מתוסכל מסורבל

Orinio

New member
מתוסכל מסורבל

שלום רב,

אינני יודע האם אימון אישי יכול לעזור במקרה שלי אך אנסה לפשט.

אני בן 29, כרגע עובד בעבודה כנציג שירות למחייתי, מרגיש אני מועקה גדולה מאוד עקב כך שלא מצאתי עצמי לאחר שיחרורי מן הצבא מבחינה תעסוקתית. כל יום עובר אצלי בצורה לא טובה מבחינת הרגשתי האישית והנפשית. אני מרגיש כי שלוש שנים באותו מקום זה דיי והותר לי. אני מרגיש ייאוש גדול ושלעולם לא אמצא עצמי מבחינה תעסוקתית.

בין לבין התחלתי ללמוד באונ' הפתוחה קורסים בתקשורת שאותם לא המשכתי עקב קשיי למידה עם החומר הנלמד או עצלנות, קשה להגדיר זאת.

עשיתי בעבר שני אבחונים אשר באו עקב אותו כישלון בפתוחה:

האחד דרך מכון מקצועי ידוע אשר שמו לא אזכיר אשר על פי האבחון נמצאתי מתאים לתחום המחקרי ולמקצועות כגון: בלשנות ומידענות. נאמר כי אני סקרן, בעל אוזן טובה לשפות, בעל תשומת לב לפרטים הקטנים. מאז עברו ארבע שנים וכלום לא קרה. במהלך שמונה השנים האחרונות הלכתי בין בדיקות מכוני בגרות (בגלל מתמטיקה 3יח' שאני צריך לשפר-חרדה עקב כך), אינספור מקצועות כגון: עבודה סוציאלית, מדעי המדינה, היסטוריה, משפטים, מידענות, בלשנות, תקשורת ועוד.

באבחון השני אשר נעשה דרך לשכת משרד הכלכלה נאמר כי אני מתאים לרמת קורסים כגון :הנה"ח וניהול מחסן ממוחשב. עשיתי את הבדיקות שלי אך מאז לא נרשמתי לאף מהקורסים הללו. הינני פוחד פחד גדול שלא אמצא עצמי.

בגלל העבודה הנוכחית החלטתי שעבודה עם סוג מסויים של לקוחות לא תתאים אולי כי עבודה במקום סגור מול מחשב שמונה -תשע שעות ביממה בלי יכולת להביע עצמי מבחינה מילולית תגרום לי לתסכול רב. בנוסף לכך אני אוהב לשים לב לפרטים ואף לכתוב.

אני לא גר לבדי והייתי רוצה בעתיד לעזוב את הבית ולהיות עצמאי אך אני מפחד משינוי, הפחד הזה שלא אצליח להסתדר בחוץ. אף אחד לא הכין אותי לעולם, אינני יודע זכויותי בדברים מסוימים כגון רפואה וזכויות עובד וזכויות סוציאליות. מה אעשה? לאן אפנה?...

ereznir67

New member
מה שנראה מעבר

שלום לך
בקריאה של מה שכתבת ניתן להבחין בהרבה כוחות שיש לך.
כדי אולי שבשלב הראשון תקבל סיוע תכליתי שיכוון אותך וימקדן אותך ואז תוכל להמריא ולטוס בכוחותיך.
בהצלחות.
ארז ניר מאמן אישי בירושלים
ereznir.com

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
ברוך הבא לפורום

שלום ארז,
ברוך הבא לפורום אימון אישי. נשמח לראותך כאן אתנו – בהעלאת נושאים לדיון, בתשובות לשאלות ובכל דרך בה תרצה לתרום לפורום.

אנא קרא את כללי הפורום המופיעים בראש הפורום וגם כאן
כדי להיות שותף מלא בהתנהלות הפורום.

אנו בטוחים שיש לך מה להעשיר ולהוסיף בנוכחותך.

