"מתוסף " או "מתווסף"?

TheBouncer

New member
"מתוסף " או "מתווסף"?

זכור לי, במיוחד, משיעורי לשון שצריך לומר "מתוסף" (mi-to-sef) ולא "מתווסף" (mit-va-sef) אבל עכשיו נכנסתי לויכוח עם חברתי שטוענת ש"מתווסף" היא הצורה הנכונה. לא מצאתי אף מקור עם תשובה לשאלה. מישהו כאן יודע? אודה לכם על תשובה לשאלה.

הנה החלטת האקדמיה בעניין זה:

נטיית השורש יס"ף בבניין התפעל היא הִתְוַסֵּף. הצורה המלומדת היא נִתּוֹסַף. בוקר טוב ושבת שלום!

TheBouncer

New member
אוקיי אז לעניין הספציפי ששאלתי...

איך אני אמור להגות את המילה, מתוסף (mi-to-sef) או מתווסף (mit-va-sef)? החלטת האקדמיה קצת בלבלה אותי...

גנגי

New member
החלטת האקדמיה מאוד פשוטה,

אין לי מושג למה היא מבלבלת אותך. מתווסף. מה לא ברור?

TheBouncer

New member
קודם כל , תודה על ההבהרה...

דבר שני, החלטת האקדמיה מביאה את "נטיית הפועל" ואת "הצורה הנלמדת". מה ההבדל ביניהן? למה מוזכרים השתיים? אני מצטער אם זה מעורר בך רצון להשתמש בטון מתנשא, אבל אני לא מבין מה היא מטרת "הצורה הנלמדת". אולי כי 11 שנה אני לא חי בארץ והעברית שלי קצת רעועה?...אולי כי התערבתי עם מישהי וקיוויתי לתשובה מדוייקת לשאלתי? בכל אופן תודה על התשובה ועל ההבהרה. שב"ש

גנגי

New member
אין לי מושג למה אתה סבור

שאני מתנשאת, וגם אין לי מושג למה אתה סבור ש"הצורה המלומדת" היא צורה נלמדת. על אנשים מלומדים שמעת? "מלומד" זה לא נלמד, זה משכיל. לכן "צורה מלומדת" היא צורה משכילה, גבוהה, כתיבה שאינה יומיומית, ואין לה שום קשר ל"נלמדת".

TheBouncer

New member
"מלומדת"-"נלמדת"...את צודקת...

...פספסתי את המילה הנכונה עוד מההתחלה, So shoot me.... בקשר להיותך מתנשאת - לא צריך להיות מלומד או משכיל כדי להבחין באופן ההתבטאות שלך, אפילו בהודעה הזאת שלך, הגורסת ל"חוסר התנשאות". אם את לא מצליחה לראות את זה, אז ממש חבל, כי זה דבר שימשיך לרדוף אותך עד שתכירי בו. אם זה מעצבן אותך או לא מתאים לך לענות לכאלה שלא הכי מבינים או שאת חושבת שאת מתעלה עליהם ביכולתך הלשונית - פשוט אל תעני! את לא חייבת. באתי לכאן בסה"כ לבקש עזרה בקבלת תשובה, לא לספק את הצורך שלך לנסות לגרום לאנשים להרגיש "קטנים וטפשים". בכל מקרה השרשור הזה כבר חסר תכלית וטעם, אז אני אפסיק כאן. שיהיה לכולכם שב"ש וסופ"ש נעים

גנגי

New member
תודה

על סדרת החינוך שהעברת לי כל כך בחן. אני מבינה שלמרות שלמדת משהו אתה נורא כועס על זה שלמדת. אתה ודאי סבור שתוקפנות וגסות רוח כלפי מי שענה לך הן סימן לחוכמה. אני לא בטוחה שאני מסכימה איתך, אבל אם אתה נהנה, מי אני שאפסיק אותך באמצע. ובאשר להמלצתך שלא אענה, אז אם לא אכפת לך, אני דווקא כן אמשיך לענות כאן בפורום לשאלות של גולשים, בסדר? תודה.

pdib

New member
גנגי,

כבר שרשור שני שאת קוטעת עם תשובות חדות...

dorgad

New member
עובדדדד!!! מה שלומך? אם כך, האם

נכון לכתוב התוספו ולהגות hitosfu? דור

אינני בטוח. פירוט בפנים.

כל הצורות של השורש יס"ף בבניין התפעל בזמן עבר, המתועדות במפעל מילון ההיסטורי של האקדמיה, מעידות על הצורה נִתּוֹסַף ולא על הצורה הִתּוֹסַף. במילים אחרות, מצד אחד, למיטב שיפוטי, הצורה הִתּוֹסַף אינה נוגדת את חוקי הדקדוק, אולם מצד שני אין כל עדות לשימוש בה. בוקר טוב!

למעלה