לונה בלנקה
New member
מתחילה.....עוגת בנופי אישית
בנופי- קינוח בטעם אלוהי פשוט ללקק את האצבעות. בנופי- חיבור של המילים בננה וטופי מקור המתכון-השפית אביגיל ביסר מתכון של השפית אביגיל ביסר חומרים לעוגה בקוטר 26 ס"מ: לבצק: 2 כוסות קמח לבן מנופה 3 כפות סוכר וניל 150 גרם חמאה רכה 1 ביצה מעט מים, לפי הצורך לעוגה: 1 מיכל שמנת מתוקה 2 שקיות סוכר וניל 10 בננות בשלות 1 צנצנת ריבת חלב או פחית חלב משומר .1 מכינים את הבצק: במעבד מזון או בקערה מעבדים את הקמח, הסוכר והחמאה עד לקבלת תערובת פירורים אחידה. מוסיפים את הביצה והמים ומעבדים מעט ככל האפשר רק עד לקבלת כדור בצק אחיד. מניחים במקרר ל1/2- שעה לפחות. .2 אם משתמשים בפחית של חלב משומר, מבשלים אותו בתוך הפחית הסגורה (בתוך סיר עם מים רותחים) כשעה וחצי. .3 מחממים את התנור ל180- מעלות. .4 מוציאים את הבצק, משטחים אותו בתוך תבנית פאי, דוקרים בעזרת מזלג ומכסים בנייר כסף. מפזרים למעלה קטניות (שעועית או חומוס יבשים). אופים כ20- דקות. מסירים את נייר הכסף והקטניות ואופים עוד מספר דקות עד שהבצק זהוב. .5 מקציפים את השמנת עם סוכר הווניל, עד לקבלת קצפת יציבה. .6 פורסים את הבננות לפרוסות ומסדרים אותן על קלתית הבצק בצורה יפה. מורחים על הבננות את ריבת החלב או החלב המשומר המבושל. מורחים מעל את הקצפת ומחליקים היטב. אפשר לקשט את העוגה בתלתלי שוקולד. .7 שומרים במקרר כשעתיים לפני ההגשה. הערות שלי: אני הכנתי את הבנופי בתבניות אישיות. והרכבתי את הבנופי קצת אחרת. על הבסיס מרחתי את החלב משומר/ריבת חלב מעל שמתי בננות ומעל האת הקצפת.
בנופי- קינוח בטעם אלוהי פשוט ללקק את האצבעות. בנופי- חיבור של המילים בננה וטופי מקור המתכון-השפית אביגיל ביסר מתכון של השפית אביגיל ביסר חומרים לעוגה בקוטר 26 ס"מ: לבצק: 2 כוסות קמח לבן מנופה 3 כפות סוכר וניל 150 גרם חמאה רכה 1 ביצה מעט מים, לפי הצורך לעוגה: 1 מיכל שמנת מתוקה 2 שקיות סוכר וניל 10 בננות בשלות 1 צנצנת ריבת חלב או פחית חלב משומר .1 מכינים את הבצק: במעבד מזון או בקערה מעבדים את הקמח, הסוכר והחמאה עד לקבלת תערובת פירורים אחידה. מוסיפים את הביצה והמים ומעבדים מעט ככל האפשר רק עד לקבלת כדור בצק אחיד. מניחים במקרר ל1/2- שעה לפחות. .2 אם משתמשים בפחית של חלב משומר, מבשלים אותו בתוך הפחית הסגורה (בתוך סיר עם מים רותחים) כשעה וחצי. .3 מחממים את התנור ל180- מעלות. .4 מוציאים את הבצק, משטחים אותו בתוך תבנית פאי, דוקרים בעזרת מזלג ומכסים בנייר כסף. מפזרים למעלה קטניות (שעועית או חומוס יבשים). אופים כ20- דקות. מסירים את נייר הכסף והקטניות ואופים עוד מספר דקות עד שהבצק זהוב. .5 מקציפים את השמנת עם סוכר הווניל, עד לקבלת קצפת יציבה. .6 פורסים את הבננות לפרוסות ומסדרים אותן על קלתית הבצק בצורה יפה. מורחים על הבננות את ריבת החלב או החלב המשומר המבושל. מורחים מעל את הקצפת ומחליקים היטב. אפשר לקשט את העוגה בתלתלי שוקולד. .7 שומרים במקרר כשעתיים לפני ההגשה. הערות שלי: אני הכנתי את הבנופי בתבניות אישיות. והרכבתי את הבנופי קצת אחרת. על הבסיס מרחתי את החלב משומר/ריבת חלב מעל שמתי בננות ומעל האת הקצפת.