מתוסכלת

עינבי28

New member
מתוסכלת

יש לי שחלות פוליציסטיות. עשיתי שינוי בתזונה ודיקור סיני. כבר חודש אני לוקחת שיח אברהם ועוד פורמולה שהנטורופתית הכינה לי.
לפני שבוע וחצי היה לי סוג של מחזור- ברמה שתחבושת יומית מספיקה אבל כן חשבתי שזה מחזור כי שבועיים לפני היו לי הפרשות שקופות כמו חלבון שקיוותי שזה ביוץ.
כ"כ קיוויתי שהגוף שלי סוף סוף מתחיל להסתדר ופתאום מאתמול יש לי בניגוב דימום קרישי.
אין לי ממש שאלה, סתם הייתי צריכה לפרוק. אני יודעת שזה יכול להיות גם מלחץ אבל אני לא מצליחה להימנע מזה, חושבת על זה ללא הפסקה

טוליתי

New member
שלום לך

ברוכה הבאה אלינו לפורום
לשהות קצרצרה!
תודה שבאת לפרוק. זה המקום לעשות זאת.
כמה זמן את מנסה להיכנס להריון ומה גילך?
כשאומרים לי לא לדמיין פיל בצבע ורוד, אני מתחילה אוטומטית לדמיין פיל ורוד, כך שאי אפשר לא לחשוב על הריון כשרוצים הריון. יתרה מכך, כשרוצים הריון, פתאום כל העולם בהריון.
למזלך הבעיה שלך היא בעיה פשוטה וקלה בתוך עולם הפוריות, ויש שאפילו לא יכנו אותה "בעיה". לרוב, אם פולציזם הוא הממצא היחיד וכל השאר תקין, ההריון ידיע במהרה, ברגע שיהיה ביוץ או תוך זמן קצר יחסית
.
יש לך רופא פוריות?

עינבי28

New member
תודה רבה

קלעת בול עם הפיל.
אני בת 28 והפסקתי גלולות בסוף אוקטובר.
בגדול אני מטופלת אצל רופאת נשים רגילה (חנה דטנר הדס) שביקשה ממני לבוא רק בסוף אפריל כדי שאנסה להיכנס טבעי לפני שנתחיל בטיפולים אבל קבעתי תור גם לאריה ברקוביץ שהוא רופא פוריות למרות שאני לא יודעת אם הוא ינפנף אותי כי קראתי איפשהו שבאים אליו רק אחרי איקקלומין שלא הצליח.

טוליתי

New member
טיפולי פוריות=בית ספר לסבלנות

את עוד לא מנסה חצי שנה... ואני מקווה שגם לא תגיעי לחצי שנה, מהסיבה הכי טובה שיש.
חדשהפה 2012 נתנה לך טיפ מצוין.
&nbsp
בהצלחה

פאשון

New member
אני רוצה לסייג על הגלוקופאג'

זה פשוט לא נכון לקחת את זה כי את פוליציסטית. לוקחים את זה אם אחד הסמינים של הפוליציסטיות הוא בעית סוכר (למשל סוכר גבוה בצום או המוגלובין מסוכרר גבוה או העמסה מאותגרת). הכדור הזה משנה את הסבילות לאנסולין. אומנם אינסולין קשור להורמוני מין באופן כללי אבל המטפורמין לא משפיע באופן ישיר.
זה לא ממתק ולא מתחילים איתו כי את פוליציסטית. אני ממליצה לך להתייעץ עם אנדוקרינולוג לפני שאת חושבת על זה.
בכל מקרה, את בתחילת הדרך. יש עוד ההרבה דברים שניתן לעשות לפני שמתחילים עם מטפורמין או הורמונים אחרים. מקווה שלא תגיעי לשם.
יודעת כמה זה מלחיץ. זוכרת את התחושה. כשהייתי בניסיונות הראשונים הייתי אפילו יותר בלחץ מהיום....באופן דיי אירוני.... באמת מאחלת לך בהצלחה.

