מתחיל לנהוג

באסטר1

New member
מתחיל לנהוג

יש לי בהתחלת מאי יום הולדת 17 אני מתכנן החודש ללמוד נהיגה על אוטו , תכננתי לעבור תאוריה קודם אבל נכשלתי כבר ב2 תאוריות על 6 טעיות..ועכשיו למדתי חודש דרך אתר למד על תאוריה ואני רוצה להתחיל ללמוד קצת על אוטו ואז שיעור שני ככה לעשות שוב תאוריה ניראה לכם שזה טוב? עוד שאלה שלא הבנתי מה זה חד סיטרי , דו סיטרי מה ההבדל והחוקים שאני צריך לדעת על זה? החלטתי ללכת על אוטומט מאשר הילוכים גם בגלל שכל המכוניות בבית אוטומט וגם בגלל שרוב המכוניות שמייצרים היום הם אוטומט ויותר קל ללמוד את זה עכשיו גם פה זה מינימום 28 שיעורים? עוד שאלה נניח ואני נוסע והכביש במסלול שלי סגור ואני צריך לעבור למסלול השני כדאי לצאת למי זכות קדימה לי או למי שבא מהכיון השני? מה זה מצ'וק? היה לי שאלה כזאת בבית ספר ולא שמעתי על זה בתאוריה בכלל עד עכשיו ואני סתם מקבל 80 בגלל המצ'וק הזה (חשבתי בהתחלה מוקד צפיה וקשב ולא הבנתי מה זה אומר) שאלה אחרונה קראתי כמה עמודים פה שאלות ולא הבנתי למורה יש הגה משלו? כאילו 2 הגה? גז וכל השאר? אם לא איך בדיוק באמצע נהיגה מורה לוחץ על הגז בדיוק? עוד משהו אני צריך לעבור איזשהי בדיקה לפני השיעור נהיגה? עשיתי בדיקות לתאוריה הכל תקין.

ChilD SouL

New member
תגובה...

השאלות שאתה שואל מרמזות שאתה לא מוכן 100% לתאוריה ולכן לא עברת גם בפעמים הקודמות. אתר למד לדעתי האישית אתר גרוע ללמוד ממנו לתאוריה. מצאתי לא פעם באתר תשובות שגויות שלא לדבר על הרמה הנמוכה [בהרבה] מהתאוריה עצמה, אני אישית אם רציתי לעבור תאוריה לא הייתי לומדת ממנו אלא לוקחת את הספר ועוברת עליו שוב - משהו שלדעתי אתה צריך לעשות. למורה אין הגה לעצמו, יש הגה אחד - שאותו אתה מחזיק. למורה אבל יש את כל הדוושות שיש לך. אולם אתה עברת כבר תאוריה והכל, אבל עדיין - קבל מאמר על הוצאת רישיון, אולי הוא יעזור לך. פה שיהיה

aviGODFATHER

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

מומלץ מאוד לגשת לתאוריה אחרי שהתחלת את השיעורים האמיתיים - דברים שיראו לך מסובכים ולא מובנים לפני שהתחלת יכולים להיראות ממש קלים אם כן התחלת ללמוד. כביש חד סיטרי: כביש שיש בו תנועה לכיוון אחד בלבד (יכול להיות יותר מנתיב אחד). בצד אחד של הכביש מופיע תמרור 91 ובצדו השני מופיע תמרור אין כניסה (תמרור 38). כשפונים שמאלה נצמדים לצד השמאלי של הכביש. כביש דו סיטרי: כביש שיש בו תנועה בשני הכיוונים (בד"כ זה שתי נתיבים ומעלה). כשפונים שמאלה מתחילים את הפנייה מכמה שיותר קרוב למרכז הכביש. גם על אוטומט אתה חייב לפחות 28 שיעורים, וזאת סיבה נוספת לכך שמומלץ מאוד ללמוד על הילוכים - אוטומט אפשר ללמוד תוך 15 שיעורים בערך כי אין שם את כל ההסתבכות עם הקלאץ' וההילוכים ואתה סתם תצטרך לעשות שיעורים מיותרים. בדפים האחרונים של הפורום יש כמה שרשורים על זה שכדאי ללמוד על הילוכים.. תעיף בזה מבט. אם יש לך איזה מחסום בנתיב ואתה צריך לעבור לנתיב חלופי אז הספרים (וההיגיון) אומרים שאתה צריך לתת זכות קדימה לאלה הנוסעים בנתיב התקין. למורה יש בצד שלו את 3 הדוושות שלך (גז, בלם וקלאץ'), או במקרה של אוטומטי - רק גז ובלם. כמובן שהגה אין לו (כי תחשוב מה היה קורה אם אתה היית מסובב שמאל והוא ימין - זה לא כמו דוושות שמספיק שמישהו אחד לוחץ - גם אם השני לא לוחץ זה יישאר לחוץ). גם אם זה היה אפשרי מבחינה טכנית הוא תמיד יכול להידחף לך להגה וזה לא כמו הדוושות שהוא לא יכול להגיע. ואם כבר ניגשת לתיאוריה זה אומר שאתה יכול להתחיל ללמוד. בהצלחה

