מתחילים בהתחלה...

ExtraSi

New member
מתחילים בהתחלה...

בעל שנות ניסיון רבות בסביבת מיקרוסופט בכלל, ו NET. בפרט, מעוניין ללמוד במקבים לפתח אפליקציות גם לאייפון,
להלן מספר שאלות בסיסיות להבנה ראשונית, אשמח למספר הבהרות:

1. האם XCODE זו סביבת הפיתוח ל iOS, בדומה ל Visual Studio לסביבת מיקרוסופט?
2. האם ניתן לפתח על PC (לדוגמא, תחת סימולטור), או שחייבים לרכוש ולעבוד על Mac?
3. האם יש צורך לשלם לאפל 100$ כל שנה כדי לפתח ל iOS? במידה וכן, מה מקבלים תמורת התשלום?
4. האם הפיתוח ל iOS הוא פיתוח יחיד שרץ על כל הפלטפורמות (אייפן/אייפד/אייפד מיני וכו'), או שהוא פר מוצר?
5. האם יש Tutorials טובים (באנגלית) ומומלצים למתחילים עם iOS (אבל בעלי רקע רב בתכנות)?
6. האם יש פורומים מומלצים עבור מפתחים ל iOS?

כל עיצה/טיפ נוסף יתקבל בברכה.

תשובות 1. כן, בהבדל אחד חשוב שאת Xcode אתה מקבל חינם לעומת Visual Studio שהוא בתשלום.
2. לפי נוהלי אפל, אתה חייב מק. אנשים ברשת הצליחו להתקין כל מיני אמולטורים, מכונות וירטואליות, Hackintosh - תוכל למצוא על זה הרבה חומר אם תחפש. אני לא בטוח עד כמה זה טוב ועד כמה אתה תסתבך בצורה קשה עם כל ההתקנות של זה. בכל מקרה, כדי לפרסם משהו ב App Store כמעט וודאי שתהיה חייב מק. אתה יכול לקנות מק-מיני קטן לצרכי פיתוח.
3. כן. מקבלים רשיון להורדה של מספר תוכנות, כולל Xcode, מקבלים גישה לפורומים שלהם של המפתחים. במידה ואתה מעלה תוכנות ל App Store ל review, זה לא עולה בתשלום נוסף.
4. אתה יכול לכתוב קוד שירוץ על כל מוצר. בפועל, בדרך כלל אם אתה רוצה גם אייפד וגם אייפון אתה תפתח שתי אפליקציות שונות בגלל ההבדל העצום בגודל המסך, זה בדרך כלל מחייב UI אחר.
5. -ו- 6. יש הרבה, הגישה גם למידע וגם לפורומים היא דרך ה Apple Developer Portal שאתה מקבל כשאתה נרשם לתוכנית המפתחים (ומשלם $100), ובטח חיפוש באינטרנט ימצא לך עוד הרבה חומר.

ExtraSi

New member
המשך:

2. כמה אמור לעלות מיני מק קטן לצורכי פיתוח? מניסיוני דווקא מחשב פיתוח צריך להיות חזק.
3. אני חייב בתשלום 100$ או שזו רק אופציה? האם זה חד פעמי או שנתי?
4. נכון, הכוונה שלי היא פרט ל UI, האם פיתוח שאר החלקים הוא זהה, או שצריך לפתח באופן נפרד.
5+6. וכרגע ללא Apple Developer Portal, האם יש פורומים מומלצים ומדריכים מומלצים ברשת שאתה יכול להמליץ?

תשובות 2. לא יודע, תבדוק ב zap. את המחשב שלי קנה המעסיק, לא שילמתי עליו מכיסי...

3. אתה לא יכול לזוז סנטימטר בלי זה. לא תוכל להוריד את כלי הפיתוח, לא תוכל לקמפל, ולא תוכל לטעון את הקוד שקימפלת למכשיר. זה $100 לשנה.

4. פיתוח שאר החלקים הוא זהה, הקרנל וה API-ים הם זהים. כמובן שלמכשירים שונים יש יכולות שונות, כך שאם אתה מנסה להשתמש בפיצ'ר שלא קיים במכשיר מסוים אז זה לא יעבוד לך.

5,6 אני לא מכיר. נסה לחפש.

רק למען הסדר הטוב: אני עובד בחברה שמפתחת (בין היתר) אפליקציה לאייפון, אולם אני עצמי אינני מפתח אייפון. יש לי מק וסביבת עבודה מלאה מותקנת עליו, ואני מקמפל לאייפון וטוען עליו, אולם עיקר העבודה שלי היא בפיתוח השרתים וה back-end שלנו. אני למעשה לא מתמצא יותר מדי בפיתוח לאייפון עצמו.

