מתחילים ומתקדמים

מתחילים ומתקדמים

שאלה לי - מה מבדיל רוקדים "מתחילים" מ"מתקדמים" - האם אך ורק הותק? או גם היכולת? האם בחוגים למתחילים נוטים ללמד ריקודים ישנים יותר, על מנת שהרוקדים החדשים יכירו בהדרגה ולפי סדר מסויים את הריקודים, או שהדגש הוא על לימוד ריקודים פשוטים יותר, בהנחה שהרוקדים החדשים יתקשו בתפיסת ריקוד שצעדיו מסובכים יותר? הסיבה שאני שואלת היא הודעה שכתב כרמל עזרא, כמדומתני, לפני זמן מה, שבה ציין כי הוא מסווג עצמו כרוקד ברמת בינוניים, וזאת משום שאינו מכיר את הריקודים החדשים. הדבר עורר בי את התהייה - באיזו רמה אני? אני רוקדת קרוב לעשר שנים, והתדירות משתנה לפי התקופה... בשנה האחרונה התדירות נמוכה למדי - אחת לחודש-חודשיים. עקב כך גם אני לא מכירה רבים מן הריקודים החדשים. מצד שני, מעולם לא הגעתי להרקדה של מתחילים.. נתברכתי ביכולת תפיסה טובה, אל מול סבלנות די נמוכה ללימוד, כך שמההתחלה הגעתי אך ורק להרקדות מתקדמים - למדתי את הריקודים שלמדו שם, ואת הריקודים שהיו כבר מנת ידיעתם של חברי החוג - למדתי מההעתקה, כך ש-90% מהריקודים שאני יודעת היום, לא למדתי באופן מסודר. גם היום, כאשר אני מגיעה להרקדה אני פשוט מעתיקה חלק מהריקודים שאיני מכירה, לרוב בהצלחה בלתי מבוטלת (הצלחה, כלומר שעד סוף הריקוד אני כבר שולטת בו לחלוטין, וכמו כן - אינני דורכת על אנשים או נתקעת בהם במהלך ההעתקה). אז באיזו רמה אני?

בסיס טוב, זה כל השוני.

שלום לך בריזה. אנסה לענות לך, כמיטב הבנתי, ותפיסתי את הנושא. אכתוב כמובן רק בשמי, והדרך בה אני עובד, כנגזרת מתוך אותה הבנה. אצלי בחוג למתחילים, אני מתחיל ללמד את הצעדים הבסיסיים, 1. את ההליכה לפי קצב נכון,( 3/4, 4/4, 2/4, וכו..). 2.צעדת חילוף. 3. צעדת שיכול חילוף. 4.דילוגים, דילגוגים, ניתורים, קפיצות. 5.צעדה תימנית, וצעדה תימנית במהירות כפולה. 6. סיבובים ימינה ושמאלה, בקצב שונה. 7.פניות לכל הכיוונים, ופניות ציר. 8. קו ההתקדמות, מרכז מעגל, וכו.. 9.צעדות דבקה, וצעדות ואלס. 10. ועוד כהנה וכהנה כבסיס למתחילים. כשכל השפה המיקצועית, השמות, והמונחים ברורים לרוקדים, קל יותר למדריך ללמד ריקוד, כי הרוקדים יודעים על מה הוא מדבר, וקל גם לרוקדים ללמוד, כי הם מבינים את המדריך. זו הסיבה שבחוג מתחילים, מלמדים ריקודים יסודיים, בהם מופיעים האלמנטים הראשונים, אותם למדו עכשיו, ועם הזמן והמיומנות, לומדים וריאציות שונות, ריקודים יותר מתקדמים, יותר מורכבים, יותר מהירים, יותר ארוכים מבחינת מ"ס החלקים, וזו כל התורה במעבר בין המתחילים לבינוניים, ולמתקדמים, למרות התפיסה הרווחת,( בחלקה נכונה), שמתקדמים הם אלה ששולטים טוב בכמעט כל הריקודים, של כל הזמנים, אם נוסיף להם את הידע, גם בשפה המיקצועית, סביר להניח שהתפיסה לגבי המתקדמים, תהיה יותר רלוונטית. ושלא תטעי, יש הרבה רוקדים שהם במתקדמים, ששולטים טוב בחומר, אבל לא רוקדים נכון את הצעדים, בשבילי הם לא מתקדמים. רוקד טוב בשבילי, זה רוקד שיודע נכון את הצעדים, ממחיש זאת ברגליו, מבצע נכון את הריקוד, מקווה שהצלחתי במעט להבהיר לך את ההבדלים, ואם הצלחתי, אז סווגי את עצמך, לאיזה רמה של רוקד הינך. ערב טוב. יום טוב.

