מתחילים לבנות

הילה דו

New member
מתחילים לבנות

שלום לכולם, אנחנו מתחילים בתהליך של בנייה בקרוב, וצריכים לבחור קבלן מפתח. אני אמורה להתחיל ללכת לראות מחירים פחות או יותר של חומרים ואביזרים שצריכים להיות כלולים במחיר כדי לסכם כמה שיותר מראש (חוץ ממטבח שאותו נעשה בנפרד). בכלל, אני צריכה להכין לי רשימה של כמה שיותר "החלטות ". מה שחשבתי בינתיים: רשתות כן או לא? ואיפה? איזה חלונות? איזו זכוכית? איזה קרמיקה לרצפה ואיזה גודל? איזה מזגנים ואיפה? איזה דלתות? איזה מדרגות ואיזה מעקה?... מאמבטיות ומקלחונים עם אגניות או ריצוף.?נמהיסיון שלכם - מה שכחתי?

פיטנגו4

New member
פרוגרמה

רשתות על החלונות?! עכשיו? ומה עם דברים יותר בסיסים???? רשימה מקוצרת של החלטות: כמה אנשים יגורו בבית וביאלו גילאים? כמה חדרי שינה? אם קומות - אז מה החלוקה של חדרים בין הקומות? בנית מעטפת? מה אופיו של המטבח וגודלו? חדר ארונות או ארון קיר? שירותי אורחים - איפה? מיקום הבית על המגרש גובה, זוית הצמדה? חלונות - איפה וכמה? חצר שירות? כמה הגינה משמעותית לכם? יש עוד אלף החלטות לפני שמחליטים על זוכית בידודית או טריפלקס... בשביל לעזור לכם קיים אדריכל.

הילה דו

New member
אבל את זה כבר יש לנו..

התוכנית כבר מוכנה (אם זה מעניין: 180 על 400, שתי קומות, זוג עם שני ילדים ומחשבות על שלישי...) אני שואלת על מה שאני צריכה, וכרגע מה שאני צריכה זה החלטות על דברים כמו רשתות כן או לא... האדריכל לא יעזור לי בהחלטה על סוג הריצוף וגודל האריחים.

פיטנגו4

New member
בירושלים או אילת?

רשתות צריך רק איפה שיש זבובים או יתושים. בישוב שלי זה בכלל לא שאלה, זה ממש חובה, כי אנחנו סובלים מיתושים. אם אתם בהרחבה של קיבוץ, קרוב לרפתות, לבריכות דגים, או למאגרי מים גדולים - חייבים רשתות. בידוד נגד טמפרטורה חשוב בירושלים ובצפת, או לחלופין - אילת. בידוד נגד רעש חשוב אם את בקרבת כביש ראשי, או שבסביבה שלך יבנו הרבה ב5 שנים הקרובות. ריצוף תלוי בסוג המשפחה (ילדים? בע"ח?) ובטעם האישי... אם אני אומר רצפה בהירה מט 40X40 באלכסון ואת אוהבת כהה ומבריק 60X60 וישר? קשה לי להאמון שהאדריכל לא מתכנן את המדרגות והמעקה ! זה תפקידו וזה חלק מתוכנית ההגשה. אני יכולה לעזור במחשבות על השלישי : א. צריך "קצת" יותר מאשר מחשבות. ב. מומלץ ! אין-אין-אין כמו שלישי!

הילה דו

New member
האזור הוא השפלה

מה שהתכוונתי לא היה שמישהו כאן יגיד לי איזה סוג מרצפות צריך... אלא רק אילו נושאים אני צריכה להחליט לעצמי לקראת המו"מ עם הקבלן. כלומר, עצם זה שאני צריכה לבוא עם כיוון למרצפות-רשתות-אמבטיות וכו'... האדריכל צייר מדרגות בתוכנית, אבל לא דיברנו עוד על מעקה. בכל מקרה, זו בחירה שלי אם המעקה יהיה מעץ או מברזל, לא? לגבי הגינה למשל, שאני מבינה שזה התחום שלך, מה אני צריכה להכניס לחוזה עם הקבלן? ולגבי השלישי - עכשיו, שנעבור לבית גדול, זה ממש חובה לעשות אותו! מה, סתם נבנה חדר?...

fireman

New member
מה שאתה מנסה להשיג כאן יעלה לך בסופו של

דבר במפח נפש גדול כי הסכם עם קבלן מתפח צריך להגיע עד לרמת הידיות בדלתות, עד לרמת היצרן שמייצר את המפסקים בלוח החשמל, דרך יצרן השקעים, סוג האלומיניום, צבע, סוג התריס, כן רשת או לא רשת,סוג הצבע בקירות וסוג הצבע בתקרה וכוליי וכוליי..... את זה את לא יכולה לעשות מעצות של אנשים באינטנרט עם כל הכבוד. את צריכה מלוה\יועץ שידע להכין את חוזה ההתקשרות מול קבלן המפתח והוא יהיה יועץ מטעמכם שתפקידו לדאוג לאינטרסים שלכם. בהצלחה

פיטנגו4

New member
איך אני יכולה לנחש?

