מתחיל ללמוד C++

artd

New member
מתחיל ללמוד C++

באיזה מדריך כדאי להשתמש ללימוד השפה ובאיזו תוכנה כאשר כותבים תוכנית בC++?

בנוסף כמה שאלות לא קשורות להבנה כללית:
למה צריך בתכלס SQL, הבנתי שזה מסדי נתונים וטבלאות אז במה זה שונה מאקסל למשל?

דבר נוסף, איפה אני יכול ללמוד יותר על איך פיתחו שפות תכנות שונות ואיך בפועל המחשב מבין את הפקודות שאנחנו כותבים, הרי מישהו כתב את השפה כך שהשפת מכונה תקלוט את הפקודות ותתרגם את הפקודות למחשב, בקיצור כל הנושא הזה מבלבל אשמח להסבר. תודה

כמה תשובות מדריך: תזמין מאמאזון את The C++ Programming Language של Stroustrup, ממציא השפה. או שתחפש tutorials באינטרנט, יש כמו חול, אני לא יודע להמליץ לך על אחד. בכל מקרה עדיף לך לחפש חומר באנגלית ולא בעברית, הוא לרוב יהיה מעודכן יותר וברמה גבוהה יותר.

סביבת עבודה, המכילה אדיטור (עורך קבצים), קומפיילר (שהופך ++C לשפת מכונה) ודיבאגר: חפש בגוגל Visual C++ Express Edition של מיקרוסופט, ניתן להורדה חינם.

להשוות SQL מול אקסל זה קצת כמו להשוות אופנוע לבואינג 747. אקסל זה כלי נהדר למשתמש בודד, אבל אם אתה רוצה משהו שמכיל את כל הנתונים של ארגון גדול כלשהו, אתה צריך בסיס נתונים.

השאלה האחרונה שלך קצת כללית מדי.

nocgod

New member
מאחר וענו לך על רוב השאלות אנסה לענות לך...

על האחרונה.
פיתוח של שפת תוכנה הוא תהליך יחסית ארוך ומסובך שמצריך הבנה בהרבה נושאים.
כדי ללמוד קצת לתכנת אני לא חושב שצריך להכנס לכל הסיפור של איך עשו את השפה (כמו שאתה לא באמת רוצה לדעת את ההסטוריה של ההמבורגר בצלחת שלך, רק לאכול אותו)
אבל כדי באמת להבין אולי כאילו לך להתחיל מנושאים כמו: אוטומטים סופיים, שפות רגולריות, דקדוקים וההררכי של חומסקי, דקדוקים רגולריים ומשם ל BNF/EBNF...
משם כבר לבד תגיע לתהליך הקומפילציה...שהוא תהליך מאוד רציני בפני עצמו. כל הנושאים מקודם אמורים לתת לך רקע מוצק של מה זה בכלל שפה ואיך המחשב יכול להבין אותה (שפה זה דקדוק והמחשב מבין אותה תוך כדי מעבר במצבים כמו באוטומט בצורה דיי מופשטת...)

אבל שוב, אתה לא באמת צריך לדעת איך בנו את האוטו כדי לסוע לחנות...רק כדאי לדעת לנהוג... גם פה אתה לא באמת חייב לדעת כל זה כדי לתכנת קצת ++C ולקבל מושג מינימלי על תכנות אתה לא חייב להכנס לכל התאוריה מאוחרי והדברים הכבדים...

SQL זו שפת שאילתות ואינה מסד נתונים.
באמצעות שפה כמו SQL (אני אומר כמו כי יש כמה טעמים/דיאלקטים) אתה מתשאל מסדי נתונים.
מסד נתונים (MSSQL לדוגמא) שנותן לך אפשרות לשמור מידע חשוב בזמן ריצת התוכנה בצורה מסודרת וקבועה מראש. מסד נתונים גם נותן לך למשוך את המידע באמצעות שאילתות מתוחכמות כך שיתקבל מידע רלוונטי בלבד.
לצורך העניין כל פרטי הפייסבוק שלך שמורים במסד נתונים ממש ממש ענק שחייב לעבוד נורא מהר ובצורה יעילה בכדי לספק שירות למיליוני אנשים אשר גולשים בו בכל רגע נתון.
חברת תפוז מחזיקה מסדי נתונים בכדי לשמור את ההודעות בפורום הזה ואת הפרטים שלנו בטבלאות, כך שבזמן ריצת התוכנה של האתר (בצד שרת) אפשר למשוך מידע בצורה יעילה ולהציע אותה ללקוחות שזה אנחנו.

אגב אתר מצויין ללימודי ++C לדעתי זה cplusplus.com
וresource מדהים לידע זה...www.google.com

למעלה