נ.ב.
שים לב כי אין להכניס טלפון, מייל וכתובת אתר להודעה, אלא לחתימה בלבד. החתימה היא השטח שמתחת לקו למטה, שהוא האזור הפרטי שלך. כמו כן אין להציע הצעות אימון בפורום.

ommerl

New member
שלום רב

לפעמים כשאנחנו לא יודעים מה אנחנו מחפשים אנחנו יוצאים לדרך, אבל בגלל שאין ממש יעד מוגדר אנחנו פונים ימינה, שמאלה, הולכים במעגלים ולא מגיעים לשום מקום.
&nbsp
זה מה שמכוני האבחון התעסוקתי עושים לך.
&nbsp
מכוני אבחון תעסוקתי לא מבינים הרבה בהגשמה עצמית ורווחה נפשית. הם יודעים לאבחן יכולות ונטיות (ועל פי מה שאתה מספר כנראה שהם לא כל כך טובים בזה אם כל מכון מציע לך דברים שונים).
&nbsp
כל דבר שאתה רוצה להשיג שמישהו כבר השיג אותו או משהו דומה לו- הוא בר השגה. הוא יכולת אנושית שאפשר ללמוד.
&nbsp
אתה לא צריך לעסוק בתחום שאתה טוב בו באופן טבעי. אתה צריך לעסוק בתחום ש"עושה לך את זה" מה שנקרא.
&nbsp
אתה צריך משהו שמדליק בך ניצוץ של אש להגשים, לפעול, להצליח.
&nbsp
עד שתמצא את הניצוץ הזה, פשוט תצטיין במה שאתה כבר עכשיו עושה. אם טוב לך בעבודה שלך כרגע- תהיה הכי טוב בעבודה הזאת אפילו אם זה לא הגשמת חלום חייך.
הצטיינות זו יכולת בפני עצמה. אם תצטיין עכשיו, אתה תצטיין גם כשתמצא את הניצוץ הזה בחיים שלך. הדבר ששווה לחיות בשבילו. הדבר הזה ששווה להוריד לבני האדם אחרי לכתך.
&nbsp
הפחד שאתה מתאר- זה הפחד הכי נפוץ באנושות... פחד מלהסתגל למציאות חדשה. אני מבין אותך מאוד. אני גם כל הזמן מתמודד איתו. הדרך שלי היא פשוט לקפוץ למים. כשאתה פועל אתה בסופו של דבר משיג את המידע שאתה צריך כל פעם כשזה הופך לרלוונטי.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
איך להתקדם

איש יקר,
כפי שכתב עומר, אבחונים תעסוקתיים הם אולי כלי, אך לא מספקים מראה דרך מספק - בעיקר כי הם מתעלמים מנטיות ואהבות שלך, שזה הדבר שהכי מאפשר להצליח בעיסוק.
ואם כבר אבחונים - האם בדקת אי פעם אם יש לך לקויות למידה או בעיות קשב וריכוז? לקויות כאילה יכולות להסביר את הקושי שחווית בלימודים, ואם זה הענין, יותר ברור איך להתמודד איתו.
אני לא מאמינה במילה עצלנות. היא בדרך כלל מכסה על קושי אחר - או ליקוי למידה, או שהחומר לא באמת עניין אותך, אז למה ללמוד אותו. בשביל ללמוד בפתוחה צריך גם הרגלי למידה עצמית, וגם זה לא מתאים לכל אחד. אולי לימודים במכללה יתאימו לך יותר.
בסך הכול אני קוראת פה הרבה מאוד בלבול, ואני חושבת שכדאי להעזר באיש מקצוע - במקרה זה נראה שאימון אישי יכול לעזור.

פחד ותקיעות בקריירה

אין ספק שפחד הוא רגש שתוקע אנשים במקום בתחום הקריירה.
מחד יש לך איבחונים לגבי מסלולים שמתאימים לך ובוודאי יש לך גם מחשבות משל עצמך. מאידך ההתנסויות שלך והתסכול משאירים אותך במקום.
להערכתי אתה צריך לטפל בגורמי הפחד ובסילוקם ולשם כך הייתי ממליץ לך להגיע למאמן שמשלב NLP עם האימון.
אני יכול לומר לך מהניסיון שלי שהדרך של אימון בשילוב NLP קלה וכיפית ועושה נפלאות.
בהצלחה

למעלה