CARMEL EZRA

New member
לבריזה. שלום לך. כמובן כל מה שכתב

יום טוב היא התשובה הנכונה והאמיתית. את בחורה מאד נבונה ואמורה להבין ולהסכים עם כל מילה שיום טוב כמדריך מקצועי בדרגה גבוהה כותב לך. עד עכשיו רקדתי רוב הזמן במשך 27 שנים בעיקר בהרקדות קטנות כאשר המדריך הסביר בצורה יסודית את הריקוד לאורך כל השלבים שלו וחזר להסביר אותו גם בשבועות שלאחר מכן ובנוסף לכך במקביל אני קראתי בכתב את כל רישום של צעדי ריקוד שלמדנו ותרגלתי בבית. ביום א השבוע הייתי לאחר תקופה ארוכה שלא רקדתי בהרקדות גדולות בלב הפארק באולם שגם יום טוב הרקיד בו ביום ג ומה ראיתי. ראיתי שכל הרוקדים יודעים לרקוד את כל הריקודים החדשים והמסובכים שנחשבים לקשים לקליטה. בחוג הזה המדריך נמצא באמצע ובכל רם רוב הרוקדים לומדים רק משמיעה את הריקוד. את המדריך כמעט ולא רואים.אחרי ההסבר של הריקוד כולם רוקדים וכמובן שכל אחד מסתכל על הרוקדים שלידם ונוצרת מין דינמיקה כזאת שכולם לומדים ומעתיקים מכולם.אחד קלט את הקטע הראשון ,השני קלט את הקטע האחר וכך הלאה.כאשר המוסיקה ברקע אז אם צריך להסתובב כולם מסתובבים כאשר בני הזוג צריכים להתרחק אחד מהשני אז מתרחקים כמובן לפי קצב המוסיקה וכך הלאה כולם יודעים לרקוד גם אם הם רוקדים לא ותיקים. אני כמובן שלא יודע טוב את הריקודים החדשים אז גם אני מעתיק מהם והחגיגה שלמה ושמחה. הם תמיד יודעים מתי לפנות ימינה מתי שמאלה מתי להסתובב מתי להיכרך. בקיצור הם" רקדנים מיומנים" ורק אני רוקד בינוני ולא מיומן כי כל הזמן אני מחפש את הצעדים הבסיסיים ולא תמיד אני יודע איזה תרגיל אקרובטי שהיוצר הכניס בריקוד. אין ספק שנהינתי באותה הרקדה כי רקדתי הרבה ריקודים תוך העתקה ואם אמשיך בחוג הזה אז גם אני אהיה "מיומן ורוקד מתקדם" כמו שאר הרוקדים.כמובן שעלי להחליט מה יהיה ההמשך.בריזה ,כיוון שאת מוכרת לי מהפורום כבחורה חכמה וכל מילה שלך במקומה אז כמובן שגם את נחשבת לרוקדת מתקדמת בחוג למרות שאת רוקדת לעתים רחוקות. לסיכום אני כל הזמן הייתי מבולבל ולא הבנתי מה קורה עד שהיום יום טוב פתר לי את התעלומה הזאת של רוקדים מתחילים בינוניים ומתקדמים. אני מקווה שהצלחת להבין אותי למרות שכתבתי באריכות

צודה לכם על התגובות

תודה רבה, יום טוב, על התשובה וההתיחסות המפורטת. תודה גם לך עזרא - רק הערה קטנה בנוגע למשפט הראשון שכתבת: אני לא "אמורה" להסכים עם כל מילה של אף אחד, מקצועי ככל שיהיה ודרגה גבוהה שלא יהיה. מקצועיות הדובר תגרום לי להתייחס לדבריו ביתר כובד ראש כדברים שנובעים ממקור מהימן, אך בוודאי שלא אתייחס לדבריו של אף אדם כ"דברי אלוהים חיים" - אני אחליט בסוף למה אני מסכימה ולמה לא.

צודה=תודה

"דרגה גבוהה שלא יהיה"=בדרגה גבוהה ככל שיהיה. זה מה שקורה כשאני כותבת הודעה בפורום, ומדברת בטלפון בו זמנית.

CARMEL EZRA

New member
ליום טוב ידידי. טודהרבה לך על המידע

שכתבת. גם אני חשבתי כך והיו לי רגשי נחיתות איך זה שרוקדים רבים שרוקדים רק שנה אחת ויודעים לרקוד את כל הריקודים המסובכים לפעמים מזלזלים בי ואני לא יודע לרקוד ריקודים חדשים רבים והם יודעים את כל הריקודים החדשים על ידי לימוד משמיעת המרקיד בהרקדות גדולות כמו ברעננה היכן שאתה הרקדת בלי לראות את המדריך. לדעתי הצעדות הבסיסיות לא מענינות רבים מהם.ורוקדים איך שבא להם את כל הריקודים המסובכים ביותר ממש בקלות ובלי שום בעיות הכל לפי שמיעת קולו של המדריך ולפי העתקה מהשכן. לא משנה אם זה שיכול חילוף או חילוף שיכול כי הקצב הוא אותו הקצב ולא משנה אם מסתובבים בשתי צעדות חילוף או בארבעה צעדים העיקר שמסתובבים ולבן הזוג לא מפריע אז הם נקראים "רוקדים מתקדמים" והקליטה שלהם מהירה. אין להם סבלנות לחוגים של המתחילים אלה כנראה אין להם קליטה וצריכים ללמד אותם ריקוד בקצב איטי פעמיים ואולי שלוש פעמים.מסכנים הרודים האלה של המתחילים עד שילמדו סוף סוף לרקוד יעברו 27 שנים כמו שלי עברו.

