מתוקים

godana1

New member
מתוקים

שלום לכולם, אני אמא לתינוק בן 9 חודשים. כיוון שבילדותי סבלתי מעודף משקל ואני ובעלי ירשנו גנים של נטיה למשקל עודף (אעפ"י ששנינו נראים טוב כיוון שאנו עוסקים בספורט ושומרים מאד על התזונה) אני מאוד חוששת שילדי יהיה שמן. אני יודעת כמה נורא זה להיות ילד עם עודף משקל. לכן החלטנו שעד שלא נהיה מוכרחים לא ניתן לו מאכלים מתוקים (כמובן שאנו כן נותנים לו פירות, אך לא ממתקים למניהם) המטרה שלנו היא לעודד אותו לעסוק בגיל צעיר בספורט ולא להכניס ממתקים הביתה רק מדי פעם פינוקים הבעיה היא שאנו סופגים ביקורת רבה מהסביבה (מהמשפחה והחברים), כולם טוענים שאם אנו לא ניתן לו מתוק, הוא ישתוקק לכך מאוד כשיגדל ואנו נסיג אפקט הפוך. מעניין אותי מה אתם חושבים בעניין, אשמח מאוד לקבל תגובות.

בוליפלג

New member
אני בעד 'הכל במידה',

יש משהו בטענה ש'מניעה גורמת לרצון', לכן, לדעתי, יש לחשוף למתוקים גם בבית, להגמיש את הגבולות, על מנת שהתחושה שתתקבל לא תהיה כזו של 'חוסר'. אגב, יש גם מתוק בריא - אמנם מדי פעם הקטנה אוכלת שוקולד, אך לרוב היא אוכלת פירות יבשים, חרובים, עוגיות ועוגות עם מוצרי מזון מזינים וכד'...

tiger mom

New member
אני מסכימה עם הסביבה שלך

אני חושבת שמה שאתם צריכים ללמד את הילד זה לאכול נכון. וזה כולל גם מתוקים. הוא צריך ללמוד לאכול מאוזן. גם מתוק אם הוא רוצה, אבל מאוזן. ולעסוק בספורט. ואכן הרבה מחקרים הוכיחו שילדים שמונעים מהם ממתקים בבית מוצאים אותם בחוץ ומאבדים שליטה. אתם יכולים להגביל אותו רק עד גיל מסויים. אח"כ יש ממתקים בגן (לצערי), אצל חברים, באירועים, ימי הולדת, יש לו דמי כיס והוא קונה לעצמו. ולא משמינים רק מממתקים. משמינים מאד הרבה דברים.

tiger mom

New member
ועוד משהו

אל תקשרו את הממתקים לשום דבר. אך תתנו ממתק כפרס או כפיצוי. תנו ממתק כי בא לכם. אחת הבעיות שיש לילדים (ומבוגרים) שמנים היא הקישור בין אוכל לניחום. אנשים אוכלים כשעצוב להם, בעיקר מתוקים.

מאמינה בממתקים במידה

ומאוד מסכימה עם הטענה שמניעה גורמת להשתוקקות יתר.... ממתקים מדי פעם הם לא אסון, וגם כאן כדאי להעדיף את הדברים ה"טובים" יותר ופחות את הג'אנק. בכל מקרה, וסליחה אם אני מנפצת אשליה, כאשר יגיע למסגרת יקבל ממתקים בתדירות מסוימת (יש גנים שרק בקבלת שבת, יש גנים שכל יום בארוחת ארבע וכו'). חשוב להקפיד שיאכל מאוזן, לחם עם שוקולד בעיני הוא לא משהו בריא, ולכן אני מעדיפה שהילדה שלי תאכל פחות או תאכל לחם "בלי כלום" (היא אוהבת אגב), מאשר לחם עם שוקולד (לא שהיא לא מקבלת את זה לפעמים בגן, אבל לא כל יום).