יש עוד כמה נקודות שאולי לא חשבת עליהן:
1. פיתוח לאייפון נעשה בשפת Objective C, שהיא אחת השפות הכי מוזרות ולא-קריאות שראיתי. אחד הדברים שאתה יכול לנסות להתחיל ממנו זה ללמוד את השפה הזו. אפשר לפתח בה גם על ווינדוס ועל פלטפורמות אחרות, בלי קשר לאפל, רק כדי להבין את הסינטקס. אפשר באייפון לכתוב גם ב C, ב ++C, ואפילו באסמבלי, אבל אם אתה רוצה לעשות UI או לקרוא ל API-ים כלשהם של מערכת ההפעלה או הפלטפורמה והפריפריאלים שלה (חיישנים וכו'), זה חייב להיות כתוב ב Objective C.

2. אתה לא יכול לקחת תוכנה שכתבת ולהריץ אותה על כל מכשיר. אתה צריך להגדיר מכשירים ספציפיים לפיתוח ורק עליהם תוכל לטעון קוד משלך. הפצה רחבה זה רק דרך ה App Store ואחרי אישור של אפל.

ExtraSi

New member
תודה רבה ושאלה אחרונה:

למרות שאולי אני חוזר על עצמי:

אני מעוניין לנסות לפתח ספציפית על אייפון,
ואני מעדיף לפחות בתור התחלה, אם אפשר, בלי לרכוש מאק ולשלם לאפל (או לפחות רק בלי לרכוש מאק),
אין לי בעיה שבשלב זה לא אוכל להפיץ את האפליקציה דרך App Store,
ואפילו בתור ממש התחלה אפשר להסתפק בסימולטור של XCODE, ולא לבדוק את האפליקציה על המכשיר שלי.

האם זה אפשר ללא רכישת מאק ו/או רישיון מפתח?

BravoMan

Active member
אענה לך כאן, כי זה בכל זאת הפורום המתאים

יותר לשאלה שלך:

אתה אמור להיות מסוגל להוריד את XCode מתוך חנות היישומים ב-Mac OS בלי לשלם ל-Apple, ואאל"ט יש אצלה אפשרות ליצור חשבון מפתחים חינמי, שמוגבל בכך שאינו נותן לך להריץ יישומים על מכשיר אמתי או להעלות אותם לחנות.

ייתכן שיש עוד מגבלות שאיני מכיר.

כמובן, שלא תוכל להתחמק משימוש ב-Mac OS, וכאן האפשרות הכי זולה (עדיין תצטרך לרכוש את המערכת אם אינך מעוניין לעבור על חוק זכויות יוצרים) היא משהו שנקרא "האקינטוש" - התקנת Mac OS על חומרה שלא מבית Apple.

עקרונית, אין הבדל חומרה בין Macים חדשים לכל מחשב רגיל שאתה קורא לו PC (הכל "Intel Inside"), אם כי תמיכה של Mac OS בחומרה מאוד מוגבלת, אפילו בכרטיסי מסך, כי היא נבנתה מראש לסט מאוד מצומצם של מחשבים.

אז כמו שאמרתי קודם, גש לפורום 608 - פורום מק, שם מכירים את הנושא ויוכלו לעזור לך.

בהצלחה!

פרסאוס

New member
עוד כמה תשובות

אפשר להתקין האקינטוש ולהשתמש בסימולטור.
הסימולטור כשמו כן הוא, סימולטור ולא ייתן מענה מלא.
דברים שיעבדו עליו לא תמיד יעבדו על מכשיר אמיתי וההפך.
אפשר להריץ אפליקציות שנכתבו בהאקינטוש על מכשיר פרוץ.
XCODE הוא חינמי, אבל אין מה להשוות לvisual studio
חובה לקנות מק? כן, מה לעשות. אחרת תהיה בפיגור תמידי של סביבת העבודה
ותאמין לי, אתה לא רוצה לעשות את זה.
Objective C היא שפה מיושנת שאפל עדיין נאחזים בה. למה? כובע.
תתכונן להרבה מפחי נפש, תלוי מאיזו שפה אתה מגיע. אבל אם אתה בא מ C#
שזו שפה יפיפייה ומבנית לעילא, כאן זה ההפך הגמור.

למעלה