מתחרים למרטין?

Transc3ndent

New member
מתחרים למרטין?

האם מישהו מכם קרא את סדרת Malazan Book of the Fallen של סטיבן אריקסון? מדובר בסדרת פנטזיה אפית, חדשה יחסית, בעלת מורכבות עצומה ודגש נרחב על תיאור מערכות צבאיות ובניית עולם עשיר מעין כמוהו. חמישה ספרים יצאו (לצד שלושה ספרים, שניים מהם של אריקסון, המתרחשים בעולם המוצג בסדרה אך אינם עוסקים ישירות בעלילת הסדרה) עד כה, חמישה נוספים (לצד סיפורים צדדיים) מתוכננים לצאת בעתיד, בקצב ממוצע של כספר בשנה (!). הסדרה צברה, בשנים האחרונות, מוניטין מכובד (אם כי לא בארץ כמובן) בתור אחת מסדרות הפנזטיה הטובות בעשור האחרון, ולדעת רבים - הסדרה טובה משמעותית מזו של מרטין. מאחר ו - עלי להודות - מעולם לא קראתי את ספרי שיר של אש ושל קרח, ואילו סדרת MBotF הינה, עבורי, אחת מסדרות הפנטזיה הרציניות, מורכבות והמספקות שקראתי בכל חיי - אשמח לשמוע את דעתם של אלו הקראו את שתי הסדרות (או לפחות הספרים שיצאו עד כה), בהנחה (הרעועה מעט) שאנשים אלו קיימים בפורום, או בישראל בכלל.

carmelo

New member
או סוף סוף עוד מישהו שמכיר אותה

כתבתי על הסדרה הזאת בפורום שלנו ובאתר האגודה למד"ב ופנטזיה לפני 3 שנים בערך - הנה הסקירה.היא בהחלט עזרה לי למלא את החלל הריק שמרטין השאיר, עד שהשנה גם אריקסון אכזב...עד עכשיו יצא ספר כל שנה, אבל הפעם קיבלנו דחיה של שנה(!) בשביל עריכה...בכל מקרה, זאת סדרה מצויינת שלדעתי בהחלט עומדת בכבוד בהשוואה לששאוש"ק, אבל אני מעדיף את האחרונה.היא גם יותר שנויה במחלוקת, הרבה אנשים בפורום העולמי טוענים שההייפ סביבה מוגזם.לא מסכים איתם, אבל כנראה שהטעם לגביה צריך להיות יותר ספציפי. קראת את כל הספרים עד עכשיו?

Transc3ndent

New member
: )

קודם כל - ברצוני להודות לך על כתיבת אותה סקירה, שכן זוהי סקירה זו בדיוק החשפה אותי לראשונה לקיומה של הסדרה, והובילה בסופו של דבר - אם כי לא בבת אחת - לרכישת כל ספריה (מלבד הספרים הצדדיים). את כל הספרים לא קראתי עד כה, וכעת אני עומד לקראת סיומו של House of Chains - הרביעי בסדרה. Midnight Tides מחכה לו בנינוחות על מדף הספרים שלידי, ואגש לקריאתו לאחר שאקרא מספר ספרים קצרים שתכננתי לקרוא לאחר HoC. גם אני נתקלתי, בפורומים של האתר malazanempire.com, במספר טיעונים כנגד הסדרה - אך טיעונים אלו מעטים ואינם כה משמעותיים בהתחשב בשבחים הרבים להם הסדרה זוכה - לא רק מצד מעריציה, אם כי אכן קיימים אנשים לא מעטים אשר אינם כה אוהבים את סגנונו של אריקסון. באשר לדחיה - לא הייתי שותף לאכזבה, שכן, כאמור, לא חיכיתי לספר חדש בטרם סיום קריאת הקודמים לו בסדרה. למעשה איני אף בטוח באיזו דחיה מדובר (Bonehunters?), שכן באותה תקופה סביר שלא כ"כ התעניינתי בחדשות אודות הסדרה. אגב, שמעת שמתוכנן סרט בשם "Chain of Dogs" (המבוסס על המסע של Coltaine)? אם כי אני מוכרח להודות שהדבר נשמע לי מעט מפוקפק, ובהחלט לא ארצה לראות את אחד הספרים הטובים בסדרה נהרסים ע"י איזו הפקה קנדית מוזרה...