שhira

New member
צריך לזכור שהילד בן 9 חודשים!! לדעתי

כמי שסובלת מעודף משקל כתוצאה מאהבה לאוכל במיוחד ,ניחומים, של מתוק ומאפים גם אני לא רציתי שבנותי יכירו מתוק בגיל צעיר. בגיל של בנך לדעתי בהחלט אין צורך שיכיר שוקולד חטיפים וכו' בהחלט יש לו זמן בגיל גדול יותר זה מזהו אחר אני חושבת שבאמת הנכון הוא לתת במידה ובעיקר ללמד ולהרגיל לתזונה נכונה ירקות בכל ארוחה לשתות מיים לחם וחיטה מלאה כמה שניתן וכד' אני משאירה את החטיפים והמתוקים לקטגורית הממתקים בנותי מקבלות ולפעמים נראה לי שיותר מידי אבל זה תקופות כמובן שכדאי לתת רק שמבקשים ולא להציע ביוזמתנו כמו כן יש תחליפים שכדאי להרגיל כמו סילאן וטחינה גולמית על סנדויץ במקום שוקולד שוקולד חרובים או פרות יבשים וכד' ולהשתדל לא להכניס לאוכל מתוק (כלומר פרוסה עם שוקולד זה לא ארוחת בוקר זה חטיף) כנ,ל שוקו או כל הדגנים המתוקים ומשוקלדים לא להכניס ממתקים הביתה זו דרך טובה מאוד למנוע ולא תצרי חסך אם כשאתם בחוץ או בבילוי כן תאפשרי את המתוק סביר להניח שהוא אפילו לא יכעס אם אין כי לכך יתרגל

godana1

New member
תוספת לשאלה

תודה על התגובות. אני בטוחה שאני לא אוכל למנוע ממנו מתוקים לנצח. אין לי שליטה על מה שהוא יאכל שלא בנוכחותי. אני מדברת פה על חינוך לאורח חיים בריא מגיל צעיר ספורט ותזונה נכונה. בתקווה שהוא ידע להציב לעצמו גבולות לבד כשאני לא יהיה בסביבה. לבעלי יש שני אחיינים, שלא מגבילים אותם בממתקים, בדיוק מתוך הטענה שהגבלה תגרום לחשק רב יותר. כל ארוחה אחותו של בעלי מתלוננת שהילדים שלה לא אוכלים. הם באמת לא אוכלים בארוחות כיוון שלפני הארוחה הם אוכלים בלי סוף מתוקים, ביסלי ומרשמלו וסוכריות גומי ומה לא... אז אני לא מבינה איך זה מסתדר עם הטענה שגישה חופשית לממתקים גורמת לילד להתלהב פחות מהם. לפי מה שאני יודעת סוכר הוא ממכר, וככל שאוכלים פחות רוצים פחות. מה אתם יודעים מנסיונכם?

בוליפלג

New member
לא אמרנו שגישה חופשית מפחיתה התלהבות..../images/Emo6.gif

דרוש מינון, מידה - כמו בכל דבר בחיים. לא חופש מוחלט - הרי ברור שבכל אספקט של חיינו אנחנו זקוקים לגבולות..

אף אחד לא דיבר פה על גישה חופשית-ממש לא!

אבל כן לתת מידי פעם ממתק מהבריאים יותר והכל במידה מה שניסו פה לומר שאיסור מוחלט רק יגרום לדחף... אצלינו בבית אוכלים רק ביגלה או ציריוס לנישנוש (הפסקתי עם במבה כי הוא אוכל בימי הולדת בגן) אצל סבא-סבתא מידי פעם מקבלים שוקולד מריר שותים רק מים! לפעמים גם מיץ תפוזים סחוט טרי או שייק פירות אבל תרכיזים לא נכנסים הביתה וחוץ מזה מנסים בבית לאכול הרבה פחמימות מלאות ואוכל בריא וכמעט ללא גאנק פוד...

לדעתי, בגיל 9 חודשים אין שום צורך לתת מתוקים!

זה לא ילד שמבין מה הוא אוכל ומה השאר אוכלים, זה לא ילד שמבקש לאכול מתוק ואתם מונעים ממנו, פשוט אתם לא נותנים לו עדיין מתוקים, כמובן שיגיע השלב שהוא יתחיל להבין ולבקש לאכול גם ואז רצוי לתת אבל עם גבולות, למשל ממתק אחד ביום, או ממתק בשעה מסויימת ביום, כמובן לא לפני האוכל וכו' לפי הנסיון שלי עם ילדה אחת הטענה שמתוקים ללא הגבלה יגרום להם לפחות התעניינות זה ממש לא נכון, הבת שלי חולה על מתוקים ואנחנו מגיל צעיר מאוד הקפדנו לא להשתולל יותר מדי עם מתוקים וכמובן כולם אמרו לנו בדיוק מה שאמרו לכם אז נכנענו ובדקנו למשך תקופה לראות מה קורה אם לא מגבילים לה בכלל מתוקים והתוצאה הייתה שהיא פשוט אכלה כל היום מתוקים והיא ביקשה עוד ועוד ועוד... היום היא מקבלת מתוקים בהגבלה ולא מכניסים הביתה יותר מדי ממתקים אלא הולכים לחנות , קונים וחוזרים.

