**מתוסכלת**

shirush35

New member
**מתוסכלת**

אמא לשניים, שנינו עובדים (לי יש יום חופשי בשבוע שנאי אוספת את הגדול מוקדם)

נמאס לי, נמאס לנו, שנינו נורא מבולגנים, אבל ממש
הכל מבולגן ולא מאורגן,שלא לדבר עם מטונף!
אין לנו כסף למנקה ואין לנו זמן לניקיון יסודי כל רגע, וכל פעם אני מגיעה לאמהות לילדים מהגן והבית תמיד נראה נקי ויחסית מסודר- זה לא נתפס אצלי כהגיוני!

אז מה אני רוצה?
עצות
רעיונות
טיפים

כל דבר....
 

practics

New member
לפני הכללללל


תעשי סוויץ' בראש ותיפטרי מההגדרה הזו של בלגן וטינופת!

אולי כדאי כן לעשות מאמץ ולהשקיע באופן חד פעמי בעזרה חיצונית ואז לשמור על הסדר. זו לא הוצאה חד פעמית שאי אפשר לעמוד בה.
אףאחד לא עושה ניקיון יסודי כל הזמן, הסוד הוא תחזוקה שוטפת. כך גם מקנים לדור הבא את היסודות לסדר וניקיון.
רעיונות וטיפים? כמה שרק תרצי...
כלים לכיור. תמיד. לא משאירים מפוזרים.
בגדים - לכביסה או לארון. לא משאירים מפוזרים בכל פינה בבית.
מיטות מסודרות - זה לוקח דקות והחדר כבר נראה אחרת.
מבחינת ניקיון - קשה לכם להגיע לניקיון ממש יסודי? תקלי עליכם.
תיקני מגבונים יעודיים לכל דבר ותשתמשי בהם.

אם כתבת פה, זה כנראה באמת מפריע לך. פשוט לעשות.
 

shirush35

New member
זה באמת מפריע

ואני כל בוקר קמה עצבנית...
אני יודעת שאחד הסודות שבערב כדאי לארגן קצת כדי שבבוקר זה לא יעיק בעין, אבל אנחנו פשוט עייפים.
דרך אגב, הרעיון של מידי פעם מנקה זה אחלה ועשינו את זה לפני 5 חודשים אבל גם קשה למצוא מנקה שיסכים לבוא נניח פעם בחודש, וגם כמו שאמרת זה משהו שאני רוצה להקנות לילדים.
 

dify

New member
מקום איחסון!

לפני הכל! תיצרי לכם עוד מקומות איחסון! זה גם הפתרון הכי מהיר ושהכי עושה מוטיבציה להמשיך, מקום איחסון!

נחלק את מקומות האיחסון לשני סוגים, איחסון לטווח רחוק ואיחסון לטווח קרוב,
לטווח הקרוב את צריכה שיהיו לך ארונות גדולים ונגישים, תמצאי קיר שאת יכולה להרשות לעצמך לשים עליו ארון ושימי ארון קיר גדול. אצלנו שמתי בחדר אחד ארון 7 דלתות (!) ושמתי ארון בכניסה לבית שנועד רק לנעליים (ומעילים ותיקים) וזה חוץ מארון הבגדים וכך הלאה, הרבה הרבה מקום איחסון הגיוני, נגיש ונוח.

לטווח הרחוק תייצרי מקומות איחסון נוספים- מיטה מתרוממת, ספה נפתחת, שולחן כתיבה עם מגירות, בוידם וכך הלאה, מקומות איחסון פחות נגישים, כאלו שתוכלי להעביר אליהם את הדברים שלא יעמיסו על הארונות הנגישים.

אני יכולה לספר לך במלוא הכנות שויתרתי על חלום מיטת הנסיכה שלי רק בגלל שהמיטה הקיימת שלנו היא מיטה נפתחת עם מקום איחסון למטה ואני לא רוצה לוותר עם האיחסון הזה.

זה לדעתי הדגש העיקרי, מרגע שתהיה לך התחושה הפסיכולוגית שאת יכולה להשתלט על הכל יהיה לך יותר קל בכלל לגשת לזה, הנה שאר העקרונות, אני רק יכולה להגיד, שאם אני, הבלאגניסטית הראשית חיה היום בבית מסודר, אז וואלה, כנראה שבאמת כל אחד יכול
-

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=1072779
 

shirush35

New member
הרעיון שלך אחלה

ואני בטוח איישם (עוברים לדירה חדשה עוד כמה חודשים)
הבעיה שגם בתוך הארונות קשה לשמור על סדר
 

dify

New member
בתוך הארונות

קודם כל שמתי המון המון המון מדפים.
כל מדף/איזור מקבל קטגוריה, כלומר יש לי מדף לתחביב א, מדף לתחביב ב', מדף לתחום ג' וכך הלאה...

