מתוקר

מתוקר

רגע לפני כניסת הסתיו/ חורף והחלפת משמרות בין הקרטיב לקרמבו, מוגש לכם קרטיב מתוצרת מתוקר!!!

בעיני מצא מאוד חן השם (בניגוד לכל השמות הלועזיים/ שעטנזים) שיש היום.

לא מצאתי מידע על חברה זו ואם מישהו מהאספנים יוכל לעזור במידע, אשמח!

חן L1

New member
החברה פעלה

בראשית שנות ה-50 בפתח-תקווה והתאחדה עם חברת ארטיק בשנת 1954.
ראה כאן .

ז ק ו

New member
יפה. ו
מעינין לעינין באותו עינין, וגם מענין.

מתברר שהעינין הלשוני הזה, כשהוא מתגלגל על הלשון, -תרתי משמע,
דומה בעוד מקומות גם בטעם וגם בצליל.

הזכרתה לי את הילדות

שבת שלום
העטיפה הזכירה לי את הימים שהייתי בבית עממי (היה דבר כזה פעם).
גרתי במושב ופעם בשבוע היה איש יקר שדיבש את העליה למושב עם אופנים שבחלקו הקדמי היה מתקן שבו הוכנס קופסה מעץ עם בידוד והיה לו ארטיקים כאלה .
פעם בשבוע היתה חגיגה וכל החסכונות שלי וחברי היה עבור ארטיק הנכסף.
עבדנו בקטיף עגבניות , שהארגז היה כבד יותר ממשקלנו והינו חורקים שיניים בכדי למלא ארגז כזה והתמורה היתה יקרה מפז חצי לירה והחצי לירה הזאת היתה מתחלקת ככה .
2 גרוש עבור הארטיק בשבועי.
1 גרוש עבור 2 סוכריות מהצרכיניה .
2 גרוש עבור לשים בקופה של קק'ל (היום לא הייתי נותן)
וכך כל שבוע בחום יולי אוגוסט.
מכור הארטיק היה איש שאהבנו מאוד והינו ממתנים לו בקוצר רוח שיגיע ויקרר אותנו.
כך עוד דבר הינו ממתנים שילד ילד המושב וזה טקס אחד גדול .
השמועה עברה מאחד לשני ומועד הגעת התינוק היה חלק מהענין כי אז בשעה שנקבע מראש הינו כל הילדים מכיתה א' עד כיתה ח' עומדים בטור ארוך מפה עד הודעה חדשה ואז יצא איש והתחיל לחלק לנו שקיות (היו כאלה למשקל 250 גרם)
ומה היה בשקית כמה סוכרית ומלא פופקרן וזאת היתה חגיגה ועם באותו היום או למחורת היה הקרנת סרט החגיגה היתה כפולה כי שמרנו מחצית הכמות להקרנת הסרט ואיפה הוקרן הסרט על הקיר של המועודון ואנחנו יושבים על הארץ מי שהצליח לתפוס אבן זכה ולא ישב על הארץ.
אבל היתה ילדות יפות מהיום
מאיר

rachelea

New member
בויקיפדיה בערך "ארטיק" הר"מ. מדובר ככל הנראה ב-53' - 54'

...המושג "ארטיק" היה לשם דבר בישראל ושם נרדף לשלגון חלבי. יצרני גלידה האחרים בישראל התאחדו להקמת מפעל מתחרה בשם "קרטיב" או "מתוקר" בפתח תקווה. בעקבות זאת נוצרה מלחמת מחירים[ וארטיק יצא במבצע הגרלות גדול. בספטמבר 1953 החרימה המשטרה מספר רב של מקלות ארטיק במפעל עליהם הוטבעו אותיות לצורך הגרלה בין הקונים, בטענה שמדובר בהגרלה בלתי חוקית. הנהלת ארטיק העלתה את ההשערה שהפשיטה נעשתה בלחץ חברת קרטיב. החברה נכנסה לקשיים ועובדיה פוטרו, אולם לקראת האביב המפעל נפתח מחדש. באמצע 1954 בחרו היריבים להתאחד ולהעלות מחירים, דבר שנתקל בהתנגדות משרד המסחר והתעשייה שהביא לביטול עליית המחירים....

rachelea

New member
הקדימו אותי. רק עכשיו ראיתי את הודעתך, ללא התשובות למטה

ז ק ו

New member
להשלמת התמונה בעינין מקלות הארטיק:

על כל מקל היתה מודפסת אות אחת מהמילה "ארטיק". מי שהצליח להרכיב מהמקלות את המילה ארטיק, זכה בפרס. וזכור לי כי האות 'ק' היתה קשה וכמעט בלתי ניתנת להשגה.

hadi orr

New member
מספר פריטי ארטיק קרטיב בלא אוסף אוכל שלי (גם בגרפיקה)

בוקי23

New member
מחזיק מפתחות ארטיק

אני חושב שזה היה אחד הפרסים בהגרלות של ארטיק

למעלה