מתיחת רצועות הרחם

lioraro1

New member
מתיחת רצועות הרחם

כבר כמה ימים שכואבת לי הבטן התחתונה. הרופא הרגיע ובדק ואמר שאלו כאבים טיבעיים להריון ראשון עם התרחבות הרצועות של הרחם. דרך אגב אני מתחילה שבוע 19. האם עוד מישהי חוותה את הכאבים ותוכל לומר לי כמה זמן זה עשוי להמשך?

א R נ ב ת

New member
חוויתי גם חוויתי

באו וחלפו כל כמה שבועות.. נדמה לי שבשבוע 20 ומשהו זה די נרגע אבל אני לא חותמת שלא יחזור לי (שבוע 27).

אתילה2

New member
מה עם בעלות רחם אחורי?

שאלתי את הרופא מה המשמעות של זה שיש לי רחם נוטה לאחור והוא אמר שזה מאוד שכיח, ושאין לזה משמעות... קראתי במדריך להריון שנשים עם רחם אחורי סובלות מעט יותר מכאבים ולחצים עד שבוע 14, כשהרחם יוצא מהאגן. אני בשבוע 12+5, ומוטרדת מאוד שאני לא יכולה לדעת מתי הכאב הוא נורמלי של התרחבות הרצועות, ומתי הוא כאב אחר שצריך להדאיג?

לי יש רחם אחורי

ואין לי מדד להשוואה כי תמיד היה לי כזה רחם. יש לי כאבים של הרצועות ואחת לכמה זמן, כשיש "קפיצת גדילה" לעובר, יש לי כאבים די חזקים.

inbalim

New member
גם לי יש רחם אחורי

ואני לא יכולה לומר לך אם כאב לי יותר מלאחרות, אבל ידעתי שאמורים להיות כאבים של מתיחה וקצת יותר כאבים כשהרחם יוצא מהאגן, אז הייתי מוכנה לזה וקיבלתי את הכאב, שלא היה נוראי ואני מניחה שהוא לא עד כדי כך יותר כואב מאצל בעלות רחם קדמי. אין לך מה לדאוג!

כאב שצריך להדאיג הוא כאב

שמלווה בהתכווצויות של הרחם (צירים) וכאב ברום הבטן. במקרה של צירים צריך לשתות, לנוח ואם הצירים ממשיכים לפנות לבדיקה, במקרה של כאב ברום הבטן (לא בגלל שאכלתן כרגע "פיל") יש לפנות לבדיקה.

כאב שצריך להדאיג הוא כאב

שמלווה בהתכווצויות של הרחם (צירים) וכאב ברום הבטן. במקרה של צירים צריך לשתות, לנוח ואם הצירים ממשיכים לפנות לבדיקה, במקרה של כאב ברום הבטן (לא בגלל שאכלתן כרגע "פיל") יש לפנות לבדיקה. וחוץ מזה להקשיב לאינטואיציה שלכן. אם אתן מרגישות שמשהו לא בסדר - לכו להבדק!!! כאבים אחרים כמו כאבים באגן, משיכת רגל, צליעה או כאבים בגב התחתון הם כאבים שניתן לטפל בהם.

rc11

New member
גם לי היתה מתיחה כזו

וזה היה ממש ממש כואב. אצלי זה בא בשבוע 18 והרופא אמר שזו בדיוק הקופה שהכאבים האלה מפיעים. זה עבר תוך מספר בודד של ימים.

גם אני סבלתי מזה, אפילו לא מזמן

בערך בשבוע 18 התחילו לי כאבים מאוד חזקים בבטן התחתונה. הרופאה אמרה לי שזו מתיחה של הרחם ועתיד לעבור. בכל מקרה, היא המליצה לשתות הרבה. אני לא חושבת שהשתיה המרובה עזרה באופן ספציפי (ולמרות זה חשוב לשתות הרבה), אבל אחרי שבועיים וחצי או שלושה זה עבר לגמרי לגמרי. עכשו אני בשבוע 22 ואין זכר (מקווה גם שלא יחזור כי זה היה מאוד לא נעים!) אין לי ממש המלצות לתת לך איך להעביר את הכאב, אבל תתעודדי מזה שזה יעבור בקרוב.

למעלה