carmelo

New member
פששש, כבוד הוא לי

זאת בדיוק הסיבה שכתבתי את הסקירה, כדי להפיץ את הבשורה...אז אם רשימת הקריאה שלך לא צפופה מדי, נסה את טרילוגיית The Prince of Nothing, של ר. סקוט בייקר.אליה הגעתי דרך לא פחות ולא יותר מאריקסון עצמו, הוא פרסם תגובה נלהבת לספר הראשון, The Darkness that Comes Before.בינתיים קראתי רק אותו, כבר יצא הספר השני.רמה אחת פחות משתי הסדרות הגדולות בינתיים, אבל עדיין - היקף יריעה גדול, והמון פילוסופיה, בעיקר ניטשיאנית. בקשר לספרים הצדדיים - קראתי את Blood Follows, לא מי יודע מה, אבל אולי בכל זאת אזמין את The Healthy Dead בנגלה הבאה שלי מאמזון, אם המחיר יהיה סביר.בקשר לסיפור הקצר Night of Knives שנכתב ע"י סופר אחר, בהתחלה התעצבנתי לשמוע על זה, אח"כ קראתי שזה חבר של אריקסון שהיה שותף להמצאת העולם המאלאזני אז גם את זה אני מוכן לקרוא...ברגע שהמחיר המופקע ירד.אם לא, אני כבר אקרא בפורום על כל מה שקרה באותו לילה גורלי שבו קלאנבד ודאנסר נרצחו. Midnight Tides...הרבה רואים בו את הספר הכי טוב עד כה, אבל אצלי הוא אפילו לא מועמד (וקשה לי לבחור מבין ארבעת האחרים).לא יודע, משהו בו היה חסר לי (אולי האימפריה המאלאזנית?). The Bonehunters הוא הספר שנדחה, ואחרי מידנייט טיידס, אני כבר ממש מצפה לחזור לדמויות מוכרות...מה גם שכמו במקרה של ששאוש"ק, כל דחייה גורמת להתלהבות שלי מהסדרה לדעוך קצת, ואני גם עלול לשכוח פרטים קטנים (שם הרי מצויים השדים, כמו שמרטין מציין...) עוד לפני ששמעתי על הסרט הזה, חשבתי בעצמי שזה סיפור נהדר לסרט.דווקא לא תהיה לי בעיה עם סרט כזה, כי אני אדע מראש שהוא לא יהיה מבוסס על הספר בשלמותו, ולכן השינויים פחות יצרמו.מה שחשוב זה שיעבירו כמו שצריך את הסיפור המדהים והטראגי הזה.

Transc3ndent

New member
חבל שהמודעות בארץ

לקיומה של הסדרה למעשה אינה קיימת. מדוע שאיזו הוצאה מתחרה לאופוס לא תתרגם את MBotF כמתחרה לששאוש"ק? העבודה אמנם רבה, ואני בספק אם בפורמט בו מדפיסים ספרים בארץ יהיה זה אפשרי לדחוס 1000+ לספר אחד - אך הפוטנציאל בקרב קוראי הפנטזיה נראה כלא קטן.

כריכרכה

New member
אולי בגלל ששאו"ק מפסידה כסף?

אופוס הייתה מאוד קרובה שלא להוציא כלל לאור את "סופת החרבות" והסתובבו כל מיני דרישות לאיסוף חתימות של רוכשים פוטנציאליים..

Transc3ndent

New member
באמת?!

מעולם לא שמעתי ששאוש"ק מפסידה כסף... למעשה, עקב דיונים בפורומים כאלו ואחרים, תמיד נוצר בי הרושם שמדובר באחת מסדרות הפנטזיה היותר מצליחות בארץ. אם דבריך אכן נכונים - מה חבל :<

כריכרכה

New member
שוק המד"ב והפנטזיה בארץ כה קטן

עד שספר צריך להיות רב מכר של ממש בשביל להרוויח סכום משמעותי, ועל אחת כמה וכמה ספרים עבי-כרס דוגמת ששאו"ק שעלות הוצאתם-לאור גבוהה במיוחד. מעבר לכך, אאל"ט, רבים מאוהבי הסדרה הישראליים קראו אותה באנגלית, ואפשר בהחלט להבין אותם - הם לא היו מוכנים להמתין לתרגום שעה שהכרך הבא בסדרה כבר היה בחוץ באנגלית. לגבי "משתה לעורבים" - המצב קשה הרבה יותר. אין ספק שעיכוב 5 השנים גרם למרטין נזקים מבחינת מכירות בארה"ב, אבל אני מאוד חושש בארץ אלה יהיו נזקים שאינם בני-תיקון.

dingaleboom

New member
אווו, עוד אנשים שמכירים את אריקסון!

בדיוק עכשיו אני קוראת את הספר השני בסדרה. סדרה מעולה!!!!!!!!!!!! לעניות דעתי, יותר טובה מזו של מרטין. התאכזבתי מאוד לשמוע שהוא לא עומד בהוצאת ספר אחד בשנה. האם אחרי שקוראים את כל מה שנכתב עד עתה מבינים יותר טוב את המתרחש?

Transc3ndent

New member
ובאשר להבנה...

