מתחברת לזה אבל...

yosefa121

New member
מתחברת לזה אבל...

אני נמצאת באיזו פרשת דרכים בחיים ומרגישה שאם לא אעשה איזה צעד דרסטי יחסית אז לא אצליח להתקדם ואשאר במצב שאני נמצאת בו כבר תקופה ארוכה גם מבחינת הקריירה שלי שא מתקדמת וגם בסטטוס האישי. העניין הוא שאני זקוקה לסוג של שינוי מחשבתי וזה יוביל להמשך. ייעצו לי כבר כמה אנשים לפנות לסוג של קואצ'ינג שזה אימון אישי אחד על אחד במסגרת כמה וכמה מפגשים, לא פור לייף. הסתכלתי קצת לראות מה זה אומר ובאתר של המאמן רובי שטיינר כאן [URL]http://www.robi-steiner.co.il/coaching[/URL] הוא מדבר על זה שזה לא מתאים לכל אחד ולא כולל שום טיפול מסוג שהוא. בנוסף קראתי באתר שלו שלא מדובר בכלל בייעוץ ולא אומרים לך מה לעשות אלא אתה לומד את זה בעצמך.
אני חייבת להודות שהתפיסה הזאת מאוד שונה מהתפיסה של המטפלת שלי שסיימתי אתה לפני תקופה שהיא הייתה פסיכולוגית ובמהלך הטיפול אמרו לי לא מעט פעמים מה כדאי לעשות ומה לא.
אני דווקא מתחברת לעניין הזה שלא אומרים לי מה לעשות אבל השאלה איך זה עובד בעצם? אם אני לא מצליחה להגיע לתובנות בעצמי? לא מכוונים אותי? לא מקדמים אותי?
בגלל שלא הצלחתי יותר מידי להתקדם באמצעות הטיפול הקודם שלי אני רוצה להיכנס לשיטה הזאת כשאני יכולה לצפות בצורה המקסימלית שיש לזה באמת סיכוי לקדם אותי

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מהות האימון האישי

יוספה יקירה,
באימון אנחנו מתייחסים לאדם הבא אלינו - המתאמן, כיצירתי, שלם ובעל תושייה. זאת אומרת שכל אדם (בריא בנפשו) יש יכולת לקדם את עצמו ולפעול למען עצמו. זה שיש יכולת, לא אומר שזה כל הזמן קורה מעצמו. אנשים מגיעים לאימון בגלל מחסומים, פחדים, תקיעויות, אמונות מגבילות, הרגלים לא טובים (ועוד דברים כמובן). התפקיד של המאמן הוא לסייע למתאמן להבין יותר את המחסומים, ולמצוא תוכנית שתסייע לו לפעול, צעד אחר צעד.
המאמן רואה את עצמו כמי שעוזר למתאמן לדעת בעצמו מה טוב לו - כי זה הדבר שמחזק את האדם ומייצר יכולת ועצמאות. לכן העבודה תהיה הרבה פעמים לבדוק מה מרגיש נכון, מה היתרונות של כל צעד, כדי לבחור את הכיוון הנכון. כמובן, שאם אני פוגשת מתאמן אשר עדיין לא בשל לראות טעות שהוא עושה שתזיק לו, אני לא אשב בצד ואחכה שיעשה אותה ויגרום לעצמו נזק בלתי הפיך, אבל התהליך החשוב הוא לאפשר לאדם לצמוח כך שבעתיד יהיו לו כלים להבחין בין החלטות.
כמובן שיש עוד הרבה מה לומר על האימון... זו רק ההתחלה.

את במרכז

שלום רב
כאדם העובד שנים רבות עם אנשים, מבקש להסביר איך אני רואה"אימון אישי". אישית אני מתחבר יותר לתמיכה אישית. וזה אולי ההבדל. כל אחד מאתנו מלא בכל התשובות לעצמו, אך אנו לא יכולים וגם לא יודעים איך לעבד את הנתונים שלנו, ואיך לפרוץ את הגבולות של עצמנו. כאן מגיע תהליך הליווי, אימון, ייעוץ, וכל שם דומה. בעיני, האדם הוא המרכז, ואנו כמאמנים, מלווים וכו', אמונים לדעת להכיר את האדם ולעזור לו להבין מה האמצעים, "ארגז כלים" שיש לו, ולהדריך אותו איך להשתמש בהם נכון יותר. יש מצב של עבודה אישית, יש מטלות בין מפגשים, כשהרעיון הוא צמיחה והתפתחות, תוך תמיכה וליווי בדרך. כל זה לא עובד אם האדם עצמו לא קיבל החלטה עם עצמו לעשות, לקחת אחריות על עצמו ועל חייו. בהצלחה

Edna Maimon

New member
כשמגיעים לתובנות באופן עצמאי זה חזק יותר

יוספה שלום,
את כתבת דברים נכונים.
אכן האימון האישי לא מתאים לכל אחד. גם באימון אישי לא אומרים למתאמן תעשה כך ותעשה כך.
למשל, בNLP יש הנחת יסוד שאומרת "לכל אדם יש את כל המשאבים שהוא זקוק להם כדי להצליח".
זאת אומרת שאנחנו מאמינים שהמתאמן/מוחה יכול להגיע לתובנות בעצמו, ולעשיה בעצמו.
איך זה קורה?
בעיקר על ידי שאלות שהמאמן/מנחה שואל.
לכן, חשוב מאוד שהמאמן/מנחה ישאל שאלות שיגרמו למתאמן/מונחה להגיע לתובנות, לבחירות ולהחלטות
בעצמו. הוא גם יבחר לעצמו את המשימות, כי הבין משהו חשוב וכי הוא מתחבר מאוד לתהליך.
תהליך כזה הוא חזק מאוד ומעצים מאוד. במקרים כאלה השינוי הוא אמיתי ומחזיק לאורך זמן.

