מתוקים לשבת

• פותח הנושא ak5
  • פורסם בתאריך

ak5

New member
מופלטה WAN

שאני מכין כל שנה מופלטה- וון 1 ק"ג קמח רגיל- 2 כפיות מלח 3 כפות שמן רגיל 500 מ"ל מי ברז הכנה: לנפות קמח לקערה גדולה , להוסיף שמן ומלח , להוסיף את המים . כל הכמות. ללוש בידיים או במיקסר. ללוש לישה רצופה של לפחות 10 דקות. הבצק שיתקבל צריך להיות רך ונעים לעבודה . לא דביק. אם דביק מדי, אפשר להוסיף קמצוץ קמח. להעביר למשטח עבודה, ללוש עוד כ- 5 דקות. לחלק לשלושה כדורים. כל כדור לגלגל לנקניק, לחתוך עם סכין . או לתלוש חתיכות בגודל של כדור פינג פונג. לכדרר בצק לכדור חלק. את כל הבצק לכדרר, להניח בתבנית אפיה או כל מגש אחר שיכול להכיל אותם או . שאפשר לחלק לשני כלים. לכסות ולהניח בצד מכוסה בששמן לפחות שעה עד שעתיים. לטיגון: לחמם מחבת כבדה, על משטח השיש או משטח עבודה. לקחת כדור לפתוח אותו ביד לעיגול דק מאד , להניח על המחבת החמה. מופלטה מטגנים רק מצד אחד.אך את הראשון אני מטגנת משני הצדדדים. לפתוח עוד עיגול להניח על העיגול שכבר במחבת. להמשיך כך . תוך כדי שהופכים כל פעם את העיגול שהינחנו אחרון למטה שיהיה על התחתי של המחבת.והששכבה שמוכנה מעליו. ומדי פעם כשכבר מצטברים כמה עיגולים להעבירם. לכלי ולכסות. אני מניחה בסיר נירוסטה עם מכסה כשבתחתית יש נייר סופג.ומעל גם נייר סופג שהאדים לא ירטיבו את המופלטה . אך ישמרו עליה חמה . ובקיצור. להניח עיגול אחד לטיגון. כשמוכן להפוך. להניח עליו עוד עיגול, ומיד להופכו למטה .וחוזר חלילה. הוספתי 2 כפות שמרים יבשים לפי עצת דודו חמוד הכנתי חצי כמות

AK נראה קל מאוד וטעים../images/Emo3.gif

העוגות יאמי ובמיוחד התפוחים

ak5

New member
אכן קל מאד להכנה וטעים

פשוט מחממים קצת, מורחים חמאה ודבש וזוללים

ak5

New member
עוגת מוס שוקולד לבן עם תותים רוני ונציה

עוגת מוס שוקולד לבן עם תותים רוני ונציה טורט בגודל 24 חומרים למוס: 1/2 1 + 2 כפות (400 מ"ל) שמנת מתוקה 250 שוקולד לבן חתוך 1 כפית לימון סירופ: 3/4 כוס מים 1/3 כוס סוכר (65 ג') 1 כף ליקר תפוחים סירופ: מרתיחים מים וסוכר עד להמסה 1-2 דק'. לאחר קירור מוסיפים הליקר. מוס: מרתיחים בסיר שמנת מתוקה. מוסיפים השוקולד. מחכים דקה ומערבבים. מכניסים למקרר ללילה. למחרת מקציפים למרקם מוס, מוסיפים מיץ לימון ומקציפים למרקם יציב ומעט נוקשה. חוצים הטורט לשתי שכבות. מברישים על השכבה הראשונה את הסירופ, מורחים מוס עליו השכבה השניה. מברישים בסירופ ומצפים במוס. לפני ההגשה מניחים חתיכות תותים מעל.

ak5

New member
עוגת תפוחים ובננות עידית חייט

חדשה - במקור לפסח מהשף האחרון. עוגת תפוחים ובננות עידית חייט תבנית 33*23 לבסיס האגוזים 1/2 2 כוסות (250 ג') אגוזים קצוצים 1/3 כוס (75 ג') סוכר 1/2 כפית קינמון טחון 50 ג' חמאה מוממסת לפירות 1 ק"ג תפוחים גרני סמית'. חתיכות קטנות 3 בננות בשלות חתוכות לפיסות בינוניות 3/4 כוס (150 ג') סוכר דמררה 1/2 כוס (70 ג') קמח תופח לפסח 1 כפית קינמון לציפוי 2 מכלים (400 מ"ל) שמנת חמוצה 3 כפות (20 ג') אבקת סוכר ההכנה: 1. מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה 2. מערבבים אגוזים, סוכר וקינמון, מוסיפים החמאה ומשטחים בתבנית. מהדקים. 3. מלית: מערבבים החומרים ומשטחים על האגוזים. אופים 30 ד'. מוציאים החוצה ל- 10 דק'. 4. מערבבים חומרים הציפוי ומשטחים על העוגה. מחזירים לתנור ל-20 דק'. מוציאים העוגה ומאחסנים לפחות שעתיים במקרר. עדיף לילה. החלפתי לקמח תופח רגיל

DUKASIT

New member
משום מה לא נפתח לי התמונות אבל אני בטוחה

שהכל מדהים
שבת שלום.

pirge

New member
מתוקים ונפלאים ותודה על החידושים../images/Emo140.gif

Y A E L I 37

New member
וואהוווווווווווווווווו

הפינה השבועית הכי מגרה שיש. העוגות יאמי. גאה בך. כל הכבוד. שיהיה לך שבוע מתוק ומהנה. יעלי

למעלה