be_roo

New member
../images/Emo45.gif רק הערה אחת

לא תמיד למורה יש את כל הדוושות, החובה היא לדוושת בלם בלבד. להבנתי, הרוב אכן מתקינים את כולן.

aviGODFATHER

New member
וואלה../images/Emo35.gif לא שמעתי על זה אף פעם...

לפני שהתחלתי להיות קרוב ולהבין את כל הנושא הזה של לימודי הנהיגה גם אני חשבתי ככה. אבל אז לא ממש ידעתי מה זה קלאץ'... נראה לי שהקלאץ' זה די חשוב, במיוחד בשיעורים הראשונים. על הגז באמת אפשר לוותר

wil

New member
כולן חשובות

וגם דוושת הגז חשובה במיוחד בנסיעה בכבישים בינעירוניים או מהירים. תלמיד שנכנס בפעם הראשונה לכביש כזה הרבה פעמים יפחד לתת עוד גז והמורה יצטרך לעזור לו.

aviGODFATHER

New member
נכון, אבל הבלם הכי חשוב

בכבישים מהירים המורה יכול להגיד לתלמיד לשים יותר גז, אבל הבלם זה הכי חיוני כי זה יכול למנוע תאונות ולהציל חיים\מכוניות. אבל אני חושב ששלושת הדוושות הם חיוניות מאוד ומאוד מאוד מאוד לא מומלץ ללמד רק עם בלם.

פרטנר

New member
ברכב לימוד ידני

חייבות להיות דוושות הבלם והמצמד. באוטומט רק בלם . שמעתי ממורים ותיקים שבעבר הרחוק היה גם הגה בצד המורה.

aviGODFATHER

New member
לא הגיוני הגה בצד של המורה...

מה היה קורה אם המורה היה מכוון ימין והתלמיד שמאל? (או שבעצם ההגה של המורה מחובר באיזה מוט להגה של התלמיד והסיבובים הם ביחד). אבל זה עדיין נראה לי מאוד הזוי... אפשר לנהוג עם מכונית כזאת גם באנגליה

רן88

New member
הערה נוספת

כביש חד סטרי הוא לא בהכרח כביש שבתחילתו מוצב תמרור 91. גם כביש שבו קיים שטח הפרדה נחשב לחד סטרי. זהו כביכול כביש דו סטרי משום שיש בו תנועה לשני כיוונים מנוגדים, אך שטח ההפרדה גורם לכל אחד מן הצדדים להיות מוגדר כחד סטרי. אני מצרף ציור למען הסר ספק (החיצים מציינים את כיוון התנועה והמלבן האדום הוא שטח הפרדה בנוי).

be_roo

New member
לא. שטח הפרדה מגדיר כל כיוון נסיעה

ככביש חד סיטרי (פרט לעניין החניה בצד שמאל).

אה... ז"א

כשאני פונה מדו סיטרי עם 2 נתיבים ויותר לכביש חד סיטרי עם שטח הפרדה אז אני מתחיל פנייה ממרכז הכביש ומסיים בהכי שמאלי בכיוון הנסיעה שלי?

למעלה