מתיחות

softouch

New member
מתיחות

יש לי כבר כשבועיים כאבים בתאומים ותרגילי המתיחות הרגילים של להשען על מדרגה עם רגל אחת לחצי דקה לא ממש עוזר.
אני לא מכירה תרגילים אחרים. יש המלצות?
הפסקתי לרוץ לבינתיים ועושה רק פעילות אחרת. גם בריצה, הכאב הוא רק ב"נחיתה" של הרגל.
מרגישה כאב גם בכל פעולה שגורמת לכיווץ האיזור כמו ישיבה נמוכה, התכופפות.
יש לציין שאני לא בדיוק דורכת על כל כף הרגל בריצה, אלא כמעט על קצות האצבעות, החלק הקדמי של הרגל.
משתדלת לא לדרוך על העקב כי אז הנחיתה קלה יותר ומצליחה יותר מהירות..
בצד האחורי אך גם בקדמי קרוב לעצם- Gastrocnemius , Soleus, Tibialis anterior

מי אמר לך שמתיחות זה נגד כאבי שרירים?

זה נראה כמו התכווצות שרירים רגילה שרק מנוחה מספיקה בשבילם.

אף פעם לא היו לך כאבי שרירים כאלה? כי אם היו לך והכאבים האלה הם שונים, אז כנראה שזה משהו אחר ואולי צריך ללכת להבדק.

softouch

New member
זה לא אמור למנוע

כאבי שריר אחרי מאמץ? מתיחה אחרי כווץ בפעילות..
וכן, היו לי. עברו. אבל הפעם זה חזק יותר ולא זמני.

softouch

New member
אוקיי אז

איך מעבירים את הכאבים בתאומים כדי שאוכל לחזור לרוץ...

giligenisland

New member
כמה שאלות...

האם הכאב התחיל בתנועה מסוימת שעשית, או שהוא התגבר בהדרגה?
כמה זמן את רצה בכלל והאם כל הזמן הזה רצת על החלק הקדמי של כף הרגל?
האם כואב בהתרוממות על קצות האצבעות? או בקפיצה על רגל אחת?
בניחוש פרוע נשמע כמו נזק לאחד מהגידים של השוק (tibialis pos, soleus) היות ואת מתארת כאב בישיבה נמוכה שאז הם נמתחים...
ממליץ בינתים הפסקה מריצה, קרח על המקום הכאוב, להמשיך עם מתיחות (גם עם ברך ישרה וגם כפופה) ובמקביל לקבוע תור לאורטופד במידה ואין שיפור מהיר.
בהצלחה,

softouch

New member
היי

הכאב העיקרי הוא בחלק הפנימי בכף הרגל השמאלית + בתאומים ברגל שמאל. לימין יש חיים טובים. הההיקף של התאומים (וגם ארבע ראשי) ברגל שמאל גדול יותר...יש גמישות מאוד גבוהה במפרק הקרסול בשתי הרגלים.
הכאב בכף הרגל קיים בכל תנועה\מתיחה\השענות על הרגל. הכאב בתאומים קיים בתנועות עם עומס באיזור התאומים.. ישיבה נמוכה על הרגליים שלי (תוך כדי התכופפות, ללא כסא). גם בעמידה על האצבעות. גם בקפיצה.
בכף הרגל ב- flexor hallucis brevis בעיקר. וגם abductor hallucis oblique
http://www.dartmouth.edu/~humananatomy/figures/chapter_17/17-2_files/IMAGE001.jpg

נראה לי שאקבע תור לפיזיותרפיסט וזהו:) הכי טוב.

giligenisland

New member
נשמע רעיון טוב

לקבוע תור...אני הייתי מתחיל עם קרח 2-3 ביום ל- 10 דקות בכל פעם. וממשיך עם מתיחות הן לגסטרו והן לסוליאוס. ועיסוי עצמי של נקודות כאובות זה תמיד טוב :)
תרגישי טוב,

softouch

New member
תודה

למעלה