בחיי שאין לי חוש נבואי
אני לא ידעת שום דבר על הגינה שלך, אז איך לדעתך אני יכולה לנחש מה לדרוש מהקבלן? אני ממליצה לכם, כמו שהמלצתי לאחרים, לקחת יועץ נוף כבר בשלב הזה (אני לא מהאזור, ככה שזו לא פרסומת אישית). שינוי תכנון על הניר זה זול, כאשר הבית בנוי והעובדות יצוקות בשטח - זה יקר וגם בלתי אפשרי. יעוץ נופי של אדריכל נוף או הנדסאי אדריכלות נוף זה לא רק איפה לשתול איזה עץ, כפי שכולם טועים לחשוב, אלא גם יעוץ בנושא מיקום בית על המגרש, זוית, מיקום פתחים כיוונם וגודלם, גובה 00 של רצפת הבית , שבילים, רחבות חוץ, חומות וגדרות, פילר, שערים, פרגולות, חשמל ואינסלטציה לגינה, שיפועים, ניקוזים, מיקום מרזבים.

avi5199

New member
זאת לא בחירה שלך !

ברוב המיקרים קבלן המפתח נותן לך מעקה שהוא החליט (הכי זבל כמובן), ואם את רוצה להחליף, הוא מזכה אותך במחיר מצחיק, ואת משלמת על המעקה שבחרת, הרבה יותר ממה שהיית משלמת אם הית זורקת את המעקה שהוא מתקין לך וקונה חדש בעצמך. וכך הוא מרויח פעמיים על כל שינוי שאת עושה במפרט.

הילה דו

New member
ואי אפשר לכתוב בחוזה

שתמיד אני יכולה להביא מוצרים בעצמי אם אני לא רוצה את המוצר שהקבלן מביא? או שהאחריות על המוצרים היא שלי והוא רק המבצע?

צימעס

New member
ואי, אבל זה בלי סוף החלטות!

אצלינו, כל ההחלטות האלה מבוצעות עם הארכיטקטין, מיעוטן עם המפקח. אני ממליצה לך בחום (מנסיון של חברים, וגם כי השורה הראשונה שכתבתי) לא לסגור עם קבלן מפתח, אלא עם מפקח.

avi5199

New member
בהתחלה אני ניסיתי לקבל הצעת מחיר מקבלני מפתח

בהתחלה אתם מקבלים הצעה מאד מאד זולה ומפתה. כשאתם יושבים על המפרט הסופי ומגיעים לפרטים פתאום מתגלות תוספות, מתברר לכם שהקבלן ניסה לתת איכות גרועה, הרבה דברים הוא לא החשיב, בניגוד לסיכום הראשוני שלכם, ואז המחירים תופחים ובסוף זה יוצא יקר הרבה יותר ממה שחשבתם בהתחלה.

avi5199

New member
אני לא ממליץ על קבלן מפתח

הרבה מאד נופלים עם קבלני מפתח והרבה מיקרים נגמרים בבתי משפט. בכל אופן אם את מתעקשת על קבלן מפתח תדאגי למפרט מאד מאד ברור ומפורט, כולל יצרנים, אל תסכימי שהמפרט יכלול אפשרויות של תחליפים שלא יהיה כתוב שם תחליפי או דומה על שום דבר. את צריכה ללכת ולראות כל פרט שהקבלן רושם במפרט ומה האלטרנטיבות. וזה מאד קשה להגיע למפרט טוב ומפורט לפני תחילת הבניה , וכדאי להעזר ביועץ נאוטרלי שהוא מעצב פנים ו\או ארכיטקט וכ"ד. דברים נוספים שאת צריכה להקפיד: .1 לקחת עורך דין שלך, שייצג אותך בלבד. 2 . לא לתת כסף בלי לקבל תמורה ו\או בלי לקבל ערבות בנקאית או צ'ק בנקאי ( לא הבטחות, אלא צ'ק\ערבות בנקאית בייד לפני שאת נותנת לו את הכסף). 3. לברר על הקבלן כל מה שאת יכולה, לדבר עם כמה שיותר לקוחות שלו מהעבר. 4. אם מדובר ברכישת מגרש, לברר בטאבו על הנכס, תוציאי נסח טבו בעצמך ולא לסמוך על הצילום שאצל הקבלן., לברר בעיריה ובוועדה המחוזית\מקומית אם אין בעיות, עיקולים ומיסים על הנכס הזה. יש חברה של חוקרים פרטיים שמבצעים בדיקות כאלה מאד מומלץ לבצע את זה. 5. תכללי בחוזה של הקבלן סעיף של אחריות לאחר תקופת בדק,ו שיהיה כתוב שאת מזמינה חברה לבדוק את הנכס ושהוא חייב לתקן את כל הליקויים שהם ימצאו . בכל זאת אני לא ממליץ לבנות עם קבלן מפתח אלא עם מפקח בניה, וקבלני משנה. אם המפקח טוב לא יהיו לך שום בילבולי מוח והבניה תהיה איכותית הרבה יותר .

למעלה