קטנה בשל לקוי למידה והפרעות קשב וריכוז.
כעת נודע לי שילדים נוספים מהכיתה שלו מועמדים לכיתה קטנה באותו בית הספר שהוא ילד בו. ילדים שכל השנה עשינו מאמצים להרחיקם ממנו: ילדים ללא גבולות מהבית, שדרדרו אותו להתנהגות לא הולמת ובעלי ואני לא מעוניינים שיהיה יחד איתכם בשנים הבאות.
אני יודעת שגם בכיתה רגילה יש כמה כאלה אבל עדיין לחשוב שהוא יהיה בכיתה קטנה עם עוד ארבעה מכיתתו שכולם עם בעיות התנהגות...לא נראית לנו כל וכלל.
מה עושים כשוועדת השמה הינה בעוד כשבוע? איך מעלים התנגדות לכך?
מה לעשות? אנחנו אובדי עצות ולחוצים כל כך מפני הועדה....... ומפני המעבר והכיתה הקטנה
אודה לכולכם על כל עצה
יפית

עשיתם אבחון פסיכולוגי ?

למיטב ידיעתי בועדת השמה מתבקשים להציג אבחון פסיכולוגי או פסיכו-דידקטי. אם עשיתם אבחון מהי ההמלצה באבחון ? אם אכן יש המלצה כזו לא רק מבית הספר אלא גם מפסיכולוג שאתם סומכים עליו וזו אכן המסגרת הטובה ביותר עבור הילד שלך אולי יש מקום לחשוב על כתה קטנה בבית ספר אחר ? גם שם יש סיכוי שיהיו סוגים שונים של ילדים, חלקם עם בעיות התנהגות שמהן אתם חוששים אבל לא הילדים האלה. בהחלט יש מקום להביע את חששותיכם בועדה.

יעל תודה על התגובה. אכן עשינו אבחון

פסיכודידקטי ובו הומלץ על כיתה קטנה.
למרות זאת אינני בטוחה שזאת המסגרת המתאימה לו מאחר ואינו פנוי כלל וכלל ללמידה כרגע. הוא לא לומד מכיתה ה' והציונים נמוכים מאד.
חוסר המוטיבציה ללמוד הוא לא בגלל קושי או חוסר יכולת להתמודד ולכן הדילמה מה לעשות.... ואם אני צריכה לבחור בין מסגרת שיש בה כיתה קטנה משולבת ילדים עם בעיות התנהגות לבין כיתה רגילה לא בטוחה מה עדיף.....

הי יפית

למיטב ידיעתי יש להורים בועדת ההשמה במה לומר את אשר על ליבם אך בסופו של דבר החלטת הועדה היא הקובעת. אשמח אם יש כאן מישהו שיוכל לתקן אותי אם אני טועה.
ועדת ההשמה תפקידה למצוא עבור הילד את המסגרת הטובה ביותר בין אם במסגרת חינוכית עירונית/איזורית ובין אם במסגרת חינוכית השייכת לעיריה/מועצה שכנה אם אין מסגרת מתאימה במקום מגוריכם. לדוג', היו שנים שילדים ממודיעין היו נשלחים למסגרות ברמת גן וגם כיום ישנם ילדים ממודיעין שנשלחים לבית ספר בגבעת זאב באין מסגרת מתאימה.
אולי יש עוד מסגרות נוספות, במקום מגוריכם או בערים שכנות, שיכולות להתאים לילד שלכם ואולי אתם בעצמכם יכולים ללכת ולהתרשם בימים שנותרו ממסגרות רלוונטיות ולבוא עם תובנות משלכם אל הועדה.
נכון שנותרו ימים ספורים, אך אולי תנסו בזמן שנותר לקבל כמה שיותר מידע על מסגרות רלוונטיות לילד שלכם ? אם אפשר בהתראה כה קצרה תנסו להפגש עם יועצות/מנהלים ותבואו לועדה עם קצת יותר ידע והתרשמות אישית שלכם ואולי יעזור לכם קצת להבין טוב יותר מהן האפשרויות העומדות בפניכם.
האם בימים אלו אתם מטופלים ? טיפול רגשי, תרופתי, הדרכת הורים ?

להורים יש משקל רב בועדה

אם אתם לא מוכנים שהוא ילך לכיתה קטנה
אז תתעקשו על זה הועדה נוטה להתחשב
השאלה מה נכון לילד
כמו שיעל הציעה לבדוק מסגרת אחרת טובה יותר לו
ללא הילדים האלה שאתם רוצים להרחיק ממנו
אני לא מאוד אוהבת כיתות מקדמות מעטות הטובות
מנסיון שלי במערכת החינוך,
אולי תחפשו אלטרנטיבה אחרת
לדעתי כן יש לכם משקל בועדה אפשר להתעקש לנסות להשאירו ברגיל
עם סיוע תלוי במצב שלו צריך לשקול מה הכי טוב לילד
אם אתם מעדיפים לתת טיפול רגשי דרך הבית והוראה מתקנת