מתחיל קורס שפת סימנים אמריקאית!

deafinisrael4

New member
מתחיל קורס שפת סימנים אמריקאית!

קורס שפת סימנים אמריקאית למתחילים נפתח ביום שני 7 למאי בשעות 17.15-18.45 בקורס יהיו 10 מפגשים, פעם בשבוע. הקורס מיועד למי שמתכוונים לנסוע לארה"ב, למי שמסמנים באינטרנט עם חרשים מכל העולם או למי שרוצה ללמוד שפת סימנים זרה להשכלתו הכללית. ASL היא שפת הסימנים של האמריקאים, והקורס למתחילים יקנה למשתתפיו מיומנויות תקשורתיות וחשיפה לתרבות החרשת האמריקאית. הקורס יועבר על ידי מורה חרש, דובר שפת סימנים אמריקאית וישראלית. לפרטים לפנות ללינוי מזור המכון לקידום החרש [email protected] פקס- 03-6316891

בשביל מה קורס?

מספיק לקנות מדריך של שפת סימנים אמריקאית. ויש לי אותו.

deafinisrael4

New member
תשובה

כל אחד בוחר לו את הדרך שמתאימה לו ללמוד שפה חדשה. לך מתאים דרך מדריך של שפת סימנים וזה בסדר. לא לשכוח, שיש הבדל בין למידה דרך מדריך לבין למידה בקבוצה. בלמידה עם קבוצה לומדים בדיוק איך מסמנים, מנהלים דיאלוגים אחד עם השני בשפת סימנים אמריקאית ולומדים על התרבות האמריקאית דרך סיפורים שונים.

M r s S m i t h

New member
דיברתי על זה עם חברה..

הסכמנו יחד שלמידת שפת סימנים באנגלית לא ממש עוזרת בשיפור אנגלית מאחר ודיבור בע"פ לא תורם לכתיבה נכונה ורהוטה של שפה זו. אז תלוי אם רוצים לעבור לארה"ב ולגור שם, אז הקורס הזה יתאים לו מאד.

המרחפת

New member
אבל אבל אבל

באף מקום בהודעה לא דיברו על ASL ככלי לשיפור האנגלית המדוברת.... זו שפה אחת וזו שפה אחרת.

אני רק שאלה

עד כמה ASL נפוצה מחוץ לגבולות ארה"ב? זה יעזור לי בתקשורת עם "חרשים מכל העולם"?

אנגלית באופן כללי

זאת שפה בינלאומית והיא נפוצה בכול העולם... ככה שלדעת שפת סימנים באנגלית לא יזיק לך... ובכלל, לחירשים תמיד יהיה יותר קל לתקשר עם הידיים בלי לדעת בכלל את השפה האחד של השני כי בעיקרון יש סימנים בסיסיים מאוד דומים בכל העולם בשפת סימנים...

RayoDeLuz

New member
זה תלוי..

זה תלוי באיזו ארץ אתה נמצא.. כי בכל זאת, שפת הסימנים שונה מארץ לארץ וכן האנגלית עצמה...

תודה לכן, נופו ו-Rayo de luz

אבל לא שאלתי על אנגלית. שאלתי על ASL. אני יודע שאנגלית היא שפה מאוד נפוצה בעולם, אבל זה לא אומר בהכרח שגם ASL היא שפת סימנים נפוצה. בבריטניה, למשל, הם מדברים ב-BSL (שפת הסימנים הבריטית) שבכלל לא דומה ל-ASL. השאלה שלי היתה אם ASL נפוצה גם מחוץ לארה"ב, ואם היא לא נפוצה - אז מה הטעם בכלל ללמוד ASL אם רוצים לדבר עם חירש שאינו אמריקאי. (למען האמת, אני מעדיף להתכתב באנגלית/ספרדית מאשר לדבר בשפת סימנים עם חירשים מחו"ל. יותר מהר, יותר נוח ויותר פשוט. על ASL סתם שאלתי מתוך סקרנות.)

עניתי לך על השאלה

ובכלל, לחירשים תמיד יהיה יותר קל לתקשר עם הידיים בלי לדעת בכלל את השפה האחד של השני כי בעיקרון יש סימנים בסיסיים מאוד דומים בכל העולם בשפת סימנים... זה יכול להיות טוב ללמוד את זה, כי יש המון סימנים בינלאומיים\דומים. זאת שפת ידיים והיא לא כזאת מסובכת

למעלה