קרןשמש10

New member
אימון לעומת ייעוץ

היי,
כמו שענו לך כאן, אימון בשונה מייעוץ מסתמך על כך שהתשובות נמצאות אצל האדם עצמו, והמאמן שואל את השאלות, מאתגר את המתאמן לחשוף אותן.
מאמן הוא לצורך העניין משמש כמו סוג של מראה, הוא משקף דברים, שואל שאלות שבאו להעיר את תשומת ליבך לדברים. נניח ואת בוחרת באיזושהי מטרה, המאמן ישאל את השאלות, ישקף את הבחירה, ובעצם ישתמש בכלים ע"מ לשקף לך האם באמת זה הדבר הנכון לך, מה תוכלי לעשות ע"מ להגיע למקום שאליו את רוצה להגיע, ולמה זה משמעותי עבורך.

בניגוד לייעוץ שבו מישהו שמבין בתחום מסויים יכול לבחון את הדבר וליעץ מה הכי כדאי לעשות, באימון התפיסה היא שהאדם יודע הכי טוב מה הוא באמת צריך, לאן באמת נכון לו להגיע, וברגע שדרך האימון את מתחברת לידיעה הזאת, יש לזה הרבה יותר כוח ועוצמה מעצה של מישהו, מכיוון שזה מגיע מהאדם שהכי מכיר אותך - את.

בהצלחה

קרן

ommerl

New member
לדעתי

לדעתי אין מקום לעצה מה לעשות ומה לא בתהליך שנועד ליצור אצלך שינוי.
אם אתן לך עצה לעשות כך או אחרת, כל מה שתלמדי זה את העצה. לא יקרה לך שום שינוי בחיים חוץ מאשר ההתנהגות בהקשר הספציפי ובזמן הספציפי.

שינוי זה משהו שקורה לך בחיים והוא נשאר לאורך זמן.

איך מגיעים לתובנה בכוחות עצמך? אספר לך סיפור שקרה באמת:
לפני 2500 שנה בערך, פילוסוף יווני בשם דמוקריטוס חשב על הנושא של שחיקה של סלע. הוא חשב לעצמו שהרוח מפוררת את הסלע לחתיכות קטנות, ואז חשב שכל חתיכה יכולה להתחלק לעוד חתיכה, וכל אחת כזאת יכולה להתחלק לעוד חתיכה וכך הגיע לרעיון על פיו יש יחידה בסיסית, כל קטנה שהיא בלתי נראית לעין של אדם, שהיא לא ניתנת לחלוקה. הוא קרא ליחידה הבסיסית הזאת "א-טום"...

דמוקריטוס לפני 2500 שנה הבין שיש אטומים בעזרת כוח המחשבה שלו בלבד.. אני חושב שכוח המחשבה שלנו מאוד חזק.... וזו דוגמה מיני רבות.

יש לך את כל הידע והמשאבים להם את זקוקה כדי להשיג את מה שאת רוצה. לכן מאמן יכל לכוון אותך לכיוון הנכון מבלי לתת לך עצה מעולמו הפרטי.

יועץ או מאמן כשלא יודעים להחליט

הנני גם יועצת חינוכית מורשית וגם מאמנת מוסמכת ועוסקת בשני הכובעים מספר שנים.
בגדול: בין אם מייעצים לך ובין אם שואלים אותך שאלות שמביאות אותך לראייה אחרת ולקבלת החלטות חדשות- מה שקובע הוא מה מידת האחריות על האושר בחייך שאת מוכנה לקחת עכשיו!!! ומהן הפעולות שאת עושה כדי להשיג את מה שאת רוצה?
כשנמצאים בפרשת דרכים כמו שאת מגדירה, אין הרבה כוח, ואז חושבים שאם ננסה ללכת בדרך X וזו לא הדרך- אז נבזבז אנרגיה, ונתעייף, ואחר כך לא יהיה לנו כוח ללכת בדרך הנכונה. אבל בחיים, כמו אצל שאול שהלך לחפש אתונות ומצא מלוכה, עצם ההליכה בדרך חדשה- מזמנת התנסויות חדשות, תחושת התלהבות, תקווה, היכרויות עם אנשים ומקומות חדשים, ולפעמים היכרות של כוחות חדשים בעצמנו.
יש לי מכון פרטי שהסלוגן שבחרתי הוא: "לחשוב מחוץ לקופסה ולהצליח". בין אם יועץ יוכל לצייר לך את עצמך כמצליחנית ולתת לך כלים להעתיק זאת וליישם על עצמך (תראי את הסינים איך התקדמו מהעתקות מדוייקות) ובין אם מאמן יוכל לעזור לך לדמיין את עצמך בתמונה מיטבית ולרקום איתך תכנית להשגתה- מה שיקבע הוא מידת חריצותך, ונכונותך לפעול.
הזדקפי, נשמי אוויר פסגות וצאי לדרך!!! את צריכה מישהו לידך עכשיו- קחי מישהו מקצועי .
כמו בדיאטה- תתחילי מעכשיו!!
אשמח ללוותך כמו שליוויתי אחרים במצבך.
צאי מזה
בהצלחה

למעלה