מתחילה...

מתחילה...

היי כולן, פעם ראשונה שאני נרשמת ומשתתפת באופן אקטיבי בפורומים מהסוג הזה..
מהקריאה הקצרה כאן בימים האחרונים, התחושה שהכי מתחזקת אצלי היא הכח שיש לקבוצה וההבנה הזאת שחוזרת על עצמה בחיים שאין דבר שהמצאתי ושמה שאני עוברת לפחות עוד מישהי עוברת גם..
אז לפני כשבועיים עברנו שאיבה אחרונה (שביעית בשנה וקצת האחרונות) והבנו שעוברים לשלב הבא.
שתי מחשבות שמעסיקות אותנו הן..
הראשונה היא את מי משתפים בכל התהליך.. באוטומט שלי המחשבה הייתה שאם הילד שיהיה לנו לא יידע אז אף אחד מסביבו לא אמור לדעת ושיש לנו אחריות על הילד הזה עוד לפני שהוא נוצר (אנחנו חיים בקיבוץ ובקהילה כזאת שלא חזקה בלשמור על סודות...) לצד זה ככל שעוברים הימים יש לי מחשבה שהתקופה הזאת גם כך לא פשוטה ולהוסיף לכל הסטרס גם את הצורך להסתתר זה מרגיש לי עוד יותר קשה (אני די דברנית בכל מה שקשור לחיים שלי באופן כללי וגם שקרנית לא כל כך טובה, אז להמציא סיפור ולעמוד בו נראה לי מורכב). בכל אופן, אשמח לשוחח עם משהי מנוסה שהחליטה לשתף בתהליך את האנשים סביבה ולשמוע מה דעתכן, גם על הנושא מול הילדים שייוולדו..
והתייעצות נוספת היא בנוגע לתכנית של הדסה בירושלים מול אסותא ראשון לציון.. המלצות, הערות ותובנות יתקבלו בברכה! אני נוטה לכיוון אסותא שמביאים עוברים טריים ולא כל כך רוצה לנסוע למה שנשמע לי קצת כמו טיול מאורגן של עם מכנה משותף מבאס. אבל האם זאת סיבה מספיק טובה? יש עוד דברים שצריך לקחת בחשבון?
אהבה והצלחה על כולנו!!

ברוכה הבאה

קשה לי לענות לך על מי משתפים, אישית הסביבה שלי יודעת, הייתי כל כך מוצפת ושבורה מהידיעה ומדברים שקרו במהלך הדרך שלרגע לא עלתה בי המחשבה לשמור זאת בסוד. בדיעבד כשנוצר הריון והיום כשיש לי ילדה וזה מוחשי זה הרבה יותר מפריע לי מה יכולות להיות ההשלכות של המידע הזה. שאלות בכיוון מפריעות לי מאוד.
לגבי המסלולים, שני המסלולים נחשבים לטובים, תמצאי נשים שמרוצות בכל אחד מהם. את צריכה לעשות עם עצמך חשיבה האם חשוב לך ללכת לרופא מסויים, כמות העוברים המינימאלית שמבטיחים. גם אני לא רציתי לטוס לחו"ל לשם ההחזרה כך שמאוד מבינה אותך. שווה לקרוא את הסיפורים וההמלצות סביב הנסיעה לברנו שנשמעת עיר ממש נחמדה והנסיעה נשמעת כחוויה
איילת

שלום שלום

לאחרונה אני כותבת ממש בצורה עילגת (בכל זאת ילד בן כמה חודשים שלא מאמין בשינה \-:)
לגבי הגילוי אני מזדהה עם מה שאיילת אומרת. אני לא שומרת ולא שמרתי את התרומה בסוד, אבל אחרי הלידה לא מרגישה צורך לספר כמו בהתחלה וחשבתי הרבה על זכותו של הילד לשמור על הפרטיות שלו ושידע לפני אחרים. זה נושא מורכב ובאמת אין תשובה.... מחשבות שיש לי בנושא:
- מניסיון עם 'סודות' אחרים ודומים למדתי שככל שמסתירים כך מגלים יותר/הופכים את הסוד לסיפור ומרכלים יותר. אם מספרים הכל, אין מה לרכל. מוציא לכל הקלפטס' את האוויר מהבלון. כמה שיותר סיפרתי כך היה פחות issue מסביב.
- בהנחה שאומרים לילד שהוא מתרומה, אם מספרים בגיל צעיר הוא בעצמו יספר לכל העולם ואשתו. אם מספרים בגיל מבוגר יותר (בעייתי לטעמי) אז יהיה קשה להסביר למה שמרו על זה בסוד אבל זה לא בושה ואין מה להסתיר. זה מסר קצת סותר ובעייתי והופך את כל העניין לסיפור משמעותי.
- הסביבה מאוד חשובה- במקרה שלי זה התקבל הכי טבעי בעולם (גם אצלי לא היה ממש שבר) ואני לא גרה בקיבוץ, יכולה לדמיין איך זה יכול להיות סיוט.
- מכירה חברה של ילדת תרומה, כבר בשנות ה30 שלה. היא אומרת שתמיד כולם ידעו שהיא מתרומה, לא היה עניין ולא היה לה בעיות בגלל זה.

אני מאמינה גדולה שלכל אחד סיפור החיים שלו והסיפור של הילדים שלנו מתחיל בזה שהם ילדי תרומה. זה לא רע, זה לא טוב, זה לא כלום- זה מה שהם. חלקם יקחו את זה יותר בקלות, חלקם פחות, אנחנו מגיעים ממשפחות שונות, סביבות שונות, וכמובן אופי שוני של הילדים- דווקא בגלל זה לא רואה סיבה להסתיר את מי שהם.

מנור והדסה שניהם מעולים עם הרבה אמהות וילדים צוחקים. אני בוגרת הדסה, נסעתי לבד עם בעלי, ולא בטיול המאורגן (אהבתי את הדימוי), עשינו על הדרך טיול נהדר (הנסיעה עבורי היתה יתרון) ושהינו מעט בברנו שבאמת מאוד מאוד נחמדה. יצא פחות מהטיול המאורגן (ההחזרה היתה בחורף). עוד יתרון זה שיש בחירה של תורמת ממספר תורמות עם יחסית כמות יפה של נתונים. החסרון שאני רואה בהדסה הוא שאם יש החזרה של עובר טרי בברנו חייבים הורמונים (במנור אפשר על בסיס טבעי).

תודה רבה!

המון תודה לשתיכן!!
עזרתן לי לסדר את המחשבות.
אני באמת מרגישה שככל שעובר הזמן ואני משלימה עם המצב שנוצר, לשמור אותו בסוד הוא משהו שנראה לי קשה נורא..
היום שוחחתי עם בעלי על הנושא והוא אפילו חיזק את הנושא כששאל איזה סוג של משפחה אני מדמיינת שתהיה לנו, כזאת ששומרת על סוד כל כך גדול או כזאת פתוחה שמדברים בה על הכל ומתמודדים עם מה שלא יבוא.. (הוא הורס, בעלי!

בקיצור בתחושה שלי היום (אני קצת מתנדנדת בימים אלה אז יכול להיות שמחר יהיה אחרת..) אסותא ולפתוח עם הסביבה..
תודה רבה על השיתוף! (-:

למעלה