מתחילים!!??

itai ma

New member
מתחילים!!??

איזה ציוד צריך לקנות בשביל להתחיל לגלוש קייט? ומה מומלץ למתחילים (בגדלים של הגלשנים,מצנחים וכו,)

hagitoz

New member
תשובה- ציוד למתחילים

היי איתי, ראשית כל אני חייבת לשאול אם אתה עשית קורס? בנוגע לציוד מתחילים: 1. מצנח- אני ממליצה לרכוש מצנח שמספק לנו טווח רוחות סביר ביותר באזור ה- 14-20 קשר כי זוהי הרוח פחות או יותר שמתחיל יגלוש בה ולא יותר לפחות בשלבים הראשונים של ההתחלה. גודל המצנח לטווח הנ"ל נע במספר 12-14, צריך להתאים זאת גם לפי משקל של הגולש וגם לפי היכולת הראשונית שמתלווה לזה. 2. גלשן - רצוי בהתחלה גלשן שיהיה לו נפח מספיק טוב ואחיזה טובה במים. בעבר היו גלשנים בגודל 1.70, כך לפחות התחלנו, היום ניתן כבר להתחיל בגלשן באזור 1.50 אבל שוב בנוגע לזה חשוב להתאים את זה גם למשקלו של הגולש. בעיקרון, ככל שהגלשן יהיה יותר רחב כך יהיה יותר קל בתחילת הלימוד בגלל שאנחנו לומדים גם לשלוט עדיין במצנח ולהוסיף לזה גם גלשן זוהי קואורדינציה שלוקחת קצת זמן לפתח את השליטה בשילוב בין הגלשן למצנח ולכן ככל שהגלשן יהיה יותר מציף מעל המים (בעל נפח) ההתחלה תהייה לנו יותר כדאית מבחינת הטכניקה ובכלל מבחינת ההרגשה שאנחנו מצליחים. בהמשך כשכבר לומדים לגלוש ומתחילים לחדד (=לחזור לאותה הנקודה) ניתן כבר לרדת לגלשן באזור ה- 1.40 או אולי פחות (תלוי גם בימים שאנחנו בוחרים לגלוש מבחינת תנאי חוזק הרוחות). 3. טרפז (אליו מתחבר המוט היגוי של המצנח) - קיימים היום 2 סוגי טרפזים- טרפז ישיבה וטרפז מותניים. למתחילים מומלץ טרפז ישיבה שמתחבר בין המפסעות. מאוד חשוב לבחור טרפז כי הוא קובע לנו את הנוחות במהלך הגלישה אז לא כדאי להתפשר גם על המחיר אם צריך. 4. אביזרי בטיחות למתחילים: קסדה, אפודת ציפה/אפודת מגן, ליש לגלשן שלא יברח (לא כל כך מומלץ, אם אין ברירה רק בתחילת הלימוד וברגע שלומדים לחדד עדיף להורידו כי הוא עלול להוות בפעמים מסויימות סכנה לגולש). אשמח לענות על עוד שאלות, :) חגית עוז

kiteaway

New member
התשובה של חגית טובה

חגית תמצתה לך את כול מה שצריך לדעת לגבי להרגיש מה נוח ומה פחות,זה כבר עענען של ניסוי ותהיהי,היון יש לך את האפשרות לבדוק לפני שאתה קונה,אנחנו נישמח לאפשר לך לנסות את כול סוגי הקיטים והגלשנים שאיתם אנחנו עובדים וכך תגיע לתשובה האמתית מה נוח ונכון לך 098666991 בהצלחה

hagitoz

New member
תודה ל- KITEAWAY ../images/Emo8.gif

באמת קיבלת תשובה מושקעת מבחינה תיאורטית ועכשיו כפי שאתה רואה בית הספר של עמית ענבר Kiteaway מזמין אותך לנסות את כל סוג הקייטים והגלשנים - נשמע אחלה! שיהיה בהצלחה ואני אשמח לקבל עדכונים, תודה חגית עוז

למעלה