מתח שרירים גבוה

דבורי

New member
מתח שרירים גבוה

הנוירולוג שבדק את נעמה הזכיר את המושג הזה, אם-כי לא נראה מודאג. מה בדיוק זה אומר? איך מאבחנים את זה? לנעמה יש בדיקה חוזרת עוד 3 חודשים. היא אוהבת לעמוד (כשמחזיקים את הידיים שלה), ומזדקפת בקלות. היא גם מנסה לפעמים להתיישב או להזדקף כשהיא בטרמפולינה. לפעמים אני מפחדת שהיא תעיף את עצמה מהטרמפולינה בגלל "קפיצות ההזדקפות" שלה, ולכן אני מושיבה אותה כשהמושב יותר זקוף מהמקובל לגיל שלה. כבר התחילה להתהפך, ומחזיקה את הראש והכתפיים מצויין. היא בגיל 3.5 חודשים מתוקן (נולדה בתחילת שבוע 35).

מתח שרירים גבוה

כל פעולה שהשרירים מבצעים נעשית באמצעות העלאת והורדת מתח השרירים. המח (והעצבים) אחראים על מתן הוראת המתח הנכונה לשריר. לפעמים המנגנון משתבש, ואז יש מתח (טונוס) שרירים מוגבר (היפרטוניה) או מתח (טונוס) שירים נמוך (היפוטוניה). את יכולה לעשות חיפוש באינטרנט לפי כל אחד מהמושגים האלה (רצוי באנגלית...) ההעמדות המוקדמת שלה (כאשר אתם נותנים לה את הידים), היא זו שמעידה על מתח השרירים הגבוה שלה. גם אצלנו זה היה כך. ההשפעות של מתח השרירים הגבוה על ההתפתחות משתנות מאדם לאדם - תלוי במידת המתח. אם הנוירולוג לא מודאג, ואם ההתפתחות שלה תקינה (כפי שעולה מההודעה שלך), אין לך מה לדאוג.

הפיזיותרפיסט אמר לנו לא לעודד

כל פעולה שדורשת מתח שרירים גבוה כמו עמידה או "קשתות" בגב. גם לנו היה מתח שרירים גבוה ברגליים שעבר מעצמו ברגע שהיא התחילה לזחול. בעיקרון הנחו אותנו "לקפל" אותה עם הרגלים לכיוון הבטן כמה שיותר כיוון שזו התנוחה שמהווה בסיס לזחילה. וכמו שאמרה נירית, אם הנוירולוג לא מודאג פשוט תיהני מהתינוקת שלך!

דבורי

New member
תודה על המידע

היו אצלכם עוד סימנים לבעיה, מלבד ההעמדה המוקדמת? בינתיים כאמור הנוירולוג לא מודאג (רק קבע תור נוסף באוקטובר), אבל אני כמובן כן...

עיכוב בהתפתחות המוטורית

זה היה הסימן הנוסף לטונוס המוגבר. כשעלו אצלנו על הטונוס המוגבר עדיין לא היה לדנה עיכוב מוטורי רציני, אבל אח"כ העיכוב בהתפתחות המוטורי התחיל להיות משמעותי. אם את לא רגועה, פני לפזיוטרפיסטית. אבל שוב, להרים ראש ולהתהפך בגיל 3.5 חודשים - זו נשמעת התפתחות תקינה ביותר. לשם השוואה, הבת שלי התהפכה בסביבות 7 חודשים מתוקן, והתחילה לזחול רק בגיל שנה מתוקן.

רגליים מתוחות קדימה ב"פוינט"

והרבה קשתות בגב (שגם גרמו לה להתהפך די מוקדם). כפי שהנחו אותנו, לא נתנו לה להיות בקשת אלא קיפלנו אותה חזרה למצב הנכון. אחרי כמה חודשים הגענו לביקורת והודיעו לנו שהכל טפו טפו
בסדר. ילדים עם טונוס מוגבר בד"כ זוחלים ועומדים לפני שהם מתיישבים. בפיזיו הראו לנו איך לעודד אותה להתיישב דרך הצד ולא ב-בום מעמידה.

הפנינו את עצמנו...

בעצה אחת עם רופאת הילדים, כמה שבועות אחרי השחרור הביתה. התקשרתי למכון להתפתחות הילד, הסברתי את המצב (שבוע+משקל לידה), פיקססתי את סיכום האשפוז ותוך יום קיבלתי תור לעכשיו פחות או יותר. הם הסבירו לי שתינוקות צעירים הם בעדיפות ראשונה אצלם. בשחרור הפנו אותנו למעקב פגים בביה"ח אבל זה לא נראה לי רציני להשתחרר באפריל ולקבל תור לנובמבר. דרך אגב - יש לי חברה, אמא לילד שנולד שמנמן ובזמן, ובכל זאת התגלתה אצלו בעיה קלה במוטוריקה לפני הכניסה לכתה א´. כמה פגישות עם מרפאה בעיסוק והבעייה נפתרה. אם לא היו עולים על זה סביר להניח שהיו לו בעיות עם כתיבה, שהיה הרבה יותר קשה לפתור בכיתות גבוהות יותר. אז שווה לבדוק.

דבורי

New member
הלכתם ישר לפזיותרפיסט?

או שעברתם קודם דרך רופא התפתחותי? הנוירולוג לא הפנה אותנו הלאה, והעו"ס של המכון להתפתחות הילד הראתה את התיק של נעמה לפיסיותרפיסטית שחשבה שאין צורך בטיפול. אבל אולי בכל זאת יש צורך לשמוע כמה טיפים כמו שהזכרת. אני נפגשת עם העו"ס בתחילת ספטמבר, אולי אעלה אז את הנושא הזה.

את יכולה לפנות לפזיו´ גם באופן פרטי

זה אמנם עולה כסף, אבל יכול להיות שההוצאה שווה את השקט הנפשי שלך.

רופא התפתחות במסגרת מעקב פגים

הפנה אותנו לפזיו´ כשדנה היתה בת 8 חודשים כרונולגית (6 מתוקן).

למעלה