עינבי28

New member
תודה רבה

כמובן שלא אקח כלום מבלי להתייעץ עם הרופא.
גם את פוליציסטית? אני עושה דיקור, ספורט, שיניתי תזונה ולוקחת צמחים שנתנה לי הנתורופתית. יש עוד משהו שאת ממליצה? מפחיד אותי ההורמונים מהחשש לתאומים ולכן אני מוכנה לנסות כל דבר אחר

פאשון

New member
אני גם פוליציסטית:)

ועוד כל מיני....
לפוליציסטיות - מה שאת עושה זה מצוין. אם את בקטע של רפואה משלימה אז כדאי ללכת למטפלים שמתמחים בפוריות.
בנוסף - תזונה זה משהו מאוד משמעותי. אני לא יודעת מה שינית אבל יש הרבה דברים שאפשר לעשות כדי לחזק את הגוף כמו להימנע מפחמימות ריקות ובכלל לאכול אוכל דל פחמימות, להמעיט (או להימנע) במוצרי חלב. חשוב גם לרדת במשקל ולהיות במשקל תקין.
לגבי הסוכר והגלוקופאג' - תעשי פשוט בדיקות ותדעי איך זה בא לידי ביטוי אצלך ותהיה אינדיקציה האם לנטול או לא.
אם את תקחי הורמונים זה לא בהכרח אומר שיהיו לך תאומים. לרוב אין תאומים.
בכל מקרה, הייתי מתחילה עם תזונה וכמה בדיקות דם לסוכר, תריס בנוסף לפרופיל ההורמונלי.

כמה טיפים מניסיון

שלום לך,

אני מאוד חוששת לבאס אותך, אבל אחרי מחשבה החלטתי בכל זאת לשתף אותך מניסיוני הדל יחסית...

אני גם עם PCOS, עם מחזור לעיתים מאוד רחוקות...החלטתי שאני לא רוצה טיפול הורמונלי, דווקא לא בגלל תאומים, אלא מפחד לנזק לילד, לעצמי ובאופן כללי זריקות לא נראה לי משהו סימפטי...
בכל אופן, ניסיתי גם את שיח אברהם, גם עשיתי שינוי קטן בתזונה (בלי חלב, ניסיון של הפחתה בפחמימות), דיקור סיני שמיועד לזה וגם שיטת אביבה...על כל הדברים הללו שילמתי לא מעט כסף והתקווה היתה גדולה...
לצערי, אחרי משהו כמה חודשים החלטתי שאני לא יכולה לחכות יותר כי כל פעם היתי מתאכזבת מחדש (ביקשתי במקביל מעקב זקיקים על דעת עצמי ושום דבר לא התקרב לביוץ).
התחלתי עכשיו עם הזרעות...אומנם עדין אין הצלחה, אבל לפחות אני רואה שיש ביוץ, הזקיקים גודלים ועבורי זה הרבה...קיצור, אני החלטתי לתת צ'אנס לרפואה המערבית למרות הפחדים הרבים...
אני בטוחה שיש בנות שהצליח להם בטבעי, פשוט אני רציתי להגיד שגם אם תחליטי ללכת על האופציה השניה- זה פחות מפחיד ממה שזה נשמע.
מוזמנת לפנות אם בא לך.

עינבי28

New member
אני מעריכה את זה שהגבת לי

ואת ממש לא מבאסת אותי, זה חשוב להיות מודעים וריאליים.
אני גם הקצבתי לעצמי זמן שבו אתן צ'אנס לרפואה טבעית ואחריו נחזור לרופאה. כמובן שהאידיאל הוא טבעי אבל תמיד יש בי את האמונה שכל עכבה לטובה (כמו עם בעלי :) )
מאחלת לך בשורות טובות בקרוב מאוד!

פוליציסטיות

היי עינבי,
ברוכה הבאה לשהות קצרה!
גם אני פוליציסטית (מחזור הכי ארוך היה שנה, בצבא, כמה נוח). סיפרתי את הסיפור המלא (עם שני סופים טובים) כבר כמה פעמים פה ובפורום "לקראת היריון", ואת מוזמנת לחפש.
בקצרה אספר שלקחתי איקקלומין אחרי שלא קיבלתי מחזור בכלל אחרי תום הגלולות (חצי שנה). אבל זה לא היה עם רופא נשים אלא ישר עם רופא פוריות, מעקב זקיקים ובדיקות דם.
מותר להגיע לרופא פוריות במצב של מחזור מאוד נדיר, גם אם לא מחכים שנה.
נשמע שאת ממש בדרך הנכונה עם שינוי התזונה, דיקור והתוספים. בהחלט יש מקום לחכות עם האיקקלומין. בנוסף אני ממליצה לקרוא את הספר "שיטת המודעות הפוריות" ולעקוב בעיקר אחרי הפרשות, מיקום צוואר הרחם והמרקם שלו. חום השחר הוא מדד רטרואקטיבי לזה שהיה ביוץ, אבל התסמינים של לפני הביוץ הם אלו שיעזרו לך להיכנס להיריון (כלומר אלו, וזרע
).
ובאמת לגבי זרע - אני ממליצה שהבחור ילך להיבדק. רוב הסיכויים שהכל תקין, אבל כדאי לוודא.
לדעתי את באמת בדרך הנכונה.
בהצלחה!!

למעלה