מתחנן לעזרה!!!

johny_abola

New member
מתחנן לעזרה!!!

חברים, אני עושה עבודה אקדמית בנושא אבטחת מידע ל-PC, ואני חייב למצוא אתרים או מאמרים שיש בהם מידע על שוק אבטחת המידע, במיוחד ל-PC, קצב צמיחה, שחקנים מרכזיים בשוק, וכדומה. אני נותן מילות מפתח בגוגל ומקבל עשרות מיליוני אתרים. הצילו!!! אם מישהו בעל לב רחום מכיר אתרים ו/או מאמרים בנושא, אודה מאוד לעזרה. תודה, יוני

uzi2

Active member
אומנות החיפוש בגוגל

במקום לדבר על קישורים למאמרים או אתרים בוא נדבר על מילות מפתח עבור גוגל: את מילות המפתח הבאות כדאי לנסות בגוגל (לא כולל הסוגריים המרובעות אבל כולל הגרשיים איפה שצריך) שתי אפשרויות שעולות לי לראש (ואפשר לשחק סביב זה):
["in security" invest percent worms 2002 2001] ["in security" invest gartner article 2002 2003]​
השימוש בגרשיים מסמן חיפוש של הטקסט שבמחרוזת כפי שהוא. מילים כמו gartner או worms נועדו כדי ליצור את ההבדל בין information security לבין security בהקשרים אחרים (כגון "social security", או "national security"). השנים (שתי שנים שונות) נועדו כדי להגדיל את הסיכוי לקבלת השוואות וניתוחים (שנה אחת לא תספיק כי יש יותר מדי מאמרים שבהם יש שנה אחת רשומה). אין משמעות לכך שבחרתי בראשון צמד שנים אחד, ובשני צמד אחר, אפשר לההשתמש במילה Gartner ובצמד השנים 2001 2002. "in security" פשוט נראה לי הגיוני שיופיע בהרבה דיונים על השקעות באבטחת מידע. ואם כבר הזכרתי את gartner, אז כדאי שאגיד כמה מילים עליהם. היא חברה שעוסקת במחקרים בתחום אבטחת המידע, וזה כולל גם מחקרים על שוק אבטחת המידע. לצערך הרב מרבית המחקרים שלה אינם ניתנים בחינם, אבל עדיין תוכל למצוא דברים מעניינים באתר שלה. ראה למשל (ודפדף קצת באזור) כאן: http://www.gartner.com/pages/story.php.id.3110.s.8.jsp הוספה של המילה rate לא תעזור הרבה, אבל תקבל גם כמה לינקים מכובדים בעזרת הוספת המילה growth לחיפוש (לא במקום מילים מהותיות). לדוגמא הקומבינציה
["in security" invest growth worms article 2002 2001]​
נתנה כמה לינקים בכיוון אחר שקשור. למשל המגזין: http://www.infosecuritymag.com/archives2002.shtml

uzi2

Active member
אה... וגם IDC

כמו Gartner, גם IDC עוסקת בין השאר במחקרים בתחום אבטחת המידע, וגם כאן, המחקרים העיקריים ניתנים בתשלום. אבל גם כאן, כמו במקרה של גרטנר, הוספת מילת המפתח IDC לחיפוש, תביא למאמרים שמצטטים את IDC (ואולי מצטטים מחקרים שלה, ואתרים/מאמרים שמצטטים מחקרים כאלו יכולים להיות רלוונטים לך).

למעלה