מתחילים לנסות..

TZIPI29

New member
מתחילים לנסות..

היי בנות,
אז אני ובן זוגי החלטנו להתחיל לנסות.. אין לנו ילדים עדיין..
עשינו בדיקות גנטיקה ואת כל ההכנות הדרושות והשאלה שלי היא איך מתנהגים מרגע שמתחילים לנסות..
האם אפשר להמשיך אורח חיים רגיל? לאכול אותם הדברים? לעשות כושר באותה הצורה? (מתאמנת כ-3-4 פעמים בשבוע במכון כושר.. אירובי ומשקולות)
ומתי הכי נכון להתחיל את הבדיקות? ברגע האיחור במחזור פשוט לקבוע תור לרופאה?
אשמח להכוונה בשלב הראשון והמבלבל הזה :)
תודה!

haych

New member
ממשיכים כרגיל

הרי לא תעצרי את החיים שלך לתקופה לא ידועה. יכול להיות שיקח לכם קצת זמן להכנס להריון, חבל למנוע מעצמך דברים שאת אוהבת בלי שתיהיה לכך סיבה ממשית.

כשיש איחור במחזור את יכולה לבקש הפניה מהרופאה לבדיקת בטא - בדיקה שמזהה האם הורמון ההריון קיים בגוף שלך ובאיזה ערך. אבל אני הייתי מציעה לך קודם לעשות בדיקת הריון ביתית, לפעמים קורה שהמחזור מאחר קצת בלי סיבה ממשית, אני באופן אישי פחות אוהבת לרוץ ישר לרופא. אם הבדיקה הביתית חיובית, אז את יכולה (או לא. זה ממש לא הכרח) לעשות את בדיקת הבטא. יומיים אחרי בדיקת הבטא כדאי לעשות בדיקה חוזרת כדי לראות שההורמון עולה באופן תקין.
דופק אפשר לראות בסביבות שבוע 6-8. בין לבין אין יותר מדי סיבות לראות רופא - אפשר ללכת ל US כדי לבדוק האם יש שק הריון, קוטב עוברי וכו', אבל זה בעיקר תלוי ברמת הלחץ והסבלות שלך.

שיהיה בהצלחה והלוואי שילך בקלות :)

TZIPI29

New member
מה לגבי הספורט?

האם אפשר להמשיך להתאמן כרגיל? האימונים שלי הם יחסית בעצימות גבוהה, דופק, משך זמן, אימוני משקולות.. האם זה עלול לפגוע בניסיונות או שגם ככה בתקופה שעד האיחור במחזור אין סיבה לדאגה?
זו תקופה כזו לא ידועה וברורה, והייתי שמחה להיות כמה שיותר מודעת ומוכנה :)

אם את במשקל תקין ורגילה לאימונים האלה אין סיבה להפסיק

זה לא אמור לפגוע בסיכויים. כמובן בהנחה שאחוזי השומן שלך לא נמוכים מדי והמחזור סדיר פחות או יותר.
ולגבי הרגלים בתק' הניסיונות- למעט אם את שותה אלכוהול על בסיס יומיומי/מעשנת המון/עושה סמים אני לא חושבת שיש צורך לשנות משהו עד לקבלת הפסים.
בהצלחה

לדעתי

אין צורך לשנות דרסטית את אורך החיים..תמשיכי רגיל עד לקליטת הריון.
בהריון כמובן עדיף להימנע משתייה\עישון כול דבר ואם את רגילה לפעילות ספורטיבית מסויימת אפשר להמשיך אך להוריד מעט הילוך.. חברה שלי התאמנה עד שבוע 30.
אה ומומלץ לאכול סלק לפני הביוץ ואננס אחרי..זה מה שאומרים :)
&nbsp
שיהיה בהצלחה

למעלה