מתחילה לחקור

Le Fay

New member
שמואל הספרי

Exit 25

New member
יש לדב אלבוים תוכנית בערוץ 2

שנקראת "חוצה ישראל" כל יום בשעה 17:30. הוא מארח כל פעם אדם אחד(אחד על אחד). מכל התחומים. מדע, דת ,ספרות. פוליטיקה. ועוד אומנם התוכנית שלו היא קצרה אבל מעניית מאוד.

אבל הוא עושה עצמו בור בענייני חרדים

כל ראיון שלו עם חרדים, חוץ מזה שהוא מאוד סימפטי. לכן היה לי קשה להאמין שהוא חוזר בשאלה. הוא נראה לי אדם חביב, ייתכן שאצור איתו קשר בקרוב.

Exit 25

New member
שמעתי שדב אלבוים מקפיד להתרחק

מיוצאים. זה רק בגדר שמועה. אז אם תיצור איתו קשר תברר את זה

Exit 25

New member
דערמשכיל-אנירואה שלה פיי

הקדימה אותי והביאה פרטים על הספרים. לגבי אדם שוב, הוא חוזר בשאלה (ליטאי) הוא היה כתב בכנסת של גל"צ. היום הוא מגיש תוכנית בערוץ 8. (לפי מה ששמעתי מחבר´ה בה.ל.ל הוא גם היה בה.ל.ל תקופה) יום טוב לך איש.

סיטרא

New member
זמן אלול ../images/Emo45.gif

בתור בוגר ישיבות לטאיות מאוד אהבתי את הספר , הספר גם יורד לדקויות רבות שנהוגות רק בישיבות הליטאיות, ורק אחד משלנו יבין אותו לעומק ויתמוגג, מומלץ !!!!

לילית3

New member
אם כבר יהושע בר יוסף אז

את הספר - עיר קסומה. ספר ענק. מתאר את חיי החרדים במאה שעברה בצפת, אנשי היישוב הישן בירושליים וכו, בלי פורנוגרפיה זולה כמו באפיקורוס בעל כורחו. ו-oldfriend - אני לא מסכימה איתך. אפיקורוס בעל כורחו זה ספר שנועד לחילוניים. הוא מציג את החרדים כאנשים שטופי זימה ומין, תוך כדי דיבורים על חיבוטי אמונה בגרוש. ואם כבר פורנוגרפיה - לטעמי, תמיד עדיף לייצר אותה לבד!!!!!

old friend

New member
עדיף ???? הלכה למעשה ../images/Emo13.gif

יש לו יותר מעשרה ספרים שאני קראתי... ויש לי את רובם ואני חוזר וקורא בהם מיידי פעם. ותמיד אני מגלה דברים חדשים. כמעט כל ספר מיוחד לתקופה אחרת של חיו וכאילו פונה לאוכלוסיה אחרת.. וזה חלק מהיופי שלו.

מ ס תלבט

New member
אם כבר..

ישנו ספר מדהים שמתאר יציאה בשאלה של בחור ישיבה, עוד הרבה הרבה לפני שהמושג הזה בכלל נטבע (גם הספר בעצמו הוא ספר די ישן), הוא מתאר בפרוטרוט את החיבוטים ויסורי הנפש שבמעבר בין אמונה לכפירה השאלות שמתעוררות והנסיונות לשתק אותן, הסקרנות הרבה שלו מצד אחד לרכוש ידע והשכלה ומאידך הפחד שטמון בו בתור בן ישיבה שמא יעזוב את תלמודו, בקיצר אני אישית כשקראתי אותו מאד הזדהיתי עם התוכן וההעברה שלו, שם הספר הוא "חוזר בכפירה", (לצערי אינני זוכר את שם המחבר, אבל קבלו ממני המלצה אישית עליו, העניין שמצאתי בספר הזה הוא בעיקר בגלל שהוא דן בתקופה שונה מאד ממה שאנו רגילים היום, ומעניין לגלות שהתהליך הוא תמיד שוה, אם כי משתנה לפי האמצעים והאפשרויות של אז, הוא למשל לא יכל לצ´וטט בפורום פה או לקבל תמיכה מהקו החם של הל"ל, ודוקא בגלל זה התהליך שהוא עבר מעניין מאד.

למעלה