רגשי נחיתות? נשמע לא טוב ידידי.

עזרא היקר שלום לך. אתה אמור להגיע להרקדה, ולהנות ממנה בדרכך. השמחה בלב, אינה קשורה באיך אחרים רוקדים. רקוד לך, בקצב שלך, בידע שיש לך, בכיף שלך, בזמנים שלך, ובהנאה שלך. שאחרים ישתוללו, יטעו, יעשו אקרובטיקה, וכו´.. הם יהנו בדרכם שלהם, ואתה תהנה בדרכך שלך, לעולם ידידי אל תרגיש, רגשי נחיתות. תחשוב חיובי, כמו למשל: אתה רוקד טוב ונכון, ואתה גם נהנה מזה. ועל זה נאמר: יותר מזה אנחנו לא צריכים. המשך לרקוד ולהנות, כי בזה כוחנו. בידידות. יום טוב.

תגובה ל"רגשי נחיתות"

אני שמח שזו המלצתך, לרקוד ללא רגשי נחיתות. הבעיה היא לא עם אלו שחושבים שהם לא יודעים, אלא עם כאלו ש"בטוחים" שהם יודעים. רוקדים במרכזו של כל מעגל, ו"מנחילים" את מורשת הצעדים הלא נכונים לכל אלו שרוצים להעתיק ממישהו שיודע.

ראפ תימני - כמה שאתה צודק !!!

שלום לך ראפ תימני. גם בחוגים שלי יש את הבעיה המטרידה הזו. זה הציק לי המון זמן, וחיככתי בדעתי לא מעט, מה עושים? ומשגמרתי אומר והחלטתי, עשיתי מעשה. בערב אחד, עצרתי את ההרקדה בשיאה והודעתי במיקרופון: רוקדים יקרים, המעגלים הפנימיים נועדו לאלה שרוקדים נכון, כדי שאלה שאינם בטוחים בצעדים, או אינם מכירים טוב את הריקוד, יוכלו להעתיק נכונה את הצעדים, ולהעזר באלה שרוקדים לפניהם, אנא נסו לישם זאת, ויוקל לכולנו. עד כאן לשון ההודעה. לאותו ערב, זה עשה את שלו ובגדול, אך שבוע לאחר מכן, המצב חזר לקדמותו, כאילו לא היו דברים מעולם. מאז הבנתי, שהאנשים רוקדים היכן שכיף ונוח להם, חלקם במעגלים הפנימיים, וחלקם בחיצוניים, ואני האחרון שאפריע להם בכיף הזה. מאז לא חזרתי כמובן על הודעתי, ועולם כמנהגו נוהג. אגב, התופעה נפוצה כמעט בכל החוגים. אני מנסה למזער את התופעה, בכך שאני נוכח הרבה במרכז המעגל, וכל פעם שאני עושה זאת, אני סוחב אתי רקדנים טובים פנימה למעגל. שבוע טוב לך. יום טוב.

קיימת אכן תופעה

של רוקדים המעתיקים ריקודים ותוך כדי "מאלתרים", מתוך הנחה שמה זה כבר משנה - כמו שכתב עזרא - "העיקר שמסתובבים"... מסיבה זו המלצתי למעתיקים למיניהם - "לשים עין" על 4-5 רוקדים בהרקדה שרוקדים באופן מדויק את הצעדים - ובכל הרקדה יש כאלה, ולהקפיד כשמעתיקים ריקוד להעתיק רק מאלה.

CARMEL EZRA

New member
לבריזה. כתבתי קודם שאת נבונה ואכן

את צודקת במה שכתבת. גם אני השתדלתי לחפש ומצאתי מספר רוקדים שאני מכיר אותם כרוקדים טובים ומעתיק מהם.

רמת הרוקדים

רמה,בכלל בכל שטח,לא שייכת למשך זמן העוסק בדבר,אם את/ה עושים כל דבר באהבה ורצינות (לא כמו רובוט מתוכנת)משתבחים עם העשייה (כל אחד בקצב שלו,בריקודי עם מומלץ לעבור את המתחילים צעד ראשון ,בבחינת בנין יציב נבנה על בסיס איתן

למעלה