את התחביבים אני מאחסנת בקופסאות, תראי את ההסבר בקישור שהוספתי, אני אוהבת קופסאות יחסית קטנות ומוגדרות היטב, הכלל שלי זה שכל דבר צריך להיות לכל היותר במרחק של 3 פעולות (כלומר לא לדחוף לעומק דברים ולזרוק עליהם עוד דברים ואז קשה למצוא אותם וכל הוצאה שלהם דורשת הוצאה של עוד אלף דברים).

כשהכל מוגדר אז גם יותר קל להחזיר למקום, וגם אם אני לא מחזירה באותו רגע בדיוק למקום המדויק, אני לפחות מחזירה למדף הנכון ומתישהו ממיינת את הדברים במדף לתוך הקופסאות שלהם.


אם אתם עומדים לעבור דירה תשבי כבר מעכשיו למיין, לזרוק ולארגן, תתחילי לאט לאט, אני עשיתי לעצמי הרגל שכל פעם שיש תוכנית מסוימת שאני אוהבת בטלוויזיה אני הולכת לנקות, זה כבר הפך להתניה אצלי
אני שמה אותה בקול רם ברקע ומתחילה להזיז דברים.

לפני שעברנו לפה מיינתי וסידרתי ואירגנתי את הבית הקודם לקראת המעבר אני חושבת מעל חצי שנה מראש, וזה כל כך עזר לי גם במעבר וגם בסידור מחדש פה (ואנחנו גם אגרניות וגם עמוסות בתחביבים, הסלון היה מלא ארגזים עד למעלה בסוף ההובלה והוא סלון גדול! הייתי בשוק מההבנה כמה הרבה דברים יש לנו).

את רוב הקופסאות הקטנות בכלל לא פתחתי, מאחר וסידרתי אותן מראש לפי נושאים, ברגע שהיה לי פה ארון גדול פשוט מיינתי את הקופסאות לתוך המדף הנכון וזהו. אני עוד מתכננת לעשות מעבר נוסף על הכל כדי לזרוק/לתרום עוד דברים, אבל במקום לעשות -ה-כ-ל בבת אחת בסידור אחד, ככה לפחות הכל מסודר לי ואני אוכל בזמני הפנוי לעבור כל פעם על תחום אחד ולמיין אותו ספציפית מחדש.
 

נטאשKה

New member
תנשמי
נשמע מתסכל

אני באמת חושבת שלפני הכל שחררי ותנשמי. אף אחד עוד לא מת מבית מבולגן.

טיפים -
ראשית האם הבית שלך באמת באמת *מטונף* או שמדובר בהכרזה שהכרזת ברגע של תסכול גדול?
אם מדובר באמת בטינופת שהצטברה לאורך שנים וכן הלאה אז ממליצה לך לעשות "מבצע" אחד גדול (תיכף יש חופש לשכירים בפסח).
אפשר אולי להקדיש לזה תקציב חד פעמי של מנקה כשאת *וגם* בעלך מתגייסים למשימה.

אם הבית באמת מטונף תכתבי ואשמח לתת לך טיפים איך להתנהל במבצע כזה - עשיתי את זה בשתי דירות של סבתות שנפטרו ויש לי הרבה טיפים טובים.

אם הבית לא באמת באמת מטונף, אלא פשוט כמו בית של שני אנשים עובדים עם שני ילדים הוא מבולגן ולא נקי במיוחד - אז מצוין, כי לפתור את זה זה קל יחסית!

דבר ראשון קני או השתמשי בקופסאות ארגון ואחסון לצעצועי הילדים שעושים המון בלאגן. מה זה אומר? כל אחה"צ/ערב (תלוי גיל הילדים וסדר ההשכבה שלכם כמובן) עוברים יחד ואוספים את כל הצעצועים הזרוקים לקופסאות האלה.

קופסה אחת שימי בסלון, אם אפשר קני עם גלגלים זה לא יקר. כל ערב מחזירים את כל הצעצועים בסלון לעגלה/קופסה הזאת.

פעם בשבוע, לבחירתכם, אולי בשישי או שבת מתחילים את היום עם לסדר מהקופסאות לתוך המדפים/ארונות צעצועים. כך מתחילים שבוע חדש מסודר להפליא.

בגדים על הרצפה/כיסאות? יש במקס סטוק סלי כביסה צבעוניים מקסימים שעולים חמישה ש"ח. שימי אחד כזה בכל חדר, שלך, של הילדים ובאמבטיה. כשאת עושה כביסה אוספים מכל הסלים.

לא זורקים בגדים על הרצפה/על הכיסא/על השידה אלא לתוך הסל.

זה לא סדר מופתי אבל זה בהחלט יקנה לך מראית עין של סדר רצויה מאוד.

