מתח נפשי

מתח נפשי

שלום, לאחר חשיבה מרובה וייעוץ עם מספר אנשים הגעתי להנחה שהגימגום שלי נובע מגורמים כמו מתח נפשי, לחץ מתמיד משהו פסיכולוגי ולא פיסיולוגי. זה לא שיש לי בעיה במיתר הקול לדוגמא. אחרת אין דרך להסביר למה במצבים X אני מדבר בשטף של 100% ובמצבים Y בשטף של 0% כמובן שיש הרבה מצבים באמצע.... השאלה שלי איך להוריד את מפלס הלחץ, החרדה, אני חושב שלא יעזור לי טיפול עם קלינאית תקשורת כי אני יודע לדבר אני לא צריך ללמוד שיטות איך לדבר, התחלה רכה, נשימות וכו' כי אני יודע לדבר והראיה שעם חברים מסויימים אני מדבר בחופשיות. תודה רבה.

av100

New member
אצל כןלנו זה אותו דבר

יש מצבים בהם אנו שוטפים לגמרי גמגום נובע מאי תקינות קטנה באתר מוחי מסויים ומחמיר במצבי רגש מסויימים(משתנה מאחד לשני) לא ידועים תוצאות משמעותיות אחרי טיפול פסיכולוגי ומצד שני לימוד טכניקת דיבור שוטף (תאמין שכולנו יודעים לדבר יפה מאוד) יש תוצאות מוכחות אגב בהדסה יש עכשיו אופציה לטיפול פסיכולוגי קוגניטיבי -מותאם במיוחד לגמגום

Impious

New member
שלום רועי

כמוני כמוך, מבחינה פיסיולוגית אין לי שום בעיה. פשוט קיימת החרדה הזאת, בין אם זה ברמה גבוהה של 100% שזה חוסר תפקוד מבחינתי ובין אם זה ברמה של 50% שאפשר להתקע קלות. הטיפול עם קלינאית תקשורת אינו מתמקד אך ורק במישור הטכני (איך לדבר, התחלה רכה וכו') הטיפול שאני לוקח אצל קלינאית תקשורת בהדסה הוא טיפול קוגנטיבי, טיפול העוסק במישור הפסיכולוגי. לשנות את החשיבה שלי, להוריד את רמת החרדה. ובסוף הטיפול לפי דבריה אני אקבל גם כמה טיפים קלים כדי "לצאת" מההתקעות. אתה מוזמן לקבוע תור לאבחון, אתה תמלא שם כמה דפים, אולי גם תתבקש לקרוא, לאחר ניתוח הפגישה ייקבע לך הטיפול המתאים לסוג הגמגום שלך. המון בהצלחה, שי

לא נכון אתה טועה זה לא תמיד ככה

אצלי למשל כשאני רגועה ושלווה ונינוחה אני מגמגמת הרבה, יש לי המון בלאקים בדיבור (80 אחוז) כשאני לחוצה ומתוחה אני מגמגמת קצת יותר (85 אחוז) אין אצלי ממש הבדל בין 2 המצבים. יש הבדל במספר קטן של אחוזים אבל לא הבדל רציני. אז זה לא נכון מה שאתה אומר. זה לא לגבי כולם. יש אנשים שונים ומצבי גמגום שונים מאחד לאחד.

למעלה