בוליפלג

New member
אגב - הככל שאוכלים פחות סוכר רוצים פחות-

לא עובד אצלי (=אני)...
למה
ש-ו-ק-ו-ל-ד -->מדוע אתה כל כך טעים

שובבלית

New member
כמו בכל דבר, גם בממתקים צריך לשים גבולות

ואת מדברת על האחיינים שלך שלא מגבילים אותם. אבל את יכולה להגביל את הבן שלך, להגיד לו: "אתה יכול לאכול סוכריה אחת וזהו" ולעמוד מאחורי זה. זה מה שאני אומרת לשובל כשאני מחליטה לתת לה ושוב, את צריכה להקפיד על סדר יום קבוע. אני החלטתי שאני מרשה לשובל לאכול משהו טעים אחד כשאנחנו חוזרות מהגן זה יכול להיות חטיף, סוכריה, שוקולד ועכשיו שמגיעים ימים חמים אני מעדיפה לתת לה שלוקים וכאלה. ואחר כך אין יותר כי צריך לחכות לארוחת הערב. לפעמים, אני מכינה כארוחת ערב פנקייקים ואז ארוחת הערב עצמה מתוקה. אבל זה פעם ב... ולא כל שבוע אז פעם ב... מותר. אני גם מגבילה את שובל כשאנחנו נמצאים עם אחרים. אני מרשה לה לקחת אחד או שניים ולא מעניין אותי שיש בסביבתה ילדים שלא מגבילים אותם. אז אני לא אגיד לא לקחת בכלל אבל אני לא ארשה לנשנש ללא הפסקה. וגם לי בעיה שהמשפחה של בעלי משוגעים על נשנושים וכל היום מנשנשים, לפני או אחרי האוכל.

tiger mom

New member
הכל במידה

לא להגביל לא אומר שנותנים כל היום. הכל במידה. לא צריך להחזיק ארון מלא ממתקים פתוח ושהילד יאכל כל היום. יש שעה לנישנושים. ויש מגוון של נישנושים אצלנו נישנושים כוללים: פרי, צ'ריוס או קונרפלקס (בלי חלב. פשוט בצלחת) או חטיף (במבה, גלידה) כל יום יש משהו אחר. ככה היא למדה שלא כל יום מקבלים חטיפים. פעם בשבוע יש לנו חוג אחה"צ והיא מקבלת במבה או בייגלה אחרי, כי כל הילדים ישר שולפים ממתקים (וגם הכי נוח לי לשים בתיק בבוקר ולקחת איתי כי אנחנו לא עוברות בבית) שוקולד אני לא מחזיקה בבית (כי לי יש בעיה להפסיק לאכול) אבל בחוץ היא מקבלת כשיושבים בבית קפה או מסעדה למשל בתור קינוח (עוגה) ולפעמים גם בבית במקרים ואני קונה. בקיץ אני מחזיקה בבית גלידה ושלוקים (קטיבים קטנים). שלוקים היא מקבלת הרבה. גלידה מדי פעם. וגלידריה זה בילוי מבחינתנו. כשבא לי ללכת איתה, אניהולכת איתה. בלי קשר למה היא אכלה, מה היא עשתה. פשוט כבילוי ככה הילדה שלי (שנתיים ו-9) למדה שנישנוש אחה"צ יכול להיות כל מיני דברים ולא בהכרח ממתקים. וככה היא גם לא נכנסת לאטרף כשהיא נתקלת בממתקים. כי לפעמים יש בבית וזה לא כזה מרגש.

gaetana

New member
עד גיל 1,7 הצלחנו למנוע מגע עם ממתקים

אחרי שהלך לגן, זה כבר הרבה יותר קשה. בגן הוא הכיר ממרח
והתאהב בו קשות (אוכל יותר מכל הילדים, מתעצבן אם לא נותנים), היום הממרח הוחלף בדומה - תמרים. בבית אני משתדלת לא לתת כלום, וזה קשה. הוא דורש "טעים" לפני הארוחה וגם במקומה... אז אני עושה "דילים" - מקבלים עוגה אם גומרים צלחת (לפעמים זה עובד, לפעמים פשוט אין עוגה) דעתי: גלידה או סוכריה פה ושם - מדי פעם עוד לא גרמים נזק רציני. איסור מוחלט או חופש מוחלט - כן

