מתחיל מבקש עזרה

atpaddict

New member
מתחיל מבקש עזרה

תמיד התעניינתי בנושא הרדיו אך עולם זה היה ענף מדי מכדי שאדע היכן להתחיל. ברצוני להתחיל, כאשר הנושאים שקוסמים לי במיוחד הם תקשורת במורס ותקשורת לויינית (וגם דבר הנקרא MOON BOUNCE, יש עדיין דבר כזה ?) בהנחה שתקציבי מוגבל מאוד, ואני מתכוון מאוד (כולה סטודנט לפילוסופיה), איך אני מתחיל ?

mot264

New member
יש עדיין

לגבי קורסי מורס וחובבות רדיו עליך לפנות לרחוב מיטב 8 לשאול על אגודת חובבי הרדיו. בבית מוטורולה ישראל. בדרך כלל ישנם אנשים של האגודה בימי חמישי לאחר 18:00 לגבי MOON BOUNCE : זאת תקשורת אשר המתקשרים רואים את הירח בו זמנית. בארץ זה לא כל כך נפוץ אם בכלל. מדובר באנטנות גדולות מימדים אשר לא כל כך מורשות בערים. תחשוב על 4 אנטנות טלביזיה בעלות של 11 אלמנטים לפחות המכוונות לאותו כיוון והמרחק הפיזי ביניהם כ 1.5 מטר. מטיס 14 הציוד לזה לא זול במיוחד.

MOON BOUNCE נקרא EME והמקור הוא Earth Moon Earth כמובן. זה מצב ששתי תחנות קרקעיות מכוונות אנטנות אל הירח ומשתמשות בו כמו במראה לגלי הרדיו. הנה קישור לחובב אוסטרי: http://www.qsl.net/oe5jfl/ בישראל היתה קבוצה פעילה בנושא. בחרת אכן בשני תחומים מאתגרים ולמתקדמים מאוד באופן טכני שכן ישנה סבוכיות מסוימת בגלל האותות החלשים ומע' העקיבה אחרי הירח ובוודאי שאחרי הלווינים. ישנו הרבה מאוד חומר בושאים שונים של חובבות ברשת. לצערי רובו באנגלית. אל אגודת חובבי הרדיו אתה מוזמן לפנות בטלפון 03-5658203 בימים ב' 1800-2030 ה' 1930-2200 ו' 1000-1200

atpaddict

New member
תודה לכולם, החלטתי ללכת על

QRP בגלל הפשטות. האם ניתן למצוא TRANCEIVER זול בארץ?

גם לQRP עדיין נדרש להוציא רשיון וזה מחזיר אותי להמלצות ללמוד בצורה מסודרת לבד או דרך מועדון. לעבור את הבחינות ואז השמיים הם הגבול... אגב QRP הוא תקשורת בהספקים נמוכים מאוד (עד וואטים בודדים) - ענף עולה בשנים האחרונות.

בקבוצת ה-EME בישראל

עמד סרג' בראשה. צלחת בקוטר של 5 מ' ובמשקל 200Kg אשר הוצבה במרכז הכרמל.

יש משהו במה שאתה אומר

אבל לא הצלחת נפלה אלא התורן. התמונה שאתה רואה היא לפני 7-8 שנים. כש-4x6uj עזב את המקום, השכיר אותו בעלי הרדיו הפיראטי בריזה (105Mhz דאז) כולל התורן. האנטנות פורקו, והצלחת פורקה לחתיכות של פיצה והונחה על הגג. תקופה לאחר מכן בסכסוך בין התחנות הפיראטיות חתחכו את כבליו העליונים והוא התקפל לשניים ונפל. זה מה שראיתי בזמנו.

תודה על המידע המפורט

גגות רבים מספור.. בכרמל נותרו עם תרנים מעוותים,ושבורים זכר לימי ההפקרות הגדולה של תחנות הרדיו הפירטיות לאחר מכן עברה המאסה הגדולה לאתרים חדשים בכפרי הדרוזים "עיר הכרמל" אך לאחר שהפחד מקרינה ומרעין בישין אחרים הפחידו את התושבים, שעד אז עשו את הגגות שלהם לעסק שמכניס מצלצלים והרבה,פורקו-נהרסו התרנים ביחד עם אלו של החברות הסולולריות. והתוצאה קליטה משובשת בניידים.

mot264

New member
מוזר מאד

עד כמה שאני מבין: ישנם תחומי תדרים אשר אינם יכולים לעבור את היונוספרה. שימוש בצלחת וגודך הFEEDER שרואים מהתמונה מדובר בתדרים מעל 5 GHZ, לא כן ? כדי שתדרים אלו יחדרו את היונוספרה צריכים מימדי הספק גבוהים. על פי גודל הFEEDER אין רואים מעגל הספק. דוגמה למעגלי הספק ניתן לראות בשוק החופשי בתקשורת הקיימת בין משרדי של תחנות לוטו ושרותי בריאות מכבי. אלו FEEDER שמעגלי הספק אורכם לפחות 10 ס"מ וזה לא רואים בתמונה. מסכנת ביניים מהתמונה שצורפה שזוהי צלחת לקליטת שרותי טלביזיה לכל דבר. אם אני טועה אשמח לשמוע על כך. מטיס 14

התחלת נכון

וסיימת בכיוון השני. תבין, אנחנו מדברים על אדם שאני מכיר ולא פעם ראשונה שאני רואה את הצלחת הזו ולא בתמונות. מגבר ההספק ישב בתוך המבנה, וההספק טיפס לגג דרך כבל הליאקס לפידר. והפידר שאתה רואה מגיע לגודל של כמעט 50 ס"מ. יש לי תמונות של כל הציוד, אבל הן בארכיון ואצטרך לחפש אותן.

mot264

New member
כל הכבוד על היוזמה המעניינת

אולי נעבור לתקשורת HF דרך צלחות HI התושבים לא פוגעים בדיירים עם צלחתות. עדיין אין פורום הרסני לנושאי הצלחות. מטיס 14

למעלה