שטיפה - פעם בשבוע שוטפים יסודי ואז באמצע השבוע איזה ערב שוטפים שוב, ללא הזזת רהיטים, רק כדי לחזק את תחושת הניקיון בבית.

אני אישית מעבירה כל יום וויש של 15 דקות של מים בלבד ואת גם יכולה לעשות את זה עם מגבונים לחים שמיועדים לרצפה.

תמיד להשאיר כיור נקי בלילה, זה קשה ומעיק, אבל זה בעצם רק חמש דקות ומשפיע מאוד על הנראות והתחושה.

קמים והולכים לאנשהו? לוקחים איתך משהו שצריך לשים במקום. פשוט פתחי לך הרגל כזה.

את מרתיחה מים לקפה? העבירי ניגוב על השיש.

הלכת להתקלח או נכנסת לשירותים? שימי חומר ניקוי או נקי את השיערות מהביוב במקלחת.

את קמה מהספה? תתפיחי את הכריות.

אתם קמים בבוקר? לסדר מייד את המיטה. אם הילדים מספיק גדולים אפשר להטמיע להם הרגל סידור המיטה שלהם עצמם.

כל אלה דברים שלוקחים בין עשר שניות לחמש דק' ומאוד משפיעים על תחושת הניקיון.

את מכינה משהו לאכול? מכינה קפה? הכניסי את הכלים היבשים למקום שלהם. ברגע שהשיש פנוי העין מייד נרגעת


לגבי סדר - מנסיוני הבלאגן חוגג בעיקר כשאין מקומות ברורים לדברים. אז תעמדי רגע בשקט בבית, תביני ממה נובע אי הסדר אצלך - בגדים על הרצפה? צעצועים? דברים שאין להם מקום והם זרוקים על שולחן הסלון? פיצ'פקס על שולחן האוכל?

בעלות נמוכה מאוד אפשר לקנות קופסאות דקורטיביות שיתאימו לכל הדברים האלה ופשוט להגדיר שזה המקום שלהם ולשם מעבירים אותם במקום לזרוק על השולחן.

ברגע שהשולחן מסודר וריק, הספה לא מלאה בצעצועי ילדים, אין דברים שזרוקים על הרצפה. מייד הבית ירגיש לך הרבה יותר מסודר.

בהצלחה
 

shirush35

New member
מהסתכלות

בעיקר מדברים שאין להם מקום מוגדר.
וגם בן 4 ובת 1 שמבלגנים כל דבר שנמצא לידם.....
 

נטאשKה

New member
את הבעיה הראשונה קל לפתור

קפצי היום או ביום שישי אם את לא מספיקה באמצע השבוע לאחת מהחנויות הרבות הזולות של כלים לבית וקני לך קופסאות בגדלים שונים שיתאימו לדברים. תהיי בטוחה באיזה דברים מדובר כדי שלא תקני קופסאות בגודל לא מתאים.

תחליטי איפה את ממקמת את הקופסאות (כי למשל קופסה קטנה לפיצ'פקס אפשר למקם גם על שידה או שולחן בסולן והיא אפילו יכולה להיות דקורטיבית).

לגבי הילדים - ברור שהם מבלגנים, הם קטנים וזה התפקיד שלהם
עושים איתם כל ערב סיבוב איסוף של צעצועים לעגלה/קופסה שבסלון.
תוך כדי תנועה את מחזירה למקום (ברגע שיש מקום) דברים שהם השתמשו בהם שכבר לא בשימוש באותו רגע.

ותחזירי. אז מה אם הם יוציאו שוב עוד שעה. בשעה הזאת יהיה לך סדר בעין וגם בשעתיים שלאחריה כשהם שוב יסיימו עם המשחק.
 

YULI9

New member
פחות חפצים

בלאגן נוצר מחפצים שלא נמצאים במקום.
אחד הדברים שהכי עזרו לי זה להפחית בכמות החפצים.
זה נכון להכל, צעצועים, כלי מטבח,בגדים וכו'.
אם יש רק 4 צלחות, ספלים, וסט סכום בשימוש שוטף הרבה יותר קשה לבלגן.
צעצועים: להשאיר מעט ואת השאר לאפסן במקום רחוק, אחת לשבוע \ שבועיים להחליף צעצוע אחד לכל ילד בצעצוע אחר מהמלאי הנסתר. הילדים ישמחו לצעצוע שחזר כאילו קנו להם חדש.
והכי חשוב לזרוק או למסור כל מה שלא בשימוש שוטף, לחשוב עשר פעמים לפני שמכניסים חפץ חדש הביתה ואם משהו נכנס משהו אחר חייב לצאת.
תקראי קצת ברשת על השיטה של fly lady, אם את יכולה תקראי באנגלית ואם לא יש הרבה תרגומים לעברית.
יש לה הרבה טיפים שימושיים איך מתגברים על בלאגן גדול בצעדים קטנים.
 
למעלה