מתחיל כושל.

dduck

New member
מתחיל כושל.

שלום לכולם. שמחתי לראות שיש פורום מקצועי כל כך בנושא מרתק זה. קצת רקע: התחלתי להתלהב מעצים קטנים כשראיתי את שפע הברכיכיטונים והקורוסולות במיני אדניות שלהן, ואפילו רכשתי כמה.... המשכתי עם מיני פיקוס (שלא היה באמת בונסאי, פשוט היה קטן וצעיר) ואפילו נסעתי ללטרון למיניגן ורכשתי במיטב כספי עץ די פשוט (משהו שדומה להדס, אבל לא). זו היתה ההתחלה, אחסוך לכם את האמצע (שכלל "אישפוז" של העץ מלטרון עד שחזר לחיים מלאים בטוב ליבם של הגננים שם) ואספר לכם שמה שיש כרגע זה זה: פיקוס קרח, ברכיכיטון מת (מת לגמרי), עת-שנראה-כמו-הדס שגוסס שוב, קורוסולה שנפלה וחטפה מכה רצינית בגזע הקטן שלה ונחרץ גורלה המר. כל זה טוב ויפה (או שלא כל כך), אבל את נחישותי אני לא מאבד. התאהבתי בבונסאים שראיתי בלטרון ואני נחוש ללמוד את האומנות של גימודי עצים... שאלותי הרבות יפוזרו בפורום במלואן בקרוב, אך השאלה הראשונה - עם איזה עץ כדאי להתחיל שוב? מה ה"מתכון" להצלחה, חוץ מסבלנות בת מאות שנים, ואיך שומרים על העת ממוות.... ברור לי שיש לכל עץ דרישות משלו, אבל האם ישנן דרישות כוללות לכל עצי הבונסאי? אלו שאלות רבות, אני יודע, אשמח לתגובות! יונתן.

סן תאי

New member
שלום למתחיל

פיקוס, ברכיכטון וקרוסלה הם זנים מאוד עמידים וסלחניים, צריך לעשות הכל הפוך כדי להרוג אותם. טוב שאינך מאבד את הנחישות, אם תתמיד בסופו של דבר תצליח. אולי כדאי שנתחיל בכך שתתאר מעט את תנאי הגידול של העצים: מיקום, אופן ותדירות ההשקייה והדישון, פעולות אחרות שביצעת (גיזום/העתקות...).

dduck

New member
יופי!

אני מרגיש מעולה עכשיו... מזל שלא ניסיתי לגדל ילד... "צריך לעשות הכל הפוך כדי להרוג אותם..."
בכל אופן- הברכיכיטון הושקה פעם בשבועיים, הפיקוס פעם בשבוע. שניהם הונחו בתוך קערה לשעתיים לערך. יש לי דשן בונסאי שקניתי בלטרון, שמתי אותו פעמיים לפיקוס במרווח של חדשיים וזהו. תנאי גידול - הברכיכיטון היה בחדר שלי - מקום מוצל לגמרי (כנראה לא כל כך טוב) והפיקוס היה במטבח בפנים, ז"א לא ליד חלון. מת לי אחרי ששמתי אותו על החלון "שיתפוס קצת פוטוסינתזה". רציתי יותר עלים. לפני כמה חודשים נכנסתי לבי"ח והשותף שלי שם אותו על אדן החלון ולא השקה, אז כשחזרתי הוא היה כבר יבש, טיפלתי בו טוב טוב והוא חזר להיות עם המון עלים, אבל עדין לא כמו פעם, אז הזדיינתי בסבלנות, עד המאורע עם החלון שוב..... גיזום בוצא בקניה ע"י גננת מלטרון לפיקוס ובברכיכיטון לא נגעתי. הקורסלה מתה כי נפלה ונפגעה בגזע. מה אני עושה? קונה פיקוס חדש או מתחיל לגדל לי זיתים? ראיתי גם חרוב שמאד מצא חן בעיני. אשמח לדעת עוד על יחורים. תודה! יונתן