גלידה לא נחשבת אצלי כממתק וזה משום שאני חולה

על גלידות בקיץ וקצת קשה למנוע מהילדים כשאמא אוכלת
כשהגזימו אצלינו עשינו חוק של מנת ממתק ביום - הגדולות הפנימו יופי ואחרי כמה ימים גם הבן (שלוש וחצי) קלט את הרעיון. אגב, הממתקים בארון נגיש לכולם, אני לא מאמינה בלהחביא או לשים גבוה, הם מגיעים ועדיין יודעים שלא לוקחים בלי רשות או בשעות שהן בדיוק לפני ארוחה וכו'.

mevav1

New member
גם אני לא נותנת לבתי ממתקים.למעט טופי בגן וגם

זה אחרי שכמעט רבתי עם הגננת שלא תתן ובסוף כן נותנים. ולמעט שוקולד שאין מנוס ואם בא לה אני לא יכולה להגביל אותה עד כדי כך(בעיקר שוקולד מריר אני מרשה לה). פרט לזה נדמה לי, היא לא אוכלת ממתקים(סוכריות ומסטיקים וכו') ולא רק משום שזה משמין, אלא שיש בחטיפים ובכל השאר ימבה צבעי מאכל ולמזלי הרגלתי את בתי לאכול חטיף שאני מרשה כאשר שתינו בודקות אם יש בזה מונסודיום גלטומט או אין וצבעי מאכל שאינם בריאים ובקיצור, פרט לדובונים, לבמבה(בקושי) לתפוצ'יפס ולאפרופו, היא לא אוכלת חטיפים ואם כן אז לא כל יום ובממוצע יוצא שגם לא פעם בשבוע יוצא שהיא מקבלת חטיף. היא גם מודעת לעניין המלח שלא בריא כך שלמזלי יש לי חצי תזונאית בבית שלמרות גילה הצעיר, היא מבינה ומקבלת את העניין שאני לא מרשה לה דברים מסויימים. אני לא שמה על הביקורת ולא מעניין אותי מה אחרים אומרקים. כשצוחקים/מלגלגים עליי, תלוי מי אני אומרת לרוב שנראה כשגדלו מי ירוץ לרופא שיניים ומי לא..ואני כבר לא מדברת על יכולות ריכוז עם קבלת מליון ממתקים וסוכרים לא בריאים...הרי ידוע שכל זה פוגע בריכוז ובקשב.. אז תהי עם אצבע על הדופק, אל תגזימי ושתמיד זה ילווה בהסברים מדוע אינך מרשה(כי יש בזה המון מלח או מונסודיום או צבעי מאכל ושאפשר להיחנק מזה וכו') ואת יודעת מה? בתי מחכה לגיל 6 שתוכל ללעוס מסטיקים...היא שואלת אותי מדי פעם מתי תהא גדולה בבי"ס שתוכל לאכול סוכגריה על מקל ו ללעוס מסטיקים. והיות ובתי חכמה מאוד בלי העין הנרע ושהסברתי לה שהוושט שלה ושל כל הקטנים עדיין צרה יותר מגודל סוכריה ו מסטיק ו לכן הם יכולים חלילה וחס להחנק ולכן זה מסוכן, אז היא אפילו לחא מבקשת ממני ומקבלת זאת ורק מצפה להיות גדולה
אז אם אני הצלחתי בכך, אין סיבה שאת לא ! רק תהי עקבית והחלטית ורצינית ושתסבירי לו תמיד למה ומדוע ותראי שזה יהיה לך קל. בהצלחה וכל הכבוד לך. מירב.

שובבלית

New member
יש בזה משהו

גם אני נורא משתדלת לא לתת הרבה מתוק, אבל אני גם חושבת שאם לא ניתן לה בכלל נשיג אפקט הפוך. אז היא מקבלת מתוק כשהיא אצל סבא וסבתא וזה מצוין, ואני משתדלת לתת לה משהו טעים כשאנחנו מגיעות הביתה מהגן ופה זה נגמר מבחינתי. אני גם לא מונעת ממנה לקבל מתוק כשילדים אחרים בסביבתה מקבלים. כל זמן שאת שמה איזה שהוא גבול זה לא נראה לי נורא. זה לא הדבר היחיד שמשמין, דרך אגב. פשוט אל תתני לו לאכול כל היום, תדאגי לסדר יום קבוע ואני לא חושבת שהוא יפתח משקל עודף.

