מתחתי שריר

מתחתי שריר

היי חבר´ה מתחתי את השריר של הירח האחורי ברגל ימין ביום ראשון בבוקר ומאז יש לי כאבים. לא עזים, אבל עדיין כאבים. יש לכם איזה עצות להקל על הכאב שלי? אתם יודעים מתי בערך זה יעבור?

תנוח יומיים שלושה.. זה יעבור

אין לך סיבה להכנס לפאניקה. שים רטיות חמות, זה גם יכול לזרז את ההחלמה של השריר. אם בעוד יומיים (נאמר) תראה שזה לא משתפר, גש לאורטופד, יכול להיות שזה יותר ממתיחה, אבל עד אז.. למתיחות לוקח בד"כ 3-4 ימים עד לשחרור. אגב, אם אתה יכול.. צעידות קלות.. ממש איטיות יכולות להקל.

טוב אני חייב לעשות צעידות קלות

הרי זה כואב ואני לא יכול ללכת מהר... יש איזה תנוחות מסויימות שימנעו את החמרת המצב?

מי אמר ללכת מהר?

הכוונה היא להזדחל כמו סבא קשיש עם מקל הליכה, פשוט להזרים קצת יותר דם למקום, לאפשר החלמה מהירה יותר. אל תסחף.. כולה מתיחה.. לא קרעת כלום, זה קצת כואב, בעיקר לא נעים, אבל אפשר לחיות עם זה

קרע/מתיחה

מתיחות וקרעים - מחולק ל-3 דרגות של העמסת יתר: דרגה 1 – קרע חלקי קטן. דרגה 2 – קרע חלקי, נזק לסיבי השריר גדול יותר כיוון שמספר הסיבים קרועים גדול יותר, ברגע היווצרות הקרע מופיע כאב חד פתאומי וממוקד, המאפשר לנפגע להצביע במדויק על מקום הקרע. דרגה 3 – קרע שלם של השריר. שרירים דו מפרקיים יש יותר נטייה להיקרע, ההבדל בין שריר לרצועה הוא ששריר מלא בכלי דם כלומר דימום פנימי בתוך השריר הגורם לכאבים, נפיחות ופגיעה בתפקוד. בדרגה 1 ו-2 לגוף יש יכולת להחלים לבד אבל במקום תהיה רקמת צלקת שאין לה יכולת כיווץ. המלצה - מנוחה, במידה ויש נפיחות לשם קרח, לא לחמם או לעסות את האזור בשלושה ימים הראשונים.

מהניסיון שלי עם קרעים ../images/Emo4.gif

הקרור הוא ביומיים הראשונים כדי לכווץ את כלי הדם, אבל אחרי יומיים אחת ההמלצות שהכי עזרה לי היתה להכנס לסאונה...

למעלה