מתחיל בבאטמן

מתחיל בבאטמן

אהלן כולם, אני מאלה שהתמכרו לטרילוגיית האביר האפל, ועכשיו כשהיא נגמרה אני מרגיש צורך להשלים קצת את החסר עם עלילות העטלף בקומיקס. קראתי את The long halloween, ודי נהניתי, אבל קיבלתי את התחושה שבאותה מידה זה היה יכול להיות סיפור של שרלוק הולמס, מאוד מאוד בלשי, כמעט נטול הומור או פאן לחלוטין, ולא מתעסק בבאטמן כדמות כמעט בכלל. הוא כן היה סבבה ביותר בתור מה שהוא וגרם לי לרצות לקרוא עוד, השאלה היא מה.
"שנה ראשונה" שמעתי שמתעסק כמעט לחלוטין במאפייה, וקצת מאסתי בסיפור של פלקוני, מארוני והחבר'ה. "האביר האפל חוזר" נשמע כמו אופצייה די ראויה, אבל שמעתי שהיא מערבת את סופרמן ורובין, שתי דמויות שלא הכי מרגישות לי קשורות לעולם הבאטמני, וכשברוס מזדקן, אני בספק אם יהיו שם רגעים פחות רציניים מאלה ב"דה לונג האלווין". בא לי להרגיש את גות'האם, להרגיש אפיות, להרגיש שהסיפור רחב יריעה ולדמויות יש על מה לדבר מעבר לעלילה נטו נטו נטו. אלפרד נגיד, היה משעמם ברמות אחרות ב"דה לונג האלווין", כמו גם כולם, בעצם, חוץ מדנט.
יש המלצות?

spidey 82

New member
בכל זאת כדאי לתת הזדמנות

ל-The Dark Knight Returns, Year One ו-The Killing Joke. קלאסיקות מודרניות שעיצבו את באטמן של דורנו, והן נחשבות לשיא היצירה של הדמות לא בכדי.

שכח מעלילת משפחות הפשע של YO, כי היא משנית לגמרי לסיפור תחילת דרכו של ברוס, פיתוח דמותו של גורדון (למעשה הכוכב האמיתי של הסיפור) וגם לא מעט מסלינה.

TDKR עשוי לספק לך את הסיפור על גות'האם, שנרקבה והושחתה אף יותר מאז ברוס פרש מפעילות. זו בהחלט לא גות'האם של ההווה, והכל שם (האווירה, הדמויות) גרוטסקי ואלים. גם רובין זה לא רובין וסופרמן פה בתפקיד גיבור העל שמכר את עקרונותיו עבור ממשלה דורסנית, לא נער הצופים הצדקני והמוכר.

TKJ גם הוא פחות סיפור על באטמן כדמות ויותר על הג'וקר, מערכת היחסים שלו עם באטמן ונקודת מפנה בחייה של ברברה גורדון\באטגירל.

שלושתם טובים בהרבה מ-TLH. חוץ מזה, ג'ף לואב כ"כ חסר מקוריות, שהוא כתב את TLH שוב שמונה שנים מאוחר יותר בדמות Hush.

בשלושתם גם תגלה אלמנטים ופרטים שהוצגו בסדרה של נולאן, שהרי הוא שאב מהם המון השראה.

מעבר לזה, ההיכרות שלי עם סיפורי באטמן הרצים היא מועטה. גרנט מוריסון הוא טעם חריג ולעתים בעייתי, אבל כדאי לבדוק את באטמן שלו מהשנים האחרונות, בייחוד Batman and Robin (לידיעתך: בכיכוב באטמן\דיק גרייסון ורובין\דמיאן וויין) ו-Batman Incorporated.

למעלה