מתחילים

iris k

New member
מתחילים

שלום, אני מעוניינת להתחיל לצלם במצלמות שהן מעבר למצלמה הביתית והדיגיטלית. לצערי, אין לי מושג במצלמות. זה בטח יישמע מאוד בור אבל אני אפילו לא מבינה מה זו מצלמת רפלקס בדיוק, וזה מה שכולם אומרים שאני צריכה. מטרתי היא לרכוש מצלמה משומשת, טובה ומקצועית (במידה) ולהשתמש בה בעיקר לצילומי שחור לבן. על מה אתם ממליצים ועל מה להסתכל כשאני הולכת לבחור מצלמה. אודה לכם על כל עזרה, איריס

iris k

New member
צנוע

עד 1000 ש"ח האמת שאין לי אפילו מושג אם זה ריאלי עד כמה צריך עדשות וכמה הן עולות אולי אפשר לכסות הכל בסכום כזה. איריס

ARGON

New member
גוף טוב מינימלי עולה 1500-2000 ש"ח

עדשות בינוניות מינוס עולות בין 1000 ל2000 ש"ח. פלאש חיצוני עולה כ-2000 ש"ח. אפשר בתור התחלה לרכוש גוף עם עדשת קיט ופלאש מובנה ולאט לאט להתקדם עם הזמן והתקציב. קנון EOS300 עולה כ-1700 ש"ח. ניקון F-65 אני מאמין עולה סכום דומה. מינולטה דיינקס 5 עולה כ-2000 ש"ח אבל את מקבלת מצלמה מאד איכותית כולל עדשה טובה. רק כדי לסבר את האוזן מצלמות בינוניות עולות 3000 4000 ש"ח וזה בלי עדשה. תוסיפי עדשה פשוטה ותגיעי ל5000 6000 ש"ח. נכון,כל אחד ותקציבו אבל 2000 ש"ח זה "יחסית" לא יקר.

iris k

New member
משומשות?

התכוונתי למשומשות. גם אתה? אם כן זה מנפץ את חלומותי לעת עתה :)

ARGON

New member
מה שציינתי זה לא כל כך משומש../images/Emo15.gif

אבל כדאי לגשת לחנויות באלנבי עצו "פוטופילם" ואחרים ולבדוק

iris k

New member
אז מה זה בדיוק...

מצלמת רפלקס עם איזה עדשות כדאי להתחיל על מה אתם ממליצים מהמשומשות איך קוראים בדיוק למצלמת SLR בעברית האם אני שואלת יותר מדי לילה טוב, איריס

iris k

New member
לא להציק יותר

אולי ידוע לכם על אתר ברשת או ספר מסויים שיכול לספק לי מידע דומה לזה ששאלתי, מידע על עדשות וכד' אני פשוט לא רוצה להציק יותר מדי :)

גון בי

New member
אני חושב שמדריכים פה יעזרו לך

יש שלוש דברים שיוכלו לעזור לך: א.המדריך של ג'אזפוטו (צירפתי קישור) ב.אתרי הדרכה חיצוניים שאליהם את יכולה להגיע ע"י לחיצה על "קישורים" ג.פורום שמתמחה במצלמות רפלקס בהצלחה לך!

למה להציק?שאלות 'לעניין'!והתשובות:

1.ספר - תמיד טוב שיהיה - מומלץ 'המדריך לצילום שטח' של הנשיונל ג'יאוגרפיק - הוא קטן ונחמד,המון צילומים ואיורים ומסביר בקצרה המון דברים,בצורה ברורה.אחד הספרים ה'מעניינים' שיש בצילום,יש בו אפילו סיפורי צילום.אם טרחו לתרגם אותו לעברית זה כבר אומר המון - כי אין הרבה ספרים מתורגמים. 2.מושגים - תנסי בפורום המקביל - פורום 215 - למעלה - לוח מושגים - יש הגדרות למה ששאלת. 3.קישורים - בפורום 215-בינתיים - בעיקר אלו מסעיף 'צילום' - להתחיל מאתר: קנון,ניקון,קודאק. 4.מצלמות יד שניה - קניה טובה - ממישהו ששמר מאוד על הציוד - ניתן בלוחות היד השניה - באינטרנט.יש לא מעט מציאות,ובמיוחד מכאלו שעברו לדיגיטלי ומוכרים את ציוד הפילם שלהם.במחיר של מצלמה בסיסית צעצועית אפשר להשיג מצלמה חצי מקצועית עם הרבה יותר אפשרויות.

למעלה