כן, בהחלט. ספרי הסדרה קשורים באופן בלתי נפרד זה מזה (למרות שיש כאלו הטוענים כי ניתן לקרוא ספרים מסוימים לבדם, ללא קריאת שאר הסדרה. שטויות במיץ, אם את שואלת אותי) - ושאלות המתעוררות בספרים ספציפיים בהחלט זוכות למענה בספרים מאוחרים יותר. הדבר נכון גם לדברים אשר נראים תחילה כמעט שוליים... מהו ה-Imperial Warren, למשל, ושאלות רבות אחרות שאני מעט חושש לשאול (איני יודע להיכן הגעת בקריאתך, והדבר עלול בהחלט להוות ספוילר). כפי שנכתב בסקירה של carmelo - בספר השלישי מתגלה מעין "עלילת-על", אם כי גם גילוי זה רחוק מלספק מענה על שאלות רבות, ולמעשה מציף את הקורא בשאלות רבות נוספות, שלמרביתן איני יודע את התשובה גם לאחר קריאת הספר הרביעי. בכל זאת - אם ישנו דבר מה אותו אינך מבינה כהלכה, את בהחלט מוזמנת לשאול, ואנסה לעזור כמיטב יכולתי (הנובעת, בעיקר, משיטוט רב בפורומים העוסקים בסדרה) בתנאי שהדבר אינו דורש חשיפת ספוילרים.

dingaleboom

New member
בנושא COTTILION ו- SHADOWTHRONE

בדיוק עכשיו קראתי בשיעור (יהדות, מה לעשות, זה ממש משעמם...) מי הם באמת...מזל שלא צעקתי בקול בשל ההפתעה........ אני לא יודעת אם זה חושף ספוילר, אם כן כמובן שאל תעשה את זה, אבל אולי תוכל להסביר לי, לפי סופו של הספר הראשון, מה זה בדיוק DEADHOUSE (הבית המוזר שראליק נום נכנס אליו בסוף)?

Transc3ndent

New member
ובכן

הבית אליו ראליק נכנס דווקא אינו נקרא Deadhouse, אלא Finnest. שמם הכולל של הבתים הוא Azath, כאשר Deadhouse הוא זה הנמצא במאלאז סיטי (אם זכרוני אינו מטעה אותי), ואליו נכנסו דאנסר והקיסר (לשעבר). הספר הראשון (כמו גם השלישי והרביעי, אגב) אינו חושף פרטים רבים בנושא, אך בהחלט ניתן להבחין במספר דברים: כך למשל, נראה שבית ה-Azath אשר צמח בDarujistan ביצע תפקיד מסוים: כליאת Reast - דמות בעלת כוח המאיים על איזון העולם כולו. מכאן ניתן לנחש במעורפל ובאפן חלקי מהו תפקידו של ה-Azath, אך הדבר עדיין משאיר את מרבית השאלות ללא מענה. פרטים נוספים יתגלו בהמשך, כחלק מהעלילה וכחלק מסיפור עברו של Icarium וMappo, אם כי, כאמור - גם בסיום הספר הרביעי - היבטים רבים של בתי ה-Azath, ואולי אף החשובים שבהם, נשארים לא ידועים.

dingaleboom

New member
והוא צמח מתוך ה-FINNEST?

שלפי הבנתי הוא מאגר כוח של RAEST. ועוד שאלה קטנה - האם ה- WIKANS הם אחד השבטים של יבשת SEVEN CITIES, שהחליטו לחבור לאימפריה? דרך אגב,יש פורומים שאתה ממליץ להיכנס עליהם בנושא הסדרה (כדי שאפסיק להטריד בשאלות טפשיות
)

Transc3ndent

New member
לא יודע אם "מתוך"

אך הוא בהחלט צמח בגללו, באופן מסוים. באשר ל Wickans... אני מוכרח להודות שאיני זוכר בבירור, אך הדבר בהחלט מוסבר בספר השני. (אם כי נדמה לי שהם דוקוא אינם שייכים לשבטי Seven Cities, אך בהחלט יכול להיות שאני טועה) באשר לפורומים - מאוד מומלץ לבקר ב- http://malazan.com/eve/ubb.x. זוהי מערכת פורומים העוסקת כולה בסדרה, ושייכת לאתר www.malazanempire.com. בהחלט תוכלי לשאול שם את כל שאלותיך (בנוגע ל Wickans, למשל), ותזכי ככל הנראה למענה מפורט ומדויק הרבה יותר מכפי שאני מסוגל לספק לבדי.

carmelo

New member
בסוף הכל יתחבר

אריקסון כבר הודיע שיהיו 10 ספרים, ופרסם את השמות של כולם.חוץ מזה, צריכה לצאת אנציקלופדיה שתבהיר כמה מונחים ותיישב סתירות בין גרסאות שונות בספרים.זה חיסרון של הסדרה לעומת ששאוש"ק, קצת פחות עקבית...

yospoter

New member
TAD WILLIAMS

לא ממש מתחרה, נמצא בכמה רמות מעל מרטין ביכולת כתיבה. לא סובל כמו מרטין מתסמונת "לא מסוגל להפרד מהסדרה שלי.". בד"כ גומר סדרות תוך 1- שלושה כרכים. הוא לא אינטנסיבי כמו מרטין אבל גם לא גולש לכל מני אזורים אפלים של אלימות וסקס המקשטים את דפיו של מרטין.

למעלה