כל עוד הוא לא מבין ולא דורש מתוקים

אין סיבה לתת לו. מסיבה זו אני לא נותנת לשיר אוכל ממותק. מעדיפה לתת לה פריכיות ולא ביסקוויטים, יוגורט טבעי ולא גמדים ודניאלה וכ'ו.... ברגע שהוא יתחיל לבקש מתוקים כדאי לקבוע "חוקים לבית", למשל שמותר לאכול 1-2 ממתקים ביום לפי בחירתו. להגביל, אבל לא למנוע.

למזלך אתה חיה בתקופה שיש שפע של תחליפים

ראויים וטעימים ומגוון עצום של אפשרויות. כשאת היית צעירה כמעט ולא היו מוצרים דלי קלוריות שהם גם טעימים (זוכרים את הטבעול המזעזע שהיה פעם???)היום המציאות שונה לחלוטין. כלומר, את עדין יכולה לספק לילדך "ממתקים" טעמים או מיני מתוקים עשירים בבריאות ודלים בקלוריות. אפילו השפע של הפירות והירקות הוא עצום, יש שלל חטיפים טעמים ובריאים (אני אוהבת את אלו עם הפירות היבשים שכחתי של איזה חברה) ומלא מעדנים שעוד לא הספקתי לטעום את כולם!! אני אוהבת לתת לקטנטנים שלי מעדנים של טום וג'רי ופת אורז עם שוקולד. את עצמי אני מפנקת במשקה יו עם תוספת גרנולה ופירות 0זה ארוחה שלמה). ואל תקשיבי לכלום תעשי מה שאת מרגישה וחושבת זה תמיד עובד!! יא הפורום הזה הפך לפורום תזונה

POOH*

New member
אצלנו אין ממתקים בבית...

פשוט אין. מדי פעם קונים משהו בתור "הפתעה לשבת". ולרוב מתוקים בבית זה או עוגיות שאנחנו מכינים ביחד או פירות יבשים וצ'יריוס לא ממותק. אצל הסבתות ואצל חברים אנחנו מגבילים חלקית - מהסבתות ביקשנו שלא יהיו שטויות והפשרה היא בייגלה. כמובן שמדי פעם הם אוכלים אצל הסבתות שוקולד, וגם אצל חברים לפעמים אבל באופן כללי אנחנו מגבילים. גם כי אנחנו כבר יודעים שמאחר והם לא רגילים לזה אם הם אוכלים הרבה זה עושה להם רע מאד בבטן. וגם האמת? לא רואה סיבה שהם יאכלו באופן קבוע שטויות כאלה. ועוד משהו לגבי הדאגות שלך לגבי המשקל - לא פחותר חשוב בעיני ממה אוכלים וכמה זה איך - הרגלי אכילה נכונים [כמובן בתוספת ספורט ותזונה בריאה] הם אחד הדברים החשובים בשמירה על המשקל ואפילו יותר מזה על הבריאות. ועל זה אנחנו מאד מקפידים מאז שהתחלנו עם מוצקים - אוכל בריא [עד כמה שאפשר אין לנו כסף לאורגני] ארוחות מסודרות, ישיבה ליד השולחן, לא רודפים אחרי ילד עם אוכל - סומכים עליהם שהם יודעים מתי הם שבעים. ושוב לגבי המתוק - מנסיוננו הילדים לא רודפים אחרי זה.. הם יודעים שאצל סבתא יש ביגלה ובעיניהם זה הממתק וןכשהם נתקלים בדברים אחרים אצל חברים לפעמים הם יעדיפו פירות על ממתקים כי זה המוכר והטטעם שהם רגילים אליו ולפעמים יצטרפו לשטויות. הגדולה [בת 4 וחצי] כבר יודעת שחלק מהדברים גורמים לה לכאב בטן ומגבילה את עצמה לבד או בוחרת לאכול ויודעת שאח"כ היא משלמת על זה. אני לא מרגישה שנגרם להם עוול.. להיפך - אני מרגישה שיש להם הרגלי אכילה מצויינים ואני לא חושבת ששטויות למינהן הן דבר חשוב או הכרחי בתפריט. ולגבי מתוקים - שוב אפשר למצוא מתוקים שהם יותר בריאים לא חייבים במבה/ביסלי וכו'.. POOH

למעלה