סן תאי

New member
בלגן לא קטן

שכח מחרובים וייחורים בשלב זה ותתמקד במחוייבות לפיקוס אחד. הוא זקוק להרבה אור, ע"י חלון זה טוב ברמת העיקרון, אבל אם זה חלון מוצף שמש והעץ צמוד לשימשה זה מתכון לאסון. השקייה לא מתבצעת במרווחי זמן קבועים ("פעם בשבוע") אלא לפי הצורך שמשתנה בהתאם למיקום, לעונת השנה, גודל הכלי ואופי המצע. השקה בכל פעם שפני המצע מתייבשים,לא יותר, לא פחות. השקייה רגילה מלמעלה עם משפך בעל ראש "דוש" ולא בהטבלה לשעתיים
. בהצלחה.

minigan

New member
גננית..... לא גננת ../images/Emo68.gif

שלום יונתן. לאחר קריאת עלילותיך...אני מקווה שלא השתתפת בהגרלה הגדולה של ה-50 מליון ש"ח...
אני לא ממליץ להשקות פיקוס כפי שנהגת להשקות. לא מומלץ להשאיר צמח "עם הרגליים" במים עומדים למשך שעתיים. 5-10 דקות יספיקו. השקיה סכימטית של "פעם ב.." לא מומלצת. צרכי הצמח משתנים בהתאם לתנאי הסביבה, גודלו, גודל העציץ וכו'. בודקים כל יום עם האצבע את רטיבות המצע ושומרים על לחותו לפי הצורך. לפני שאתה "מחסל" צמחים נוספים כדאי לך לוודא שאתה מחוייב לאחזקתם ומתמצא בתנאים הדרושים להם. שנה טובה. יוסי

איתן em

New member
עוד עצה קטנה ל-dduck

לא רצוי להעביר צמח שעמד בצל תקופת מה,ישירות לקרינה של שמש בצורה דרסטית כפי שאפשר להבין מדבריך על הפיקוס. הצמח מפתח לרב במקרים כאלו תופעות של מצוקה שלפעמים מסתיימות לא טוב. פיקוס יתגבר אולי על מחסור (לא ממושך)של השקייה,אבל מחסור בהשקייה של צמח שעמד בצל בנוסף לקרינה פתאומית של קרני שמש ישירות-זהו מתכון כמעט בדוק לגרימת טראומה שהצמח לא יתגבר עליה. העברת צמח שהיה בצל תקופה ניכרת- לשמש -ממומלץ לבצע בצורה הדרגתית. נכון הדבר גם לגבי צמח ששהה במשתלה,תמיד כדאי לשים לב לתנאי התאורה בה היה נתון הצמח,ולהתנהג איתו בהתאם.אני מקווה שלהבא תצליח יותר. איתן

dduck

New member
תודה + תוספות

תודה לכולם על התשובות. אכן, שימו לב! לא ויתרתי, ירוק בעיניים עושה לי פשוט טוב (אפילו צבעתי את הקיר המרכזי בחדר שלי בירוק פסטוק (קצת מתרומם, אבל נשבע שאני סטרייט לגמרי). בכל אופן - יש עוד סיפורי מעללים שלא סיפרתי לכם עליהם.... בנוסף לעצים הגמדיים שהיו לי, יש לי גם עץ בננה (כן כן, בננה, כן - בחדר, אבל יש שמש) ויש אדנית עם עשבי תיבול ועוד איזה צמח בלתי מזוהה משוק הכרמל... את הבננה אני משקה טוב, דוחף אצבעות ובודק רטיבות כמו שצריך (כבר אמרתי שאני סטרייט, לא?) והכל יפה. באדנית המצב קצת שונה... עקב נסיון לחסכון לקנית בונסאי חדש, שתלתי אורגנו ושאריות של בצל ירוק שגדלו למופת, אך האורגנו מראה סימני גסיסה... כל הסיפור הארוך והלא קשור הזה בא להסביר בעצם נקודה פשוטה - אני יודע איך משקים צמחים. רק מה? כשקניתי את הברכיכיטון והפיקוס נאמר לי במפורש להשקות בכלי בהשריה, כשהמים מגיעים עד לחצי הגובה של הכלי... גם לגבי הפיקוס וגם לגבי הברכיכיטון.... מישהו מהם צדק? יונתן.

סן תאי

New member
כפי שהוסבר

בהודעה קודמת של יוסי - ניתן להשקות בהשריה, אבל 5-10 דק' לא שעתיים!!!

שלום ליונתן

כפי שנאמר על ידי מומחים גדולים ממני, חשוב גם סוג התערובת בה שתולים העצים שלך. הנושא קשור קשר הדוק לנושא ההשקייה.

למעלה